Delfts Schaakforum » DSC Forum » Jeugd » Elke maandag online schaaktoernooi voor DSC-jeugd!
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 895

On line snelschaaktoernooi voor de jeugd op 6 juli 2020 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In tegenstelling tot het bericht van vorige week kunnen jeugdleden van DSC ook op maandag 6 juli 2020 deelnemen aan een on line snelschaaktoernooi met een speeltempo van 5 minuten voor de partij en 5 seconden per zet, opnieuw volgens het Zwitsers systeem over 5 ronden.

Dit is dan echt het laatste voor de jeugd georganiseerde on line toernooi vóór de vakantie en in principe ook daarna. Op 13 juli zullen wij het seizoen afsluiten met een fysieke clubavond met de traditionele spelletjesavond en uitreiking van prijzen. Jullie worden hier nog door middel van een nieuwsbrief over geïnformeerd, ook over de beperkingen die nog wel gelden. In plaats van een spelletje meebrengen mag je op 13 juli ook gewoon komen schaken, dat is dit jaar helemaal prima!
Het nieuwe seizoen start als alles goed gaat op 31 augustus gewoon met een fysieke clubavond.

Let op! Je kunt alleen deelnemen aan het on line toernooi, als je lid bent van het team DSC Jeugd. Zie de aanmeldprocedure hierna.

De aanmeldprocedure voor het on line toernooi op 6 juli:

1. Maak, als je dat niet al hebt, een account aan op Lichess.org
Als je een account hebt kun je gewoon inloggen op https://lichess.org/.
Heb je nog geen account, dan kun je er een aanmaken door deze link te volgen: https://lichess.org/signup . Rechtsboven kun je desgewenst de taal veranderen in Nederlands door op het op het tandwiel te klikken.
Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, geef je emailadres op en ga akkoord met de voorwaarden en bevestig door op de knop registreren te klikken.
Jouw account is nu actief, en je kan inloggen. Deelname is gratis.

2. Meld je, als je niet al lid bent, op Lichess ruim van tevoren aan bij het Team "DSC Jeugd".
Doe dit via https://lichess.org/team/dsc-jeugd. Dit maakt het ook gemakkelijk om elkaar te vinden en uit te dagen. Doe dit op tijd, dus ruim vóór aanvang! De aanmelding moet goedgekeurd worden, dus dit kan enige tijd duren.
Duurt de toelating volgens jou te lang, stuur dan een bericht naar teamleider Derk Dekker of naar ondergetekende, zodat wij dit voor jou regelen.

3. Meld je aan voor het schaaktoernooi van 6 juli 2020
Het schaaktoernooi DSC Jeugd 200706 vind je op: https://lichess.org/swiss/nOGEJJd5, alsmede op de teampagina van DSC Jeugd. Bedenktijd is 5 minuten + 5 seconden per zet.
Om deel te nemen klik je op de groene knop "Join" of in het Nederlands "Neem Deel".

3. Speel mee
Zorg dat je maandag om 19 uur klaar zit of staat met de computer op de toernooipagina. Je hoeft niks te doen. Je wordt automatisch ingedeeld tegen een tegenstander. Als de partij is afgelopen wordt je vanzelf opnieuw ingedeeld.
Het schaaktoernooi wordt gespeeld over 5 ronden. Wie de meeste punten heeft verzameld is de winnaar. Bij een oneven aantal spelers krijgt iemand een bye. Zit je niet in Lichess klaar dan krijg je die ronde een 0. Je kan de regels nog doorlezen op de toernooipagina.

Veel plezier!

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

This post has been edited 12 time(s), it was last edited by Victor van der Kloet on 04-07-2020 at 23:05.

28-03-2020 12:02 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller