Delftse SchaakSite

DSC4 wederom nipt ten onder

Ook de tweede wedstrijd van het 4de in de promotieklasse ging met het kleinst mogelijk verschil verloren: 3½-4½.

Mark(6W) kreeg de Marshall variant van het Spaans voorgeschoteld. Zijn tegenstander bleek dit een stuk beter te beheersen, waardoor binnen een uur spelen de stukken in de doos konden. (0-1)

Jan-Pieter(1Z) belandde via het Engels in een egelstelling waarin zijn tegenstander een vreemde tempoverliezende manoeuvre met zijn paard uitvoerde. Hierdoor kreeg hij gemakkelijk gelijkspel en kwam in het vervolg beter te staan. Op het moment dat hij de stelling wilde openen gaf zijn tegenstander zijn pion op e4 weg. Hierna rolden zijn centrumpionnen naar voren en was er door de goede samenwerking van zijn stukken geen houden meer aan. Toen hij met een kleine combinatie ook nog eens twee stukken wist te winnen hield zijn tegenstander het voor gezien. (1-1)

Diederik(8W) speelde een solide partij, waarin de remisemarge waarschijnlijk nooit verbroken is geweest.
Wel kwam hij uiteindelijk in wat lichte tijdnood terecht maar wist keurig de remise binnen te slepen (1½-1½)

Olivier(7Z) speelde een prima partij waarin hij waarschijnlijk al snel iets beter stond. Na wat een wat onhandige maneuvre met dame en paard besloot zijn tegenstander Olivier's koning onder vuur te nemen en offerde hier zelfs een stuk voor. Olivier pareerde kalm en nadat hij een kwal teruggaf waren de dreigingen verdwenen en bleef er een licht materiaalvoordeel voor hem over. Omdat zijn tegenstander veel meer tijd had werd er tot remise besloten (2-2).

Martin(3Z) kreeg de Panov-variant van de Caro-Kann. Hij speelde tegen een isolani, maar wit had meer ruimte en activiteit. Wit dacht ergens voordeel te krijgen, maar onderschatte de tegenkansen. Martin won een pion, en later nog een, die hij wellicht beter niet had kunnen pakken. Het tijdstekort brak hem in het vervolg op. (2-3)

Henrik(2W) speelde een partij met continu een prettig plusje (dubbelpion tegenstander en lichte druk op de zwarte koning). Nadat zijn tegenstander de zwarte velden rond zijn koning verzwakte werd de druk steeds hoger, en uiteindelijk bezweek zwart onder de druk en kwam in een onontkoombaar matnet terecht. (3-3)

Seth(5Z) kwam in eerste instantie een gesloten siciliaan die vervolgens overliep in een soort nimzo-indisch achtige stelling, alleen wel met verwisselde kleuren. Zijn tegenstander had een voordeel qua structuur en zou beter staan als hij zijn stukken kon hergroeperen. Seth was uiteraard niet van plan dit te laten gebeuren en probeerde zijn initiatief te continueren. Net op het moment dat hij beter dacht te staan (en naar later bleek een gezonde pion kon winnen) blunderde hij en kon opgeven. (3-4)

Rufael (6W) kwam in een prettige stelling terecht die waarschijnlijk iets beter was voor hem. Nadat er echter een en ander aan materiaal geruild was, was het voordeel verdwenen. Met beiden nog 5 minuten op de klok in een materieel gelijke, maar misschien voor zijn tegenstander iets actievere stelling had hij er geen vertrouwen in nog te kunnen winnen en kwam remise overeen: 3½-4½.

Hiermee verloren we wederom met de kleinst mogelijk marge en zal er de komende rondes een en ander aan matchpunten verzameld moeten worden.

 DSC41892-DD 319113½ - 4½
1Jan-Pieter Vos2066-LMK v/d Sluijs18031 - 0
2Henrik Tamerus1910-P Smeele20241 - 0
3Martin Glimmerveen2001-A Munninghoff19950 - 1
4Rufael Mekuria1853-DAM van Rossum du Chattel1958½-½
5Seth van der Vegt1898-J van Eesteren18860 - 1
6Mark Versteegh1849-WPJ Reimer18650 - 1
7Olivier Marincic1766-RA Henn1864½-½
8Diederik van Heijgen1789-H Arends1892½-½

er zijn 12 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap