Delftse SchaakSite - Toornooien

Jeugdclubcompetitie: 2e teams van DSC stunten!

Zaterdag 18 maart was het tijd voor de tweede dag van de Jeugdclubcompetitie. Op dag 1 leverden we met DSC mooie prestaties door met het team t/m 10 jaar (E) kampioen te worden en met het team t/m 14 jaar (C-team) 3e te worden. Nu was het tijd voor de AB (t/m 18 jaar) en D (t/m 12 jaar) categorieŽn. Het was in Spijkenisse ditmaal en in beide categorieŽn deed DSC mee met 2 teams. Bij de D's stond ook plaatsing voor (de halve finale van) het NK op het spel (voor de eerste 6 teams). Het werd een mooie schaakmiddag, met teleurstellingen, grote prestaties en enorme verrassingen. DSC AB-2 en DSC D-2 leverden de beste prestaties, waarbij AB-2 2e werd, en D2 6e, en plaatste zich hiermee voor het NK!

DSC AB-2

De dag begon met een tegenvaller voor het 2e team van AB-2. Bord-4 speler Michael kwam helaas niet opdagen en dus bestond het team uit slechts 3 personen. Op bord-1 speelde AriŽl Simon Sabsay, waarvan we uiteraard weten dat hij best een aardig potje kan schaken, maar wat hij gisteren liet zien stonden we toch allemaal wel versteld van. Hij scoorde 5 uit 5 op bord! Hij versloeg de ene topper na de ander, want zijn tegenstanders waren allemaal tegenstanders van formaat. Zo versloeg hij o.a. Robin van Leeuwen, Anastasia Khatniuk en mede-DSC'er Shandijean Shindi. En de manier waarop maakte ook veel indruk, vlekkeloze partijen, af en toe een mooi offer, nooit in de problemen geweest, fantastische prestatie. Op bord-2 speelde Erik van den Berg. Erik moest even op gang komen, verloor in de eerste ronde, kwam toen moeilijk te staan tegen Dejen Oskam, maar wist tegen Dejen een slechte positie toch op remise te houden en daarna was Erik los. Hij won 2 rondes achter elkaar, en slechts in de laatste ronde, tegen de sterke David Madularea, moest hij zijn meerdere erkennen. Bord-3 was voor David Spitsbaard, net lid geworden bij DSC. Hij kon wel aardig schaken, maar zou hij zich staande kunnen houden bij dit toernooi? Het antwoord daarop was heel duidelijk ja. Hij speelde ook een knap toernooi, en won de ene na de andere partij. Uiteindelijk slechts 1 nederlaag, in de laatste ronde tegen Imanol Learato (DD). Na deze mooie prestaties werd ons 2e team uiteindelijk 2e! (op respectable afstand van nr 1 DD, maar ruim voor nr 3 SHTV)

AriŽl, David en Erik waren op dreef vandaag!
AriŽl, David en Erik waren op dreef vandaag!


DSC AB-1

Ons vlaggenschip, bestaande uit Shandijean, Dejen, Hugo en Lina, wist de mooie prestaties van het 2e team helaas niet te evenaren. Op bord 1 speelde Shindi, die tot 2,5 uit 5 kwam op bord 1. Op zich niet slecht, maar Shindi is een sterke speler dus had misschien op iets meer gehoopt. Datzelfde geldt eigenlijk voor Dejen Oskam op bord 2. Hij kwam tot 3 uit 5, maar met name de remises in ronde 2 en 3 waren partijen waar op een gegeven moment toch wellicht wel een winst in had gezeten. Hugo Tolman speelde op bord 3. Hugo kan prima schaken, maar hij was zijn medicatie vergeten en dat had duidelijk effect op zijn spel. Zijn concentratie was slecht en hij verloor al zijn partijen. Lina el Khaddari op bord 4 tenslotte kwam tot 2,5 uit 5 - redelijke prestatie, maar ook voor Lina geldt dat als ze echt in vorm was waarschijnlijk nog wel wat meer punten had kunnen scoren. Hiermee eindigde ons eerste team op de 4e plek.

DSC AB1 in overpeinzing hoe ze SHTV kunnen verslaan
DSC AB1 in overpeinzing hoe ze SHTV kunnen verslaan


1. DD AB1 10
2. DSC AB2 7
3. SHTV AB1 4
4. DSC AB1 4
5. Spijkenisse AB1 3
6. Klim-Op AB1 2

DSC D-2

In de D-categorie speelde ons tweede team mee, waarbij ik van tevoren hoopte - zou leuk zijn als iedereen in dit team tenminste een potje weet te winnen. Alleen Bohdan Koval op bord 1 heeft wel een redelijk niveau om mee te komen bij de D, maar de rest van het team waren allemaal E-tjes (onder 10 jaar) en schaakten vooral voor het plezier en om wat ervaring op te doen -> was de redenatie vooraf. Het tweede team begon dan ook met een verwachte 4-0 nederlaag tegen DSC D-1, maar daarna begonnen ze toch hun partijtjes te winnen. Winst en verlies werden met elkaar afgewisseld. Bohdan kwam op bord 1 zo uiteindelijk tot 4 uit 7 - en Adam Ahaloui volgde zijn voorbeeld op bord 2. Adam had in de E-categorie nog de monsterscore van 8 uit 9 gehaald, maar bord 2 in de D-categorie dat zijn toch tegenstanders van heel ander formaat! Dan is 4 uit 7 een knappe prestatie. Nathan Drenthen speelde op bord 3, en haalde ook af en toe een belangrijk punt voor het team binnen en kwam tot 2.5 uit 7. Breixo van Helden, dit jaar lid geworden van DSC had ook wel zin om mee te doen met het D-team en ook hij sprokkelde knap een paar belangrijke punten binnen voor het team en kwam ook tot 2,5 uit 7. Mede dankzij een zeer gunstige loting in de laatste ronde viel alles precies goed voor DSC D-2 en eindigden ze op de 6e plaats, om hiermee zeer verrassende plaatsing voor het NK af te dwingen!

De verrassing van de dag! DSC D-2 plaatst zich zeer onverwacht voor het NK
De verrassing van de dag! DSC D-2 plaatst zich zeer onverwacht voor het NK


DSC D-1

Waar het voor D2 allemaal net goed viel, viel het voor ons eerste team allemaal net verkeerd. Jaap de Koster speelde op bord 1; in de C-categorie kwam hij op bord 4 de vorige keer tot 6,5 uit 7, maar bord 1 bleek toch wel erg pittig. Hij had ook wel erg sterke tegenstanders en wist na de overwinning in de eerste ronde op Bohdan verder helaas niet meer te winnen. Op bord 2 speelde Abel Drenthen een redelijk toernooi, tegen mindere tegenstanders werd eenvoudig gewonnen, maar tegen gelijkwaardige of iets betere tegenstanders ging het minder goed, en moest hij toch een paar nederlagen incasseren - hij kwam tot 4,5 uit 7. Cedric Verwer speelde eveneens een degelijk toernooi waarbij hij tot 4 uit 7 kwam. En tenslotte Leonid Leshko op bord 4 - ook hij wisselde winstpartijen af met verliespartijen en kwam tot een 50% score. Uiteindelijk had dit team ook wel pech dat het tegen de 4 sterkste teams had gespeeld, en die allemaal had verloren. Vooral het verlies tegen Klim-Op D2 met 2,5-1,5 in ronde 3 was jammer en had veel meer in gezeten. Voor het team resteerde uiteindelijk een erg teleurstellende 10e plaats. Jammer, soms valt het even net allemaal verkeerd, maar er zit nog steeds erg veel talent in dit team. Volgende keer beter!

DSC D1 in actie
DSC D1 in actie


1. Klim-Op D1 13
2. DD D1 12
3. RSR Ivoren Toren D1 10
4. SHTV D1 9
5. Klim-Op D2 9
6. DSC D2 8
7. PASCAL D1 7
8. Pionnetjes D1 7
9. Messemaker D1 7
10. DSC D1 6
11. DD D2 6
12. SHTV D2 6
13. Scheve Toren D1 5
14. Klim-Op D3 3
15. Spijkenisse D1 3
16. Spijkenisse D2 1


Uiteindelijk dus een mooi toernooi, vol met spanning, hele goede prestaties, mindere prestaties, verrassingen en teleurstellingen.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap