Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2010-2011 Einde seizoen DSC 1
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
jpfox jpfox is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 22-01-2008
aantal berichten: 381

Einde seizoen DSC 1 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Helaas heeft het eerste team de topper tegen HMC 2 niet winnend kunnen afsluiten. De Brabanders vertrokken met de matchpunten na een winst met de kleinst mogelijke cijfers. De kansen waren er, maar werden niet benut. Daardoor is het eerste naar de vierde plaats gezakt en resteren nog drie potjes om des keizers baard.

Aanvankelijk zag het er goed uit. De meeste indelingen waren gunstig en in de meeste gevallen leek de openingsfase voor DSC. Alleen Marten stond slecht en Lisa verbruikte zoveel tijd, dat de teamcaptain de catering moest verzorgen. Knipoog

Na drie uur spelen kon Talitha de score openen op bord 8. Haar witte plusje na 1.e4 a6 2.d4 b5 werd steeds groter. Zwart besloot tot een wanhoopsoffer dat de zaak slechts versnelde. Niet veel later verdubbelde Lisa de voorsprong. Op bord 6 stond ze na de opening een uur achter in een gelijke stelling, maar nadat tegenstander Obers het op eigen kracht moest doen - tot die tijd had hij er 20 zetten theorie uitgeramd - bleek Lisa simpelweg sterker. Een misschien wel iets minder eindspel (daar zal Lisa het niet mee eens zijn Happy werd gelijk, een gelijk eindspel werd beter, remise werd terecht geweigerd, en een beter eindspel won twee pionnen. Zwart liet het zich niet meer bewijzen.

HMC deed daarna op bord 4 wat terug. Bram van der Velden toonde zich tegen V/d Bersselaar goed op de hoogte van de theorie, gooide er - terecht - een kwaliteit tegenaan, maar verrekende zich toen helaas, waar een aantal mogelijkheden goede compensatie leken op te leveren. Zwart behield zijn kwal, neutraliseerde de dreigingen en won, 2-1 dus.

Op bord 7 was Sebastiaan met grote tijdsvoorsprong en een goede stelling uit de opening te komen. Gaandeweg werd dit lastiger en ging hij tijd verbruiken. In de slotstelling stond hij naar eigen zeggen wellicht nog beter, maar inmiddels tijd achter; daarom werd tot zetherhaling besloten.

Hierna ging het fout. Marten was een stuk voorgekomen, maar liet tegenstander Schenkeveld ontsnappen met eeuwig schaak. Joram kreeg een koningsaanval over zich heen, stond de hele partij waarschijnlijk prima, maar liet naar eigen zeggen aan het eind een simpele combinatie toe en kon opgeven. Martin verrekende zich en moest een verloren eindspel in. Verder kon Martine niet veel anders dan remise accepteren in een stelling die volgens haar de verkeerde kant op kon gaan. Daarmee stond het na de tijdcontrole 3.5-3.5, met Martin in een slechte stelling. Spelen dus, maar het bleek te weinig en hij liep in een matnet in het midden van het bord.

3.5-4.5 verlies dus, de kansen waren er, maar alles viel helaas net de verkeerde kant op. Achteraf bleek dat we door verlies van Veenendaal ongedeeld aan kop hadden kunnen komen... balen!

Klasse 2D Ronde: 6; Datum: 2011-02-12

DSC Delft 2162 - HMC Calder 2 2144 3.5-4.5

Wortel - Schenkeveld rem
Glimmerveen - R. de Rooij 0-1
Op den Kelder - Burg 0-1
Vd Velden - Vd Bersselaar 0-1
Middelveld - De Hoog rem
Hortensius - Obers 1-0
Smits - Mazajchik rem
Munnik - G. de Rooij 1-0

This post has been edited 4 time(s), it was last edited by Corniel on 13-02-2011 at 20:56.

12-02-2011 23:59 jpfox is offline Send an Email to jpfox Search for Posts by jpfox Add jpfox to your Buddy List
Henrik Henrik is a Male
kroegloper
geregistreerd: 29-03-2002
aantal berichten: 708

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ai, dat is wel doodzonde zeg Frons

13-02-2011 11:13 Henrik is offline Send an Email to Henrik Homepage of Henrik Search for Posts by Henrik Add Henrik to your Buddy List Add Henrik to your Contact List AIM Screenname: n/a YIM Screenname: n/a
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller