Delftse SchaakSite - Toornooien

Jeugdclubcompetitie: DSC E1 plaatst zich voor finale, DSC A1 scoort 50%

Op zaterdag 23 september vond de Jeugdclubcompetitie plaats. Voor de A-categorie (t/m 18 jaar) was dit een vrije inschrijving en hebben we 1 DSC-team wat meedoet, bestaande uit Shindijean Shindi, Dejen Oskam, Hugo Tolman en Lina el Khaddari. Voor de C-categorie (t/m 14 jaar) hadden we geen deelnemend team, maar dit toernooi werd wel gespeeld in het Denksportcentrum te Delft, waar onder bezielende leiding/coördinatie van Ted een mooi toernooi werd afgewerkt en de E-categorie (t/m 10 jaar) ging het om de halve finale, waarvoor wij ons in het voorjaar met 1 team hebben geplaatst. Toen werden we kampioen van de HSB/RSB, maar in de landelijke halve finale is de tegenstand uiteraard veel groter.

E-team wordt 6e en plaatst zich voor finale

DSC Jeugd in actie.

Het E-team bestond oorspronkelijk uit 5 spelers: Cedric Verwer, Leonid Leshko, Thaara Swaminathan, Adam Ahaloui en Nathan Drenthen. Echter, Nathan mocht op die dag ook afzwemmen en wilde toch wel erg graag zijn A-diploma halen (wat gelukt is) en dus ging onder leiding van Sicco een 4-tal richting Muiderberg, waar de halve finale plaatsvond. Middels de app hield Sicco het thuisfront goed op de hoogte met foto's en verslagen van de verrichtingen.

De eerste ronde tegen Hoofddorp E1 leek goed te gaan, alleen opeens liet kopman Cedric zich (met een dame meer) opeens mat zetten. Oeps! Gelukkig waren de andere 3 musketiers waakzaam deze ronde en werd toch met 3-1 gewonnen. Daarna twee sterke tegenstanders, Moira Domtoren (uit Utrecht) en ESV (uit Eindhoven) die net een maatje te groot bleken. 2x verloren we met 3-1, waarbij alleen Thaara beide partijen knap wist te winnen. Inmiddels stond het team in de onderste helft van het schema, en dat was niet de bedoeling, want de eerste 10 teams (van de 20) plaatsen zich voor de Finale van het E-kampioenschap (ook in Muiderberg, 11 november). Dus moest het team weer winnen, en dat deden ze glansrijk. Eerst werd Leiderdorp met 3-1 verslagen en toen werd thuisploeg MSK uit Muiderberg met 3,5-0,5 opgerold.

Na 5 rondes waren er maar liefst 11 teams met 6 punten, ze stonden gedeeld 2e t/m 12e... enorm spannend dus! In de 5e ronde tegen ASV uit Arnhem won Cedric snel zijn partij, maar Adam miste helaas een matje en toen stond het 1-1. Thaara en Leonid maakten er beide een hele lange en spannende pot van, maar helaas verloor Leonid het eindspel en ging topscorer Thaara door haar vlag. 3-1 verlies dus en nu moesten er de laatste ronde worden gewonnen om door te (kunnen) gaan. De zevende en laatste ronde tegen Almere. Adam gaf het goede voorbeeld door snel te winnen. 6 minuten later kwam het bericht dat ook Leonid zijn partij won. Nog een half puntje erbij en het moet voldoende zijn voor plaatsing. Cedric won ook zijn partij en de overwinning was binnen. Om te onderschrijven dat de plaatsing echt wel volstrekt verdiend was, won ook Thaara haar laatste partij. 4-0 overwinning op het moment dat het er op aan kwam! Fantastische prestatie en DSC eindigde hiermee op een 6e plaats en dat is ruim voldoende voor plaatsing voor de finale. Op 11 november gaan we in Muiderberg kijken hoe ver we dan kunnen komen met onze talenten.

DSC A1 scoort 50%

Het A-team bestaande uit Shindi, Dejen, Hugo en Lina speelde deze zaterdag in Den Haag, waar SHTV gastheer was. De eerste ronde hadden ze het niet getroffen met de loting. Ze speelden tegen het ijzersterke ESV A1 uit Eindhoven. En hoewel ze naar eigen zeggen allemaal wel goed stonden tijdens hun partij, konden ze het goede spel niet tot het eind volhouden. Shindi blunderde een Greek gift, Dejen een paard en Hugo gaf zijn tegenstander een zwak veld. Ook Lina wist het uiteindelijk niet te bolwerken en ze verloren ze helaas de eerste ronde met 4-0.

De 2e ronde tegen Amsterdam West. Nu was DSC ratingfavoriet op papier en dat wisten ze ook in de praktijk waar te maken. Shindi en Dejen wisten vrij snel en makkelijk te winnen. Hugo en Lina moesten wat harder werken. Hugo wist via een leuk trucje ("tijdelijk kwaliteitsoffer") een pion te winnen en later nog in en won het lopereindspel met 2 pionnen meer. Lina lukte het helaas niet om een puntje bij te schrijven en zo won DSC A1 met 3-1. Voor het A-team bestaat de competitie uit 4 speelronden waarin elke keer 2 partijen worden gespeeld. Ze staan na 2 ronde op een 17e plek (van de 24). Volgend weekend de volgende 2 partijen.

er zijn geen reacties: reageer