Delfts Schaakforum » Nationaal » Toernooien & activiteiten » PK HSB van start
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3264

PK HSB van start Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

De persoonlijke kampioenschappen van de Haagse Schaakbond 2018 is begonnen met 45 deelnemers verdeeld over twee groepen. Aan de vooravond van de 1e ronde van de landelijke KNSB-competitie wordt de openingsronde gespeeld op 19 borden, waarbij er op de meeste borden het inschrijfgeld waar wordt gemaakt met partijen die tot na elven duren.

Titelverdediger Gert Legemaat weet zich qua concurrentie in goed gezelschap van oud-kampioenen Ted Barendse, Henk Happel en Vincent Oudewaal. Maurits Bons, titelverdediger van de B-groep speelt dit jaar een divisie hoger en mag het met de witte stukken opnemen tegen Henk Happel, de hsb-kampioen van 2007.

Henk Happel doet in zijn partij goede zaken; evenals Gert Legemaat en Vincent Oudewaal zet hij Ted Barendse in de eerste ronde meteen op een vol punt achterstand. Ted bouwt een prima stelling op in zijjn partij tegen de zwarte formatie van Tjerk Albregtse. Een slippertje wordt door Tjerk goed en effektief benut.

Verder zijn er in de A-groep geen verrassingen in de traditionele openingsronde-strijd tussen het linkerrijtje en het rechterrijtje. De enige halfjes in deze groep zijn er voor Gerard Milort en Johan 't Hart. Zij speelden de eerste ronde niet.

In de B-groep loopt de strijd tussen het linkerrijtje en het rechterrijtje anders en hebben vooral de witspelers het zwaar te verduren. Op elf borden gingen er drie bordpunten naar de witspeler, tegenover acht bordpunten naar de beheerders van de zwarte formaties. Jaco Arkesteijn wordt geconfronteerd met een sterk huismerk van Jacques van As: remise. Kees Franx weet Bob Ameling op remise te houden. Simon Dirkse, Auke de Vries en René Weerts weten de aanpak van hun op papier sterkere opponent te weerleggen en scoren het volle punt.

Wedstrijdleider beloofde een interessante indeling voor de tweede ronde, die op vrijdag 21 september gespeeld zal worden.

Verslag door Paul Koks

Kijk voor de uitslagen en standen op de toernooisite.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Untagonklik on 15-09-2018 at 11:07.

15-09-2018 01:37 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller