Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-K3 wint van Amsterdams Caissa 4

Ondanks het spelen met enkele invallers (enkele vaste spelers vielen in een hoger teams in) heeft DSC3 gewonnen van degradatiekandidaat Caisssa 4 uit Amsterdam.

Door overwinningen op de hoogste 4 borden, en een remise van invaller Rob Smits werd het uiteindelijk 4 1/2 - 3 1/2.

Dat het team won was gezien de krachtsverhoudingen een knappe prestatie: de twee invallers Rob Smits en (last minute) Henk van de Belt vielen in omdat Richard en Pieter in het eerste invielen. Daarmee waren de teams op papier gelijkwaardig.

Ted Barendse (bord 1): ik speelde tegen een jeugdtalent van 13 jaar, die ondanks zijn rating van nog geen 1800 wel een TPR had van rond de 2200, oppassen dus! Een onvoorzichtig zetje van hem had hem een stuk kunnen kosten (niet gezien!), nu kwam hij weg met een kapotte pionstructuur. Hij offerde even later zijn zwakke pion voor actief spel op de zevende rij, alleen kreeg hij geen actief spel. Toen hij ook nog zijn koning onveilig neerzette stortte zijn stelling in.

Jan-Peter van Zandwijk (bord 2): Na een niet al te solide begin mijnerzijds kreeg mijn tegenstander een goede stelling met een mooi paard op e3. Daar wist hij geen gebruik van te maken en er ontstond een eindspel met toren en ongelijke lopers, waarbij ik een pluspion had. Door torens te ruilen wist ik een tweede pion te winnen, waarna het eindspel eenvoudig gewonnen was.

Walter Anema (bord 4): Na een rustige opening probeerde zwart met Pc6-a5 de druk op te voeren op de damevleugel. Wit reageerde meteen met f4-f5, en even later (na ruil van de loper op g7) met f5-f6. Na Dd1-c1 moest wit nog even Tf3 spelen om De3+ met dame-ruil te voorkomen, daarna was de matdreiging met Dh6 en Tf4 dodelijk.

Jouke van Gosliga (bord 6): Na een vroege dameruil in de opening had ik een grote ontwikkelingsvoorsprong. Dat leidde al snel tot pionwinst, ogenschijnlijk zonder enige compensatie. Maar mijn tegenstander was behendig in het creŽeren van kleine problemen, waar ik veel tijd mee spendeerde. Onder tijdsdruk begon ik de controle kwijt te raken, en nam ik onnodige risicoís. Mijn tegenstander liet zich niet gek maken en haalde behendig het punt binnen.

Henk van der Belt (bord 7): In mijn partij gaf ik aan het eind van de opening een pion weg. Won daarmee wel tijd om mijn stukken te activeren.
Dat leverde uiteindelijk twee goed gepositioneerde paarden op. Maar meer had ik ook niet want mijn tegenstander had een pluspion en het loperpaar. Aan het eind van de partij gaf mijn tegenstander een pion weg, zag een vork over het hoofd maar redde zich eruit met een incorrect torenoffer.
Van schrik gaf ik per ongeluk (weliswaar in tijdnood) ook maar een toren weg. Toen was er geen redden meer aan want zijn vrijpion was ver doorgelopen en mijn koning stond op de tocht.

Rob Smits (bord 8): Ik werd een uur van tevoren gevraagd om in te vallen. Na 26 zetten kreeg ik een remiseaanbod die ik geaccepteerd heb omdat een stelling ontstaan was die in evenwicht was.


Later meer.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap