Delftse SchaakSite - Toornooien

Thaara Swaminathan wordt 2e op het NK t/m 10 jaar

In het paasweekend is het NK t/m 10 jaar gespeeld. Vanuit DSC deden er maar liefst 3 spelers aan mee. Bij de jongens speelden Cedric Verwer en Leonid Leshko mee, en bij de meisjes speelde Thaara Swaminathan mee. Vooral Thaara boekte een groot succes. Ze werd uiteindelijk 2e!

Thaara Swamanithan werd 2e bij het NK t/m 10
Thaara Swamanithan werd 2e bij het NK t/m 10


Thaara begon het toernooi goed met 2 overwinningen. In de 3e ronde speelde ze een belangrijke partij tegen de uiteindelijke kampioen, Niranjana Ganeshram. Deze partij eindigde uiteindelijk in remise. In ronde 4 daarna leek Thaara te gaan verliezen van Melody Zhang, een van de andere favorieten. Melody haalde een dame, die geslagen werd door Thaara's loper. Vervolgens pakte Melody echter met haar verkeerde toren de loper terug, waarna Thaara haar mat achter de paaltjes zette! Hier kwam Thaara goed weg! In ronde 5 weer een sterke tegenstander, Maya Isa. Hier stond Thaara juist goed in het begin, maar helaas ging het nu de verkeerde kant op. Haar dame kwam op in een penning en toen werd het lastig. Maya speelde het goed uit en dit werd Thaara's enige nederlaag. Want de laatste 4 rondes werden allemaal gewonnen door Thaara. Helaas maakte ook Niranjana geen fouten meer en werd Niranjana kampioen. Thaara werd ongedeeld tweede, een geweldige prestatie!

Bij de jongens waren er heel veel goede spelers, zelfs 2 spelers die nu al een rating van 1700+ hadden. Cedric (904) en Leonid (885) waren als 23e respectievelijk 26e geplaatst, dus zou moeilijk worden om echt in de top mee te draaien. Voor beide begon het toernooi wat stroef, maar speelden ze op het laatst wel goede partijen. Vooral Cedric's overwinning op Jim de Wit (1223) in de laatste ronde is knap en hij eindigde op de 17e plek met 5 punten. Leonid kwam uiteindelijk tot 3,5 punt en eindigde op de 33e plaats.

Zie hier alle resultaten en uitslagen:
https://nkepersoonlijk.nbsb.org/2023/

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap