Delfts Kroeglopertoernooi

2023

Door: Lucien van de Lisdonk

De 18e editie van het Delfts Kroeglopertoernooi is met overmacht gewonnen door Liam Vrolijk en Casper Schoppen. Beide grootmeesters waren al huizenhoog favoriet en lieten dat zien door met de recordscore van 13,5 uit 14 als eerste te eindigen.

René Poots, verantwoordelijk voor het regelen van de speellocaties, aan het werk op de markt - <i>Susanne Dimmers- van de Lisdonk</i>
René Poots, verantwoordelijk voor het regelen van de speellocaties, aan het werk op de markt - Susanne Dimmers- van de LisdonkOp een knappe 2 e plek eindigden de jonge Ansh Jakhari en Mees van Batenburg met een mooie 11,5 uit 14. Zij presteerden daarmee fors beter dan op basis van hun ratings kon worden verwacht.

Plekken 3 en 4 (10,5 punt) waren voor de befaamde duo’s ‘Joost en Joost’ respectievelijk Thom en Rogier. Deze laatste was er overigens als enige in geslaagd een halfje af te snoepen van GM Vrolijk.
Plek 5 was voor het duo T&T, ofwel Timon en Thierry met de score van 10 punten. Deze score was er ook voor de DSC-leden Erik en Richard, maar zij hadden een matchpunt minder en eindigden hierdoor op een (helaas niet-priemgetal) 6e plek.

In het Proeflokaal - <i>Sofya Blanter</i>
In het Proeflokaal - Sofya BlanterOp de andere borden werd uiteraard ook hard geknokt; ieder team dat op een priemgetal eindigde won immers ook een prijs. Veel gejuich dus tijdens de prijsuitreiking, wanneer er weer een koppel ontdekte dat ze naar voren mochten komen voor een prijs.
Na de prijsuitreiking schoven zo'n 50 mensen aan bij de gezamenlijke maaltijd, ook dit keer weer uitstekend verzorgd via Toko Idola, waarna het nog lang gezellig bleef in het denksportcentrum.

Lucien ging ook zelf de strijd nog aan <br />
- <i>Susanne Dimmers- van de Lisdonk</i>
Lucien ging ook zelf de strijd nog aan
- Susanne Dimmers- van de Lisdonk


Pinsterzondag was een heerlijke dag. Met een zonnetje, weinig wind, en een aangename temperatuur, was het heerlijk toeven op de Delftse terrasjes. Daarbij ook weer een aantal nieuwe locaties; de deelnemers konden bij zo’n 20 locaties in Delft terecht.

Het was weer een gezellig toernooi. Voor een impressie van Sofya Blanter zie: Foto's Sofya Kroegloper

Ook de organisatie had het zwaar
Ook de organisatie had het zwaarEindstand na ronde 7:

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-1600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap