Delftse SchaakSite

DSC3 pakt 2 matchpunten tegen Haeghe Ooievaar

DSC3 heeft gisteren met de kleinst mogelijke marge Haeghe Ooievaar verslagen.

De wedstrijd begon niet goed voor DSC. Matthijs Ransijn verloor al vroeg een stuk, en vocht daarna nog wel dapper - maar vergeefs - door. Gelukkig trok Jaap Flohil de stand gelijk door met zijn stukken vernietigend binnen te komen. Een toren op de zevende rij, met steun van een loper en een paard, bezegelde het lot van de zwarte koning.

De overige borden boden een wisselend beeld. Aan het eerste bord stond Teun Timmerman wat moeizaam. Bobby Voogt had een gelijkwaardige stelling aan bord drie. Ook bij Willem-Jan van den Broek was het beeld nog niet echt duidelijk. Koert leek een plusje te hebben omdat de koning van zijn tegenstander niet heel veilig stond. Arno Wiersma en Henrik Tamerus leken aan de laatste borden iets actiever te staan, maar zonder echt voordeel.

Koert ter Veen etaleerde wederom zijn uitstekende vorm en combineerde zich naar groot materiaalvoordeel. Ook Willem-Jan nam met een paar zeer sterke lopers steeds verder het initiatief, en haalde daarmee het derde punt binnen.

Ook bij Bobby was ondertussen voordeel onstaan. Bobby had twee pionnen gewonnen, en het leek een kwestie van tijd. Teun kwam steeds verder in de verdrukking, en moest de vlag strijken. Op de laatste twee borden was Arno er niet in geslaagd voordeel te bereiken, en was Henriks aanval gestokt.

Bobby haalde inderdaad het vierde punt binnen, maar de laatste twee borden stonden bedenkelijk. Arno had een pion gewonnen, maar zag zware witte stukken binnenkomen, Henrik kreeg vervolgens zelf een aanval over zich heen.

Toen Arno's tegenstander minder dan een minuut over had (tegen 3 minuten) bood een remise-aanbod uitkomst. Gezien de complexe stelling en de kleine hoeveelheid resterende tijd, nam Arno's tegenstander het aanbod graag aan. Daarmee waren de twee matchpunten binnen. Henrik vocht in vliegende tijdnood nog verder op het laatste bord, maar zag een aanvalswending over het hoofd en kon het daarna niet meer bolwerken.

Uitslag dus 4-3 voor DSC, en daarmee zijn twee belangrijke matchpunten binnengehaald.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap