Delftse SchaakSite - In memoriam

Hora Vlam (09-03-1942* 20-12-2013+)

Hoe is het - zullen velen zich afvragen - om definitief afscheid te nemen van iemand die je al bijna een mensenleven hebt meegemaakt. In 1967 speelde ik mijn eerste partij tegen Hora, al noemde ik hem bijna altijd Vlam. Ik was niet echt bevriend met Vlam, ik was meer een goede schaakkennis. Met soms grote tussenpozen ontmoeten wij elkaar.

Hora Vlam
Hora Vlam


Nadat ik in 1996 weer lid werd van DSC werd hij een soort constante aanwezigheid. Ook zomers in de binnenstad, zag en ontmoete ik Vlam vaak op een terrasje.

Ondanks zijn goede voornemens om een PC aan te schaffen, en zijn imposante verzameling zelfgemaakte openingsanalyses te checken met Fritz en aan te vullen uit een database, is dat er nooit van gekomen. Hij stelde die aanschaf maar uit en uit. Jammer.

Vlam is en was, wat je noemt een ware liefhebber van het schaakspel. En de uitslag van zijn partij was meestal al duidelijk voordat het uitslagenformulier was ingevuld. Dat ook.

Dan ga je met lood in de schoenen naar een laatste ontmoeting en je ontmoet een Vlam, die nog kan lachen, en zich nog druk kan maken over onnodige nederlagen. Een positief afscheid. Na 47 jaar Vlam. Afscheid van een erudiet en belezen man. Dat was hij ook.

Arend van Dop

Nieuws & condoleances
www.delftseschaaksite.nl

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap