Delftse SchaakSite

KNSB-bekerteam van DSC verliest van Spijkenisse

Op vrijdag 5 april heeft het bekerviertal van DSC verloren in en van Spijkenisse. Daarmee ligt het uiteraard uit de nationale bekerstrijd.

Dat het een spannende strijd zou worden was al snel duidelijk: op drie van de vier borden ontstond al snel een scherpe strijd. Zo offerde Joost Michielsen op bord 1 zijn dame tegen toren, licht stuk en wat pionnen. En Joost Ruitenburg (bord 2) en Ted Barendse (bord 4) gooiden er beiden een pion tegenaan voor initiatief. Allen Gert had een rustige stelling, helaas geen sprankje voordeel.

De twee Joosten waren als eerste klaar. Joost M had blijkbaar zijn vrijponnen kunnen gebruiken, en had gewonnen. Joost R had te weinig teruggekregen voor zijn pion, en verloor.

De strijd werd dus op de laatste borden gestreden. Gert stond vanuit de opening onder zware positionele druk, maar hield stand, en zijn tegenstander wist er niet door te komen.
En Ted kreeg na een fout van wit een prachtige stelling op het bord, maar kon ook niet de beslissende combinatie maar niet vinden. Toen hij later met enige pionnen minder ook nog verzuimde om gebruik te maken van een eeuwig schaakmechanisme stond hij slecht, en verloor zelfs nog.

Er werd dus niet foutloos gespeeld, verre van dat. Gert's tegenstander maakte een fout waarna Gert een winststelling kreeg. Helaas maakte ook gert een fout, waarna er een theoretische remisestelling met een loper meer op het bord kwam (een vesting dus).

Daarmee was Spijkenisse door.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap