Delftse SchaakSite - Toornooien

OJKP: Bohdan, Ishanvi, Aaron en Stephen spelen (1e) GP

Op zaterdag 7 oktober werd er niet alleen geschaakt voor de KNSB-competitie, maar er was ook het Open Jeugd Kampioenschap van de Pionier (OJKP). Dit is een Grand Prix toernooi van de Rotterdamse Schaakbond. Hier deden 4 DSC-jeugdspelers mee en voor de meeste was het hun eerste Grand Prix toernooi.

Bohdan Koval heeft al ervaring met het schaken van dergelijke toernooien. Hij heeft ook al een rating van 832 en dat betekende dat hij in groep Z2 is geplaatst. Z-2 betekent dat het een zeskamp is, en dan de tweede hoogste van de zeskampen. De allerhoogste groepen zijn namelijk vierkampen, daarna volgen de zeskampen en tenslotte de achtkampen. Hoe hoger het niveau, hoe langer de spelers (willen) nadenken over hun zetten, is de gedachte die hier achter zit. Bohdan speelde een goed toernooi, en wist van zijn 5 partijen er 3 in winst om te zetten. Dit betekende een 3e plaats en een mooie beker.

Bohdan wint de 3e prijs
Bohdan wint de 3e prijs
.

Ishanvi Sengupta speelde haar eerste echte schaaktoernooi, altijd spannend! Ze had nog geen rating, maar was toch al best hoog ingedeeld, in groep A-5, waarbij alle andere kinderen een rating hadden tussen de 300 en 400. Het bleek dat Ishanvi hier prima mee uit de voeten kon. Ze won maar liefst 4 van haar 7 partijen, speelde er 1 remise en verloor er 2. 4,5 punten en een mooie beker voor de 4e plaats, een debuut om trots op te zijn!

Ishanvi met haar mooie beker voor de 4e plaats
Ishanvi met haar mooie beker voor de 4e plaats


Een paar groepen lager, in A-8, waren Aaron en Stephen van de partij. Ze waren gezellig samen naar het toernooi gereden, en een dag eerder waren ze nog teamgenoten bij de Groene Hart. En nu opeens concurrenten van elkaar. De onderlinge strijd werd gewonnen door Aaron, en Aaron wist ook net een paar partijtjes meer te winnen. Dat is ook wel logisch, want Aaron zit al in stap 2 en al wat langer op schaken dan Stephen. In deze achtkamp waren 7 kinderen, waardoor beide 6 partijen speelden. Aaron verloor de eerste 2, maar won daarna de overige 4 partijen. Stephen wist er 2 te winnen, waardoor Aaron gedeeld 2e werd (3e op onderling resultaat) en Stephen op een 5e plaats net buiten de prijzen viel. Maar wel weer een mooie ervaring rijker!

Aaron wordt knap 3e tijdens zijn eerste Grand Prix!
Aaron wordt knap 3e tijdens zijn eerste Grand Prix!

er zijn geen reacties: reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap