Delftse SchaakSite - In memoriam

Nico ’t Hoen (02-11-1966* 18-02-2005+)

Nico ’ Hoen
Nico ’ Hoen

Afgelopen donderdag sprak ik uitgebreid met mijn drie broers, met name over een aantal familiezaken. Tijdens zo’n avond komt dan natuurlijk ook je opvoeding ter sprake. Een van de zaken waar ik persoonlijk dankbaar voor ben is het feit dat mijn broers en ik van mijn ouders een sterk recht­vaardig­heids­gevoel hebben meegekregen.

Datzelfde rechtvaardigheidsgevoel komt bij de schokkende dood van Nico ’t Hoen ongelooflijk in opstand. Want zijn dood voelt niet alleen, maar is on­recht­vaardig. Onrechtvaardig, omdat hij niet nog meer voor zichzelf, zijn onmiddelijke omgeving (Inge - zijn vriendin, zijn vrienden, familie en collega’s), maar daarnaast voor de wereld heeft kunnen betekenen.

Want Nico had zo ontzettend veel zin in het leven, zoals iedereen die hem ook maar een beetje kende onmiddelijk zal beamen. Hij was een echte levens­genieter, die met heel veel verschillende dingen met heel veel plezier en inzet bezig was.

Zijn hart zat ook absoluut op de goede plek. Hij was altijd aandachtig, en wist met zijn instelling en humor bij vrijwel iedereen de juiste snaar te raken. Zijn manier van contact hebben en houden was uniek. En hij wist met zijn enthousiasme ook anderen te inspireren.

Nico was een man met heel veel capaciteiten (onder andere dus op het sociale vlak). Hij wist zelf dat hij die slechts voor een deel benutte, en was ook op zoek naar manieren om ze nog beter te benutten, en ook anderen daarvan te laten profiteren. Zijn komende bestuurslidmaatschap van de Delftsche SchaakClub was daar slechts een klein onderdeel van.

De laatste keer dat ik hem uitgebreid sprak was na afloop van de receptie van Lumen, waar hij samen met Inge was. Na de film spraken we tijdens de naborrel en het eropvolgende eten over heel veel verschillende dingen, op de ons inmiddels bekende ontspannen en humoristische wijze. Het was helaas de laatste keer.

Zonder dat ik heel veel contact met hem heb gehad heb ik het gevoel dat ik een vriend kwijt ben. En ik weet dat velen datzelfde gevoel hebben. De wereld is met de dood van Nico een heel stuk leger geworden.

Ted Barendse

Nieuws & condoleances
www.delftseschaaksite.nl

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap