Delftse SchaakSite

DSC9 verliest nipt van Vogelwijk

DSC9 heeft haar tweede wedstrijd verloren. In Den Haag was Vogelwijk 3 te sterk.

Helaas hebben we het niet kunnen bolwerken tegen Vogelwijk 3. We begonnen de wedstrijd met een 1-0 achterstand omdat er geen invaller was te vinden.

Paul van Riet bord 3 verloor vrij snel een stuk en na 50 min ook de partij. Leo Zuijdgeest stond in zijn partij op bord 6 voor, maar met nog 1:40 uur te gaan maakte hij toch wat foutjes en verloor alsnog de partij.

Op bord 4 speelde Frans Smit een goede partij meet een pion achter, maar in tijdnood ging hij toch ten onder Inmiddels een achterstand van 4-0.

De rest van de borden stond Van der Weele gewonnen op bord 1. Ik op bord 2 een licht overwicht en op bord 7 Maik van Veldhoven en bord 8 Steven Mast een pion achter. Er waren zeker nog kansen. Maik smulde een pion terug en nam helaas remise, het betekende nu dan echt een nederlaag.

Steven probeerde van alles maar de pion achterstand koste toch de partij in een mooi pionneneidspel. Van der Weele is echt in vorm, en speelde mooi zijn overwicht uit in winst.

Ik was weer eens als laatste klaar. Kwam moeilijk uit de opening, op de 19e zet kwam ik een pion voor. Dat betekende meteen de ommekeer in de partij. Vrij snel nog een pion. Alleen even uitkijken voor de matdreiging en verder gewoon uitspelen. Volgens mij hebben we de sterkste nu wel gehad en op naar de beste nummer twee. Vogelwijk 3 was gedegraderd en heeft DSC7 vorig jaar ook verslagen.

aangepast tot nieuwsbericht

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap