Delftse SchaakSite

DSC-K4: Er waren eens acht leuke spelertjes...

DSC4 is dit seizoen ingedeeld met verenigingen uit Brabant, Gelderland en Limburg; na een uitwedstrijd in de 1e ronde in Nijmegen stond zaterdag in de 3e ronde een uitwedstrijd in Zuid Limburg (Hulsberg) op het programma.

Het team kent acht leuke spelertjes. Toen zei er een af en waren het er nog zeven. Een ander moest naar de opera en toen waren het er nog zes. Nog een ander moest bij nader inzien naar zijn stiefachterkleinzus en toen waren het er nog vijf. Van deze vijf leuke spelertjes was er een wiens prioriteit lag bij bakken van zoete broodjes. Uiteindelijk was er ook nog een die meende niet te kunnen slapen na zo'n tour naar Zuid Limburg en aldus resteerden drie kleine negertjes.

Er werden vier invallers gevonden, op papier slachtvee (maar in de praktijk kan het raar lopen). Ondanks verwoede pogingen waarbij zo'n beetje de hele club benaderd is kon een vijfde niet gevonden worden ("Ja leuk om mee te doen! Oh in Zuid Limburg? Nee ik kan toch niet..."). Omdat te elfder ure één van de invallers moest afzeggen togen we met slechts zes man naar het diepe zuiden: 2-0 voor de tegenstanders.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn: de invallers Edgar Huisman, Simon Dirkse en Sumit Ganguly streden voor wat ze waard waren maar konden een nederlaag tegen tegenstanders met een 300 punten hogere rating niet voorkomen: 5-0.

Resteren drie basisspelers. Op de heenweg hadden we bekeken welke borden wij leeg zouden laten. Wij verwachtten twee opponenten met een rating van 2100 op de borden 3 en 5 (die hebben immers altijd zwart) - van hen had de verwachte speler op bord 3 vorig en dit seizoen de minste resultaten. Op grond daarvan en de wens om zelf zoveel mogelijk met wit te spelen lieten we de borden 2 en 5 leeg.

Arno Wiersma had helaas zijn dag niet: hij werd opgezadeld met een slechte loper en een vijandelijke verre vrijpion. Met kunst- en vliegwerk wist hij deze pion onschadelijk te maken en af te wikkelen naar een eindspel met 'ongelijke lopers' - wel met twee pionnen minder (of was het er éen?). Zowel zijn koning als loper waren echter aan de verdediging gebonden en dit gaf de doorslag: 0-6.

Vervangend teamleider Willem-Jan van den Broek trof aan bord 3 inderdaad de verwachte tegenstander en moest vanaf de opening nauwkeurig spelen om niet in het nadeel te geraken. Dit leek te lukken doch in het middenspel koos hij een verkeerd plan en werd opgezadeld met een mindere stelling - hetgeen bekwaam werd afgestraft: 7-0 (partijfragmenten kunnen niet getoond worden want hij vergat het notatieformulier mee te nemen).

De eer werd aan het topbord gered door Jan Bosma: hij speelde een puike partij waarbij de c-lijn werd ingenomen, een pion werd gewonnen en zijn 'wandelpaard' de doorslag gaf: einduitslag 7-1.

Hoogtepunt na dit sportieve dieptepunt werd daarmee het wokken bij het plaatselijke Jin Poo; uw verslaggever was rond half twaalf thuis.

Gedetailleerde uitslag:

1. Vos, J.E.C. (Ed) 1991- Bosma, J. (Jan) 1991 z-w 0 - 1
2. Haren van, M.A.R. (Marcel) 1982 - NO w-z 1R - 0R
3. Frenken, M.J.P. (Marcel) 2067 - Broek van den, W.J. (Willem-Jan) 1904 z-w 1 - 0
4. Willen, R.A.C. (Ronny) 1834 - Wiersma, A.A. (Arno) 1896 w-z 1 - 0
5. Zwet van der, B.W. (Bart) 2054 - NO z-w 1R - 0R
6. Kerkhof van, P. (Paul) 1834 - Huisman, E. (Edgar) 1571 w-z 1 - 0
7. Schubert, K.J. (Karl) 1881 - Dirkse, S. (Simon) 1498 z-w 1 - 0
8. Pluymen, T. (Theo) 1803 - Ganguly, S. (Sumit) 1556 w-z 1 - 0

er zijn 2 reacties: lees | reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-6400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap