Delftse SchaakSite

Ruime winst DSC3 in derby tegen Collectief

Met een 6-2 overwinning pakte DSC3 de eerste matchpunten van het seizoen.

Al vlot stond er 0-2 voor het derde op het bord. Henrik won soepel van een te optimistisch opererende tegenstander, en Matthijs combineerde zich naar pionwinst en wat later naar mat. De andere borden waren echter verre van duidelijk.

Uiteindelijk vielen bijna alle borden de goede kant op. Jaap en Teun wonnen een pionnetje en gaven het daarna niet meer uit handen. Koert speelde een prima pot, won een pion, en maakte het daarna netjes af. En Bobby wist na veel geduw en getrek zijn tegenstander te verschalken, terwijl de stelling lange tijd remise-achtig had geleken.

Alleen op de borden 3 en 4 ging het mis. Op deze borden had Collectief hun sterkste twee spelers zitten. Arno weigerde een gambiet, kwam in een rustig stelling, en er leek weinig aan de hand. Tot zijn tegenstander een pion offerde. Er was een simpele weerlegging, maar Arno miste een dreiging en verloor een kwaliteit. Na lang zwoegen bleek het eindspel niet houdbaar.

Willem-Jan won in de opening een pion, maar zijn stelling oogde niet echt solide. Zijn tegenstander kon hier niet echt gebruik van maken, en het duel werd dan ook pas in de tijdnoodfase beslist. In de laatste minuten ging Willem-Jan de fout in en verloor hij de partij.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap