Delftse SchaakSite

DSC4 haalt het net niet

DSC4 is het net niet gelukt om kampioen te worden. Winst was noodzakelijk. Het werd 4-4. Daarmee werd het vierde tweede achter kampioen HSV 1.

De avond begon als zo vaak dit seizoen slecht. Teamleider Albert liet een dodelijke penning toe en moest al snel opgeven. Enige tijd later krijgt Theo Rekveldt een remise aanbod in een voor hem slechte stelling. Albert Kemeling laat het oordeel aan Theo over, maar die had blijkbaar niet door dat hij slecht stond en met het ook op de stand speelt hij door.

Even later moet hij een kwaliteit geven om mat te voorkomen en is het 0-2. Jan Neutel weet het witte openingsvoordeel in een Aljechin snel te neutraliseren met een correcte remise als resultaat.

Aan bord 3 speelde Sander van Gennip tegen de sympathieke Mazuera Vargas en komt via zetverwisseling in een Schots 4 paardenspel met g6 van zwart. In een scherpe stelling denkt Sander de buit binnen te halen, maar zijn tegenstander heeft goed gerekend en wint het materiaal terug. Sterker nog, Sander doet een pion cadeau en gaat een nadelig eindspel in. Als hij vervolgens zijn toren laat insluiten en die moet geven voor een stuk is het pleit beslecht. Een ½-3½ achterstand, zodat de overige 4 borden moeten winnen om kampioen te worden.

Invaller Martin Glimmerveen verbruikt veel tijd om een vervlakking van de stelling uit de weg te gaan. Heb de partij niet goed gevolgd, maar op enig moment staat hij een kwaliteit achter en heeft nog weinig tijd op de klok. Om het kampioenschap veilig te stellen forceert zijn tegenstander zetherhaling, 1-4 en vervlogen is onze hoop op het kampioenschap.

Pieter Quist heeft in een interessante Grunfelder een pion buitgemaakt en omzeilt ondanks een slinkende bedenktijd alle lastige klippen en bereikt een gewonnen toreneindspel, 2-4.

Alleen Bart Meulmans en RenÚ van Alfen zijn dan nog bezig. Bart staat nog steeds een pion voor na een tweepaardenspel in de nahand. Langzaam maar zeker weet hij zijn stukken in het spel te betrekken. Vanwege tijdnood in mijn eigen partij heb ik het vervolg niet meer gezien, maar uiteindelijk gaat zijn tegenstander veel te lang door in een verloren stelling, 3-4.

RenÚ speelde een Grunfelder waarin beide spelers veel tijd verbruikten. RenÚs tegenstander had wat meer ruimte en besloot tot een kwaliteitsoffer. Het loperpaar en de zwakke zwarte velden gaven hem compensatie. Inmiddels in tijdnood gekomen geeft hij een belangrijke pion weg en als hij later de kans mist om zijn dame te geven tegen twee torens gaat er nog een stuk van het bord en is het pleit beslecht: 4-4.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap