Delftse SchaakSite

DSC9 toch nog ruim langs Schaakcombinatie HTV 4

Het begint een patroon te worden. We beginnen vol vertrouwen aan elke wedstrijd, dat vertrouwen groeit ook na elke ronde. Maar halverwege een wedstrijd slaat er altijd een soort paniek toe.

Twee partijen zijn meestal vrij snel klaar, zo ook gisteravond. Zelf kwam ik een vrij snelle remise overeen, mijn tegenstander wilde niet echt, speelde met zwart, dus hoefde ook niet. En ik kon niet. Zag wel een zwakke pion in zijn stelling, maar zag geen mogelijkheden deze te bemachtigen. Bijna gelijktijdig had Antoon zijn tegenstander verslagen, kortom 1,5-0,5.

Echter, Fred verloor zijn partij, 1,5-1,5. Daar ging de voorsprong. Dat was niet het enige. Jan op bord een stond verloren, René op twee, onduidelijk, Simon op vier, een kwaliteit voor, in tijd ver achter. Edgar, op vijf, staat winnend, maar we, Antoon en ik, hebben niet het idee dat hij dat zelf ziet. Bert staat onder druk en vraagt of hij remise mag aanbieden. Kortom, zomaar even winnen zit er niet in deze avond.

Plotseling keren de kansen. Op wonderbaarlijke wijze speelt Jan remise, zijn tegenstander vergist zich in een te winnen eindspel. En helemaal subliem is de sterke tegenaanval van Bert. Op miraculeuze wijze heeft hij de partij totaal omgebogen en de volle winst te pakken, 3-2. Dat was een kantelmoment in de wedstrijd, dat gaf de drie spelers die nog bezig waren weer even lucht. Zij hoefden nog maar 1,5 punt te scoren voor de winst. En dat deden ze ruimschoots. Simon en Edgar pakten de winst en René een half punt.
Het was nog lang onrustig aan de bar!

er zijn 2 reacties: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap