Delftse SchaakSite - In memoriam

Steven van der Weele (28-03-1922* 24-03-2010+)

Steven van der Weele
Steven van der Weele

Steven van der Weele overleed vier dagen voor zijn achtentachtigste verjaardag en daarmee verloor DSC een trouw en zeer gewaardeerd lid.

Steven stond als schaker bekend om zijn vrolijke kijk op het spel en een grote sportiviteit. Kenmerkend voor hem als schaker was dat hij volmondig zijn lof uitsprak voor de kwaliteiten van de tegenstander, en het verliezen van een partij was absoluut geen reden om zijn vrolijke stemming te laten varen.

Na zijn vlucht voor de Duitse bezetting sloot hij zich aan bij het Canadese leger als tolk, en in die hoedanigheid kwam hij terug naar Nederland. Aan het einde van deze lange reis vond hij het meisje terug dat zijn vrouw zou worden. Een lang leven vol creativiteit en positivisme zou volgen.

Naast schaker was hij schilder en pianist, en zeer begaan met andere mensen. Toen zelfs zijn positieve instelling deuken opliep vanwege zijn hoge leeftijd bleef hij zich toch nog inzetten voor anderen, onder meer door wekelijks bij iemand te gaan schaken die aan huis gekluisterd was en die aanvankelijk een vreemde voor hem was, en door in bejaardentehuizen piano te gaan spelen voor “die oudjes”.
Al die tijd bezocht hij trouw de schaakclub, en toen hij kort voor zijn dood niet meer kwam wist DSC: nu is het echt mis. Steven wordt zowel aan als naast het schaakbord node gemist.

Nieuws & condoleances
www.delftseschaaksite.nl

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap