Delftse SchaakSite - Jeugdpagina van de Delftsche SchaakClub

Informatie

Bij DSC is er een grote en sfeervolle jeugdafdeling voor kinderen van alle leeftijden en niveaus. Iedere maandagavond schaakt de jeugd van DSC vanaf 18:30 uur in het Denksportcentrum aan de Zusterlaan 114, vlakbij de Sebastiaansbrug.

Tot 19:15 uur zijn er trainingen volgens de erkende stappenmethode van Brunia en Van Wijgerden in stap 1 t/m 5. Na de training wordt er tot uiterlijk 20:00 uur gestreden in de najaars-/winter- dan wel voorjaars-/zomercompetitie. De winnaar van deze laatste competitie mag zich de clubkampioen bij de jeugd noemen.

Ieder half jaar wordt degenen die hier aan toe zijn een proefexamen en bij een voldoende resultaat ook het echte stappenexamen afgenomen. De rest speelt dan doorgeefschaak en ook op een aantal andere avonden (meestal rond de schoolvakanties) worden speciale activiteiten georganiseerd, zoals snelschaken of een spelletjesavond met alternatieve vormen van schaken of andere spelletjes. Er zijn ook prijzen te behalen voor het snelschaken en in de verschillende stappen.

En voor degenen die dat willen zijn er nog veel meer dingen te doen. We spelen met de oudere en sterkere jeugdleden in één of meer jeugdteams mee in de regionale competitie van de Haagse Schaakbond.
Met DSC bezoeken we ieder jaar een groot aantal toernooien, en organiseren we er ook enkele. De bekendste zijn de hartstikke gezellige Grand Prix-toernooien die in de regio worden gespeeld. Aan zo'n Grand Prix doen meer dan 200 kinderen mee, dus dan moet het wel leuk zijn!
Met je school kan je mee doen aan het Delftse basisscholenkampioenschap. Je kan samen met drie andere kinderen van je school een team vormen, en dan proberen met je school Delfts basisscholenkampioen te worden!

En er is nog veel meer te doen bij DSC. Wil je meer weten? Dan kan je dat vragen aan de jeugdleider (zie bestuur). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een keer komen kijken.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap