Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2005-2006 DSC8 strijdend ten onder tegen Promotie 6
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Corniel Corniel is a Male
webcommissie




geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4384

DSC8 strijdend ten onder tegen Promotie 6 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Na een goede start - 3 maal winst op rij - heeft DSC8 voor de derde keer op rij verloren. Uit bij Promotie werd met 3½-4½ verloren.

Net als tegen Rijswijk (ronde 4) had het het kwartje - u weet wel, van de gulden, van vroeger - de andere kant op kunnen vallen. Daarnaast is Promotie 6 op papier een sterker team.

Maar dan nu de resultaten. Paul van Riet opende het bal. Zijn tegenstander was iets te hebberig, waarna Paul zijn dame insloot.

Kort daarop won Ger Busmann een paarden eindspel. Beide heren hadden 5 pionnetjes maar Ger de actievere stukken. Daarnaast leek zijn tegenstander er meer genoegen in te scheppen snel dan goed te zetten: Aan de bar vertelde hij trots dat hij pas 10 minuten had gebruikt en zijn tegenstander al bijna een uur. Wellicht had hij beter iets meer tijd kunnen gebruiken, want toen hij ook nog een pion weggaf speelde Ger het soepel uit.

Rick Plomp maakte snel daarna remise door herhaling van zetten. Hierdoor kwam DSC dus met 2½-½ voor te staan. Op de andere borden was het echter iets lastiger voor de DSC-ers...


Teamleider Bart Vlasblom kreeg een koningsaanval om de oren die niet alleen zijn dame het leven kostte, maar ook ondekbaar mat opleverde. Bart gaf dan ook op.

Op bord 3 had Corniel Nobel inmiddels een aanval afgeslagen van Van Nies (de vader van). In het middenspel won Corniel met een kleine combinatie een pion, maar verloor het inniatief. Wit verdedigde zich lange tijd goed, maar een verkeerde zetvolgorde had hem de kop kunnen kosten. Van Nies verzuimde echter deze kans te grijpen en daarna won Corniel het eindspel soepeltjes.

Arnout Eykelhoff liep met open ogen in een openingsval:



6...Lg4? 7.Lxf7! Kd7

Vermoedelijk zijn beste kans. Knap was hoe hij bleef knokken in deze partij. Uiteindelijk zou hij het niet redden. Na dat zijn buurman (Corniel) won gaf hij op.

De resterende partijen waren nu zeer interessant: Cees Huygen en invaller Johan van de Pol hoefden samen nog maar een punt te pakken voor de winst en bij een halfje was een matchpunt een feit.

Hellaas greep Cees mis: op onverklaarbare wijze gaf hij een volle toren weg in een stelling waar hij licht voordeel had.

Johan van de Pol stond op dat moment al minder: Een toreneindspel met een pion minder was met nog 2 minuten op de klok zeer moeilijk te verdedigen. Toen Johan ook nog moest kiezen tussen een tweede pion of torenruil was het pleit beslecht: Johans tegenstander won het pionneneindspel eenvoudig.

Nipt verloren dus, met kansen op meer. Maar goed, kampioen konden we toch niet meer worden en degraderen doen we ook niet meer. We hebben ons best gedaan en zullen dat ook de laatste wedstrijd doen.

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Corniel on 08-03-2006 at 20:59.

08-03-2006 10:31 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Arnout Arnout is a Male
DSC-verslaggever




geregistreerd: 23-10-2002
aantal berichten: 115

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Tja daar komt mijn oefeningstekort naar voren. Zeer slordig van me, ik zal het nakijken (hoewel ik vermoedelijk de volgende wedstrijd weer wit heb, maar goed).

Leuk stukje Corniel, alleen doen de spelfouten me soms een beetje de haren te berge rijzen... Voordeel is in mijn optiek toch echt licht en niet ligt...

Volgende keer beter tegen de nummer laatst zonder wedstrijdpunten...

Edit: Oh en bij de weg, in je diagram moeten de pionnen op d2 en c2 nog verwijderd worden en die van mij op c5

This post has been edited 2 time(s), it was last edited by Arnout on 08-03-2006 at 10:52.

08-03-2006 10:50 Arnout is offline Send an Email to Arnout Homepage of Arnout Search for Posts by Arnout Add Arnout to your Buddy List
Paul van Riet Paul van Riet is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 23-01-2006
aantal berichten: 17

Wink Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Tegen Arnout, bedenk bij kritiek op het taalgebruik van Corniel, dat we hier van doen hebben met een art direc tor. Ik vond "ontdekbaar mat" in het jongste wedstrijdverslag van Corniel van onze pot een prachtige taalvondst!

__________________
Matigeschaker

08-03-2006 20:40 Paul van Riet is offline Send an Email to Paul van Riet Search for Posts by Paul van Riet Add Paul van Riet to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider




geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3282

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Hrm, en na drie wedstrijden was ik als DSC-er nog wel zo trots op DSC8! Na zes wedstrijden is dat wat minder... Tong

Als (nadat? Knipoog) jullie de laatste wedstrijd winnen hebben jullie een prima seizoen gedraaid toch? Net tekort gekomen tegen de sterkere teams in de klasse, en keurige overwinningen op de andere teams.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

08-03-2006 21:53 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller