Delftse SchaakSite

Bekerteam DSC verslaat Voorschoten met 2,5 - 1,5

Het bekerteam van DSC heeft vanavond voor de KNSB-bekercompetitie in en tegen Voorschoten gewonnen.

Waar optimisten vooraf een makkelijke overwinning hadden voorspeld, was de wedstrijd lang onduidelijk. Kim Meulenbroek kreeg met wit niet zoveel uit de opening, en besloot rond de 25-ste zet in een remiseachtige stelling remise te accepteren. "Het eindspel zou ook remise geworden zijn", waren zijn gevleugelde woorden na de wedstrijd. Wij sluiten het niet uit.

Gert was als tweede klaar (maar dat was wel veel later, met beide spelers al in behoorlijke tijdnood). Teamgenoten en omstanders vonden dat Gert lang duidelijk minder stond (stuk tegen twee pionnen). Gert hield vol dat het een partij was met wisselende kansen, die ook volgens zijn tegenstander terecht remise was geworden. Feit is dat Gert het zijn opponent heel lastig maakte, en het met beiden nog twee minuten op de klok een loterij was geworden. 1-1 dus.

Bob was als derde klaar. In de voor hem typerende stijl, een stevige stelling, na foutje tegenstander een pion in de doos, en uitschuiven. Dat laatste werd iets spannender dan de bedoeling werd, maar toen ik Bob ‘mat’ hoorde zeggen wist ik genoeg.

Want in een spannende partij dacht ik beter te staan, maar onverwacht kreeg mijn tegenstander tegenkansen (en dat is natuurlijk niet de bedoeling). Daarom gingen veel spullen van het bord, met als uitkomst een spannend paard-eindspel. Ik heb ergens de winst gemist, maar mijn tegenstander dus gelijkspel (zijn twee keer in tijdnood komen helpt dan niet!). Toen het 2-1 stond bood ik remise aan, wat gezien de stelling niet meer geweigerd kon worden.

Al met al zo op het oog solide overwinning, die echter ook wel anders had kunnen uitpakken. Maar een kniesoor die daarom maalt!

 Voorschoten2083-DSC20951½-2½
1Peter Wilschut2253-Gert Legemaat2203½-½
2Frits Fritschy2053-Ted Barendse2144½-½
3Frank den Herder2102-Kim Meulenbroek2038½-½
4Roderick van Kempen1923-Bob Voogt19930 - 1

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap