Delftse SchaakSite - In memoriam

Paul Platzek (23-09-1915* 21-03-2007+)


 


Paul Platzek heeft heel veel voor DSC betekend, en is een groot deel van zijn leven actief geweest, o.a. in diverse bestuursfuncties. De betrokkenheid met de Delftsche Schaakclub blijkt uit zijn erelidmaatschap,en uit het feit dat hij tot dit seizoen vrwijwel elk jaar trouw aanwezig was op de ledenvergadering van de club.

Hij is op 21 maart 2007 gestorven in Benidorm, op de laatste dag van zijn vakantie. Met zijn heengaan is een belangrijk man in de historie van DSC verdwenen.

Zo is hij er indirect verantwoordelijk voor dat ik bij de club ging spelen. Hij benaderde mij in 1985 om als schaaktraining aan de enthousiaste schakers van de club te geven. Die kennismaking met de club beviel zo goed dat ik het jaar daarop bij DSC ben gaan spelen. Overigens met mij enige andere (sterke) Delftse schakers die net zoals ik daarvoor bij andere clubs in- en extern speelden: Dolf Beltz, Max Viergever, Auke Punter en Pieter Goossens. Omdat DSC1 net naar de KNSB was gepromoveerd kwamen die versterkingen de club goed van pas.

Paul kwam al lang niet meer met regelmaat op de club, daarvoor speelde zijn leeftijd hem op. Maar hij bleef DSC wel volgen, en vertrouwde mij enige jaren geleden toe dat hij (net als Jan Rebel overigens) trots was op de groei die de club de laatste jaren op diverse gebieden had doorgemaakt.

Paul, bedankt!

Ted Barendse

Nieuws & condoleances
www.delftseschaaksite.nl

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap