Delftse SchaakSite

DSC2 heeft fijne schaakdag in Leiden

Het was een heerlijke dag, zaterdag 6 oktober. Koning Zomer richtte zich voor een van de laatste keren van het jaar op en gaf ons inspiratie om de tweede ronde van de competitie aan te vatten tegen het tweede team van het Leidsch Schaakgenootschap.

Ook in andere opzichten was alles prima voor elkaar. De borden en stukken speelden bijvoorbeeld heel prettig. Het luistert natuurlijk allemaal vrij nauw: de kwaliteit van het hout moet goed zijn en daarnaast moet de grootte van de stukken en de grootte van het bord met elkaar in optimale verhouding staan. En zelfs als hier allemaal aan is voldaan, is er nog steeds sprake van een zeker je-ne-sais-quoi -effect: past de opstelling bij de esthetiek van de ambiance van het geheel? Bij de tafels? Bij de witspeler? Bij de zwartspeler? Bij de anderen in de zaal? Het dient gezegd zonder schroom: dit was allemaal in ruimschootse mate het geval, zodanig zelfs dat we wellicht wel van een Gesamtkunstwerk kunnen spreken. Het gaf mij allemaal een prettig gevoel.

De tijdwaarneming kwam voor rekening van de apparaten van Digital Game Technology uit Enschede. Niets dan lof. Voor zover ik heb kunnen nagaan gaven de klokken over het algemeen de juiste tijd aan, maar daar begint het natuurlijk pas. De tactiele sensatie bij het betasten van de pendule brengt menig speler in hogere sferen, en het successievelijk afnemen van de speeltijd op de twee klokken geeft een fraai inzicht in de eeuwige reciprociteit der dingen.

De stoelen zaten ook prettig en sporadisch werd ons spel werd ook nog begeleid door het welklinkende gelui der lokale draaiorgelen. Geen enkele speler had zich in de datum vergist, zodat de volle mep van acht schaakpartijen kon worden gespeeld. Op geen enkel bord was er onduidelijkheid over de spelregels en de arbiter hield de score bij vol acribie en plichtsbesef. Erg fijn als aan de randvoorwaarden van een partij schaak wordt voldaan.

Ten slotte moeten we hier nog de medewerkers van het Leidse Denksportcentrum bedanken. Zij zorgden voor het spreekwoordelijke droogje en het spreekwoordelijke natje, aan weerszijden van het alcoholisch spectrum. De service was snel en met een kwinkslag hier en daar. De parkeergelegenheid was prima, zowel voor de autobestuurders als voor de bestuurders van het stalen ros. De toiletten waren in ruime mate aanwezig en daarnaast schoon en fris. Al met al een dag om niet snel te vergeten.

LSG 2- DSC Delft 2
Coene , I. (Igor) 2195 Kelder op den, J.M. (Joram) 2296 z-w 1 - 0
Wissen van, M.E. (Michiel) 2242 Velden van der, A.J.L. (Bram) 2172 w-z 1 - 0
Ketel van, R.A. (Raoul) 2231 Goes , S.F. (Sten) 2220 z-w -
Passenier , P. (Peter) 2136 Vos , J.P. (Jan-Pieter) 2093 w-z 1 - 0
Hof van 't, E.C. (Eric) 2059 Verbaken , O.P. (Onno) 2126 z-w 1 - 0
Feiner , R.H.P. (Reinier) 2043 Munnik , T. (Talitha) 1983 w-z 1 - 0
Warnaar , A. (Alisha) 1741 Middelveld , M. (Martine) 2079 z-w 1 - 0
Termeulen , A. (Albert) 2038 Anema , W.J. (Walter) 2006 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 2086 Gemiddelde Rating: 2122 7-

er zijn 3 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Chess Run

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap