Delftse SchaakSite

DSC9 deelt de punten met Haeghe Ooievaar 4

Het jeugdteam is het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Haeghe Ooievaar 4. Ten eerste wil ik natuurlijk melden dat ik heel tevreden ben met de 4-4 die het 9e team heeft behaald. Zeker omdat het voor vijf van de acht spelers hun eerste externe wedstrijd is en voor sommigen zelfs hun eerste partij waarbij je tijd genoeg hebt om rustig na te denken.

Ik was er daarom in het begin al vanuit gegaan dat de helft van het team na ongeveer een uur klaar zou zijn. Alleen was het juist de helft die al wel eens lange partijen heeft gespeeld die na een uur klaar was. Voor de wedstrijd heb ik even met het team gesproken en ze gezegd dat ze heel rustig moesten spelen over iedere zet goed nadenken en dat ze niet teveel op de klok moesten letten want er is tijd genoeg. Dit hebben ze goed gedaan en daar ben ik heel tevreden over. Als ze dit echter binnen het uur klaar waren moesten ze een stukje schrijven voor het clubblad/ website. Iedereen heeft rustig gespeeld en goed nagedacht dus mag ik nu het stukje schrijven als vervangend teamleider.

Niet zo leuk vond ik het dat de tegenstanders maar met zes spelers kwamen opdagen (overigens iets dat wij twee jaar geleden bij hun ook deden). Het begon rustig iedereen gebruikte zijn/haar tijd goed. Maar na een uur kwamen toch de eerste uitslagen binnen Tabitha Snikkers pakte op bord 3 de winst dus stond het 1-0. Een aantal minuutjes later verloor Sofya Blanter op bord 8. Maar alles was weer in orde toen Arno even langs kwam en ons vertelde dat bord 1 en 2 gewonnen waren omdat er geen tegenstander kwam opdagen en het dus op 3-1 kwam. Aangezien het voor de spelers die nu nog speelden en ze het redelijk spannend vonden hoopte ik dat er nog iemand zijn/haar zenuwen in bedwang kon houden en nog een puntje kon binnensprokkelen. Hierna was Marieke Giele klaar met haar partij die een knappe remise wist te behalen en het hierdoor dus 3,5 tegen 1,5 werd. Nog drie borden over waarvan er twee toch goed stonden en er wel een remise uit konden slepen. Het laatste bord stond een toren achter en had ik eigenlijk persoonlijk allang opgegeven. Echter bleek dat opgeven niet altijd goed is. Jacob Dekker had op bord 7 een tegenstander die niet wist hoe hij Toren+ Koning tegen Koning moest uitspelen. Jammer genoeg na 17 minuten puzzelen en nog 1,5 minuut op de klok over wist zijn tegenstander mat te bereiken en stond het 3,5 tegen 2,5. Jordy Krempel wist hierna een remise te bereiken op bord 5 waardoor de stand op 4-3 kwam. Nu was het met zijn allen gespannen naar Reinier Giele kijken. Zijn partij was redelijk remise. Jammer was alleen dat Reinier zijn zenuwen niet wist te bedwingen en jammer genoeg de partij weg gaf en het op een 4-4 kwam. Wat toch een mooi resultaat is voor spelers die hun eerste externe partij tegen oude mensen speelden.

De kop is eraf voor het jeugdteam. Een mooi resultaat en ik hoop dat het team de volgende keer met iets minder zenuwen aan de wedstrijd begint. Het was toch wel spannend tegen ''oude'' mensen spelen. Maar dat gaat wel goed komen hoop ik.

 DSC91598-Heaghe Ooievaar 414034 - 4
1Beekenkamp R.1631-NO-1 - 0
2Weele S. v/d1721-NO-1 - 0
3Snikkers T.C.1438-Remmerswaal W.12901 - 0
4Giele R.0-Hartmann C.J.J.14620 - 1
5Krempel J.0-Bruna M.H.M.1441½-½
6Giele M.0-Wulffers L.A.G.M.1422½-½
7Dekker J.0-Middeldorp A.G.M.14530 - 1
8Blanter S.0-Duivenboden R. van13500 - 1

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap