Delftse SchaakSite

Interne competitie [2]: Gert Legemaat wint opnieuw

Gert Legemaat, leider van het klassement na 1 ronde, boekte in de tweede ronde een zwaarbevochten overwinning op Ted Barendse.

De overwinning van Gert was gezien het spelverloop niet vanzelfsprekend. Ted leek lange tijd goede kansen te hebben met zijn koningsaanval. Gert verdedigde echter secuur en toen de aanval stokte greep hij zijn kansen.

Kees van der Meer en Leo Hofland speelden een boeiende partij, die ondanks het ongelijke materiaal op het einde, in remise eindigde.

Chiel van Oosterom boekte wel zijn tweede overwinning, maar mocht zijn handen dichtknijpen met een punt. Chiel stond al vlot een pion achter, al leek hij wat actiever te staan. Matthijs Ransijn behield echter gewoon de extra pion, en ging aldus met een pion meer het eindspel in, om zich daar (in Chiels tijdnood) de kaas van het brood te laten eten.

Clubkampioen Michiel van Wissen liep al tegen zijn tweede nederlaag aan. Tegen Arend van Dop had hij lange tijd een plusje. Hij had druk op een geďsoleerde pion van Arend. Michiel forceerde echter en kreeg het lid op de neus.

Nieuwkomer Erwin Casareno mocht het in zijn eerste interne partij opnemen tegen Walter Anema en boekte een keurige remise.

Pieter Buzing liet zich net als Matthijs aan het slot van de partij de kaas ven het brood eten. Arno Wiersma had uit armoede een kwaliteit geofferd om een vernietigende koningsaanval te voorkomen, en speelde op eeuwig schaak. Pieters koning stond inderdaad niet echt beschut, maar liep onnodig in een matnet.

De partij tussen René Torenstra en Jesus Munuzuri was zeer boeiend voor de toeschouwers. René offerde al snel een stuk voor een op het oog prachtige koningsaanval. Hij vond echter geen weg naar de winst, waarna Jesus gewoon een stuk meer had en daarmee won.


Alle uitslagen staan op de pagina van de interne competitie, of zijn via de onderstaande link te bekijken:
Uitslagen interne competitie (2).

er zijn 17 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap