Delftse SchaakSite - Toornooien

Groene Hart Jeugd Cup: ronde 1, een moeilijk begin

Dit jaar doet DSC voor de tweede keer mee met de Groene Hart Jeugd Cup. Dit is een teamcompetitie, verdeeld over 7 vrijdagavonden in het seizoen, en bedoelt om jeugdleden kennis te laten maken met het schaken in competitieverband. De onderste groepen zijn beginners, terwijl de bovenste groepen vaak bestaan uit ervaren toernooitijgers.

Waar we vorig jaar met 1 team meededen, was de animo toegenomen en waren er 10 liefhebbers die wel mee willen doen. Elke keer kunnen we er 8 opstellen, en in de eerste ronde kregen Oscar en Krijn "rust". Team 1 bestond deze keer uit Hugo Tolman, Cedric Verwer, Florenz Huijssen en Oleg Nadrshin. Ze zaten zelfs in de allerhoogste groep, groep 1. Dit leek me een beetje hoog ingedeeld, maar wie weet pakken ze nog een paar bordpunten dacht ik aanvankelijk. Het viel echter reuze mee! In de eerste ronde wist Hugo remise te spelen, en Cedric en Florenz wisten zelfs te winnen! Meteen een 2,5-1,5 overwinning. En ook in ronde 2 ging het voortvarend. Florenz wist zelfs zijn 2e partij achter elkaar te winnen (vooraf hoopte hij op 1 puntje, dat doel is hiermee ruim gehaald) en ook Hugo wist de vis op het droge te brengen. Oleg verloor helaas en Cedric was nog heel lang bezig om er een remise uit te slepen, maar helaas lukte dat niet en het team speelde nu 2-2. Toen was de koek wel op, want in de laatste ronde werd met 4-0 verloren van RSR Ivoren Toren, de kampioen van de avond. Aangezien uit groep 1 niet 1 maar 2 teams degraderen, was degradatie met een 50% score toch helaas een feit, en volgende keer probeert ons vlaggenschap het in groep 2.

DSC2 trad aan met Abel en Nathan Drenthen op bord 1 en 2 en met Aaron Tulahar en Stephen Su (die beide hun eerste toernooi speelden) op bord 3 en 4. Het team was ingedeeld in groep 4 en dit was eigenlijk wat te hoog. Abel (die eigenlijk wel in team 1 hoort te spelen, maar graag samen met zijn broertje in het team wilde) won zijn eerste 2 partijen vrij makkelijk, maar liet zich in de 3e ronde foppen toen hij in een gewonnen eindspel pardoes een mat-in-1 blunderde. Voor Nathan, Aaron en Stephen was de tegenstand in deze groep iets te goed, en zij verloren helaas al hun partijen. Een terechte 4e plaats en degradatie was een feit, volgende keer gewoon een groepje lager proberen. Ze hadden het in ieder geval erg leuk en gezellig met elkaar, en dat is nog veel belangrijker dan de resultaten bij zo'n (eerste) schaaktoernooi!

DSC2 klaar voor de start
DSC2 klaar voor de start


En ook DSC1 zit in de startblokken
En ook DSC1 zit in de startblokken

er zijn geen reacties: reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap