Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie N4: Met excuses van de Wedstrijdleider

De afgelopen twee rondes heeft het een stuk langer dan normaal geduurd voordat deze verslagjes online stonden. Mijn excuus daarvoor. Ik heb het op het moment vrij druk, en dan hik ik er nog wel eens tegenaan om ook een verslag te schrijven. Het verslag is natuurlijk niet cruciaal voor de uitslagen en standen en daarom zal ik vanaf volgende ronde de uitslagen en stand direct na de ronde (op de avond zelf) online zetten en het stuk later aanvullen met wat kleurcommentaar.

Maandag 9 oktober zat het Denksportcentrum zoals we inmiddels gewend zijn weer gezellig vol. 23 partijen in de interne competitie werden aangevuld met de spelers van DSC5 en DSC7 die het in alweer de tweede clubderby van het seizoen tegen elkaar op mochten nemen. Leuk om op te merken dat DSC5 het vorig jaar (toen DSC6) zodanig leuk had met elkaar dat ieder van hen op de enquête had aangegeven het team hetzelfde te willen houden. Zelfs Marion en Freek, die na een verhuizing op meer dan een uur met de auto van Delft afwonen, spelen nog steeds HSB met datzelfde team. Zo kwam het dat het thuisspelende team, het vijfde, een grotere gemiddelde reistijd had dan de bezoekers, het zevende. Het werd 6.5-1.5 voor DSC5, vanwege het thuisvoordeel natuurlijk niet onverwacht.

Goed, er werd ook intern gespeeld. Anders dan de klassieker tussen Ajax en Feyenoord is bij de klassieker Gert - Ted wel degelijk publiek toegestaan. De hooligans zijn dan ook wel een stuk minder fanatiek, en ook voor de tv-rechten zijn er toch wat minder gegadigden. Ik heb vooral het einde van de partij meegekregen toen het voor Ted al net zo kritiek was als voor de Amsterdammers. 12 nieuwe aankopen hadden ook Ted zijn stelling niet meer kunnen redden en Gert won de eerste ontmoeting van het seizoen tussen de twee DSC grootmachten. Mats liet wederom zien echt wel thuis te horen in de A-groep. Zijn voorbereiding is uitstekend, maar ook in onbekende stellingen rekent hij goed en hij wist dan ook af te rekenen met Simon.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Ted Barendse (J)1-0
2Alexander Bruschke-Kasper Uithof1-0
3Henk van den Belt-Petra Randic0-1
4Kees van der Meer-Julian Oskam½-½
5Jouke van Gosliga-Erik Both0-1
6Martin Glimmerveen-Sicco Verwer0-1
7David Boersma-Sander van Gennip0-1
8Tom Broekhuizen-Albert Kemeling1-0
9Mats Borgen-Simon Broos1-0


De B-groep mistte met de aanwezige afwezige spelers van DSC5 een flink deel van de harde kern. Speciaal voor René voeg ik hier overigens nog een klein deel van de stand na ronde 3 bij. Die stand is nooit gepubliceerd op de site, maar René was zo trots op zijn geweldige seizoensstart (volgens hem zijn beste ooit), dat ik dit natuurlijk niet onvermeld kan laten.

PosNameGmsWDLScoreValRtgTPR
1Edgar Huisman2200250,59715762454
2Cock Hazeu1100235,59615782388
3Corniel Nobel2110210,09117821805
4René Poots3210206,58815761882
5Theo Rekveldt3111188,58216321694

Een prachtige vierde plek met 2.5/3. Ook nog eens tegen tegenstanders van formaat: Konstantin Sidorov en Theo Rekveldt delfden het onderspit en tegen Simon Broos werd het remise. Overigens staat René nu nog steeds op diezelfde vierde plek.

Corniel en Ahmad, die al een tijdje tegen de A-groep aanschurken, kwamen remise overeen. Voor beiden een uitslag die ze niet vaak noteren op hun notatievellen. Theo heeft zich niet uit het veld laten slaan door zijn verlies tegen René en staat door zijn overwinning over zelfs een plek boven hem na deze ronde. Amadeo speelde zijn tweede partij op de club en mocht meteen tegen de sterke Jan Neutel aantreden. Jan kent een iets mindere seizoenstart maar het staat buiten kijf dat hij in de B-groep altijd om de knikkers mee kan doen. Amadeo hield het dan ook niet droog en vertrok zonder punten weer naar huis.


B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Corniel Nobel-Ahmad Diab Diaz½-½
2Wytze Roël-Theo Rekveldt0-1
3Rob Smits (J)-Jan van de Donk0-1
4Tom Stoek-René Weerts1-0
5Victor van der Kloet (J)-Hugo van der Laan½-½
6Mark Bas de Leur (J)-Ed Eveleens0-1
7Jan Neutel-Amadeo Passero1-0


In de C-groep is Ruud Fontijn een nieuwe vaste kracht. Hij is vrij recent bij ons komen spelen, maar heeft al een vast abonnement op de interne. Ook deze week stond hij erweer en dit keer viel Maneesh aan hem ten prooi. Wat ook leuk is om te zien is dat een aantal jongere spelers alweer een paar keer meegedaan hebben aan de interne. Léon, Valdimar, Alexandre en João, waarmee ik tot een uur of tien in de bar heb geschaakt, vinden week na week hun weg naar de club. Ontzettend leuk om te zien! Ook Tjeerd Gieske, die dan wel zeker niet meer tot de jeugd mag worden gerekend, maar wel een hele gezellige toevoeging is aan de club is inmiddels al vast op onze clubavonden te vinden.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Simon Dirkse-Bert van der Willik1-0
2Ruud Fontijn-Maneesh Avadhani1-0
3Wim Meijer-Anton Presura1-0
4Ernst Hanewald-Tjeerd Gieske1-0
5Léon Mau-Asam-Valdimar Miguel1-0
6Alexandre Kings-Bram Lefeber1-0
7Koen van Veelen-Ferdinand Schreuder0-1


De tussenstand voor de huidige ronde is hier te vinden.

er zijn geen reacties: reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap