Delftse SchaakSite - In memoriam

Koos Swanink (19-01-1948* 18-02-2017+)

Veel van de DSC-ers kenden hem (nog) niet, omdat hij pas dit seizoen lid van DSC werd. Hij was een van de Prometheus­leden die na de opheffing van die club bij ons is komen spelen.


 


Omdat hij binnen Prometheus zeer actief was kende ik hem wat langer en beter. Hij was bij Prometheus extern wedstrijdleider, en tevens teamleider van het externe team. Daarnaast was hij betrokken bij de organisatie van het Open Prometheus Kampioenschap (OPK), en de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd tegen Rijswijk.

Ik heb Koos afgelopen jaren leren kennen als een hartelijk mens, met wie het zeer prettig samenwerken was. Hij was altijd gericht op het oplossen van mogelijke problemen, en stond altijd klaar om ergens mee te helpen. Koos was dan ook na zijn overgang naar DSC gaarne bereid als teamcaptain van DSC10 op te treden.

Koos was een intelligente en belezen man, die graag praatte over de meest uiteenlopende zaken, van Russische literatuur tot politiek. Hij kwam altijd graag naar zijn schaakavond, en vertelde soms prachtige verhalen over bijvoorbeeld de tijd dat hij de Russische taal ook in de praktijk bracht.

Dat het allemaal zo snel zou gaan is voor ons (en ongetwijfeld zijn vrienden en familie) een grote verrassing en tegenvaller. Hij was in jongstleden september nog op een uitgebreide excursie naar Rusland geweest. Ook was hij van plan mee te spelen in het OPK dat in januari is begonnen.

Koos meldde ons medio januari (nog maar een maand geleden!) dat hij i.v.m. gezondheidsproblemen zijn taak als lid en teamleider van DSC10 niet langer kon uitvoeren. Bij hem was kanker geconstateerd. Nog geen maand later is hij dus overleden.

Koos, we hadden je nog vele jaren van (schaak-)plezier gegund! Het was je helaas niet gegeven.
We zullen je missen.

Ted Barendse

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap