Delftse SchaakSite

DSC3 boekt grote zege op Botwinnik 1

Het derde team van heeft op overtuigende wijze het eerste team van Botwinnik op een dikke 6½-1½ nederlaag getracteerd.

Veel Delftse borden kwamen met een prettig voordeeltje uit de opening. Het eerste punt ging echter naar Botwinnik; Matthijs had teveel gaten in zijn stelling en zijn tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van.

Daarna kwamen de punten echter in grote getalen binnen. Koert won een kwaliteit, maar zijn tegenstander leek nog wat vervelende dreigingen te hebben. Koert parreerde deze keurig, en kon daarna de winst naar zich toe trekken.

Arno kwam met een fijn ruimtevoordeel uit de opening, en nadat hij zijn stukken klaar had gezet en in het centrum door wilde gaan breken ruilde zijn tegenstander zijn fianchetto-loper. Geen goed idee, aangezien er een niet te stoppen koningsaanval volgde.

Henrik had een wilde partij. Naar ruim 10 zetten stond er een gedekte witte pion op f7, Henriks koning op f8, maar Henrik had 3 stukken op f2 en 2 op h2 gericht. Na het optrekken van de stofwolken had Henrik een kwaliteit meer, en dat werd langzaam maar zeker in een punt omgezet.

Ook Willem Jan en Bob waren met ruimtevoordeel uit de opening gekomen. De duimschroeven werden ook daar langzaam aangedraaid. De stellingen werden steeds beter, en resulteerden dan ook in nog eens twee fraaie punten.

Teamcaptain Teun zag in het middenspel zijn tegenstander een ru´ne overhouden als het om de pionnenstructuur ging. De speler van Botwinnik had weliswaar het loperpaar en controle in het centrum, maar geen aanknopingspunten in de zwarte stelling. Teun had die aanknopingspunten wel in de witte stelling, en speelde het bekwaam uit.

Het laatste halfje werd door invaller Bart Meulemans toegevoegd. Hij had lange tijd een op het oog klein voordeeltje gehad, maar aan het einde was daar niets van over, en werd tot remise besloten.

Een zeer dikke overwinning dus, op een tegenstander die vorig jaar uit de KNSB-competitie degradeerde.

er zijn 27 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap