Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 913 resultaten Pages (46): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Partijanalyse van 11 december: twee partijen uit de B-groep De lange witte Réti-diagonaal
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 826

18-12-2023 17:00 Forum: De Stelling

leuke analyses henk

Onderwerp: DSC HSB 1 slacht DSC HSB 2
Richard

Antwoorden: 0
Bekeken: 539

DSC HSB 1 slacht DSC HSB 2 18-12-2023 16:54 Forum: Externe competitie

U heeft nog een verslag tegoed van de 1e wedstrijd van het seizoen.
Dat was een walkover tegen het tweede. Uit pieteit voor het tweede zien we hier verder maar vanaf. 6.5-1.5 zegt genoeg

Onderwerp: DSC HSB1 wint ook bij Botwiinik
Richard

Antwoorden: 0
Bekeken: 585

DSC HSB1 wint ook bij Botwiinik 18-12-2023 16:50 Forum: Externe competitie

HSB 1 heeft geflatteerd gewonnen bij Botwinnik.
Botwinnik gaf op bijna alle borden heftige tegenstand en pas in het laatste half uur kwamen ineens de halve en hele punten binnen. Martin baarde mij zorgen maar won. Net zoals GErt. Ted en Erik maakten remise ook neit uit fris ogende stellingen. Zelf kwam ik met een blauw oog weg. Martins remise combinatie leverde een vol punt op. Uiteindelijk vier keer winst en vier remise waarvan twee uitstekende partijen van Pieter en Joost. We blijven koploper lopen zelfs uit naar 3 bordpunten op rivaal Westland de volgende tegenstander op 12 februari

Botwinnik 1
Rating
DSC1
Rating
Ronde 4
Zoun, R.P.C. (Rogier) 2024
Both, E. (Erik) 2151 ˝ - ˝
Lubben van der, A. (Arno) 1999
Legemaat, G. (Gert) 2196 0 - 1
Oskam, J. (Julian) 1860
Michielsen, J.R. (Joost) 2375 0 - 1
Bik, W. (Wouter) 2068
Buzing, P.C. (Pieter) 2126 0 - 1
Middelkoop, A. (Arno) 1823
Oranje, R. (Richard) 2034 ˝ - ˝
Deutekom van, Y. (Yde) 2006
Barendse, T.J.M. (Ted) 2034 ˝ - ˝
Termaat, A. (Alfons) 1700
Visser, L. (Lars) 1979 ˝ - ˝
Albers, M.M. (Merlijn) 1733
Glimmerveen, M.A. (Martin) 1938 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1902 Gemiddelde Rating: 2104 2-6


Joost: de tegenstander van Joost speelde een zeer dubieuze opening waarna Joost direct gewonnen stond. Joost vond de meest doortastende aanpak niet,waarna zwart terug inde partij kwam. Nadat zwart het cruciale Tc6 miste was het alsnog gedaan

Pieter: Pieter kreeg ns de opening direct positioneel voordeel door de sterke zwartveldige loper van zijn tegenstander te ruilen. Hij kon mentaal teeds minder weerstand bieden en na dameruil was het punt snel binnen. Overigens kreeg hij zaterdag dezelfde opening op het bord met zelfs een verbetering.

LArs: LArs speelde de 6 h3 variant inde NAjdorf ,iets waar hij zo en af toe mee experimenteerd (vooral doen in de externe) hij speelde veel te driect waardoor de partij snel vervlakte. Hij probeerde met een dubbel pionoffer de zaak te forceren, maar had met doortastender spel van zijn tegenstander aardig inde problemen kunnen komen. Hij nam echte rook een tweede pion aan, en hoewel laars volledige compensatie had, was het niet meer dan dat.

GErt: Hij kreeg met zwart een scherpe door zijn oppo voorbereide variant van de Chigorin op het bord. Die koste Gert veel hoofdbrekens en tijd Hij koos voor een riskant stukoffer. Zoals het ging kreeg hij er 3 pionnen voor terug en een beetje tegenspel. genoeg was dat niet. Hij soeg toch het remiseaanbod af omdat hij de enige was met realistische winstkansen. Zijn tegenstander verdedigde goed en howel LArs nog een verliespogong ondernam werd het toch remise

Richard had een scandinavisch gambiet op theoretische wijze aangemaakt met Da4 en Dba waarna zijn tegenstander een stuk offerde. Richard geloffde zijn tegenstander helaas. HEt stuk pakken leid tot dameruil , en loper plus paard tegen toren. Hierna pakte richard twee pionnen en moest in de stijgers om alle dreigingen te pareren. In wederzijdse tijdnood bood zijn tegenstander remise aan net op het moment dat de pionnen teruggegeven zouden worden met goede stelling voor zwart. Dit werd in dank aanvaard, Doorspelen was onverantwoord

Ted: Ted reageerde met zwart niet goed op een voor hem nieuw idee en kwam zwaar onder druk te staan. Uiteindelijk was een afwikkeling naar een lopereindspel met een pion minder maar wel een iso dubbelpion de nige manier om grotere problemen te voorkomen. Wit geloofde het wel en bood remise aan die volgens Joost og goede winstkansen bood. Ontsnapt dus.

Erik Both: Vanwege zijn topscore was Erik op bord 1 geplaatst. Via de Pirc volgorde kwam de Philidor op het bord. De leeuwenklauw wel te verstaan (aanval met h6 en g5) Dat was weer diep graven, hoe zat dat ook alweer ?? Uit zijn gebrekkige geheugen diepte hij weer een plan opdat achteraf niet het helemaal het juiste was. Toch kreeg hij een klein voordeel doordat zijn tegenstander ook niet optimaal speelde. Toen het tijd washet voordeel te vergroten schoot zijn hand uit en speelde h4 in plaat van h3 ( grapje hij was bang voor een stukoffer op h3) Hierdoor verloor hij een pion en moest in een paardeindspel met een pion minder verdedigen. Waarschijnlijk was dat verloren maar na 100 zetten werd het paard van de tegenstander geofferd voor de resterende twee pionnen en winst Erik remise te houden met paard tegen 3 pionnen.


Van Martin heb ik nog iets binnen, Dus maar even wat ik meekreeg.
Hij offerde (raakte kwijt) een kwaliteit maar had wel een ver opgerukte vrijpion. Toch leek het maximaal remise te worden en ik maakte me zorgen. Vooral om Erik en Gert ook niet al te fris stonden. (daar kwam dus 1.5 punt uit) Uiteindelijk maakte Martin dacht hij remise maar het bleek zelfs te winnen Glimlach

Onderwerp: Interne Competitie V13: Richard Oranje clubkampioen
Richard

Antwoorden: 7
Bekeken: 12914

29-06-2022 19:53 Forum: Interne competitie

De ban is gebroken . om 1987 ben ik lid geworden van Sv de OOievaar en daar ben ik veelvuldig clubkampioen geweest, na het vertrek van Gert Legemaat die me altijd maar voor wist blijven. Toen ik al weer meer dan 10 jaar terug naar DSC kwam, trof ik Gert weer aan. HIj werd ook bij DSC de veelvuldig kampioen.

Na een grote voorsprong gepakt te hebben in het najaar verdween deze meer en meer. Door een paar remises en een hooikoortsaanval waardoor ik verstek moest laten gaan, Gert kwam zodoende steeds dichterbij, maar net niet dichtbij genoeg. Met 8x winst en 8x remise (paar maal uit verloren stelling maar dat deed Gert net zo hard) was het wel zo verstandig de laatste ronde niet een titel na 35 jaar ploeteren achter Gert nog op het spel te zetten. Maar goed zonder nederlaag en overwinningen op onder meer Gert, Ted en Erik en de aanstormende jeugd is het me dan eindelijk gelukt, clubkampioen van DSC te worden. Opgenomen worden inde lijst der kampioenen.

Eenmaal eerder was ik erg heel dichtbij. Jan Peter van Zandwijk werd toen kampioen. Gert verloor de laatste ronde, ikzelf stond een pion voor tegen wijlen Arno Wiersma en was bij winst clubkampioen geweest. Arno bleef staan en profiteerde van mijn geblunder en ik gaf de titel weg. Dat niet nog eens dacht ik voor de laatste ronde ditmaal. Nee dat niet nog eens. 35 jaar de ban is gebroken. Met dank aan Kees van der meer die mij toevertrouwde als begin 50-er ben je op je top.

Onderwerp: DSC haalt finale HSB beker
Richard

Antwoorden: 3
Bekeken: 6882

31-05-2022 12:15 Forum: Externe competitie

op de HSB site staan de kleuren verkeerd om
ik had zwart en geen wit

Onderwerp: DSC haalt finale HSB beker
Richard

Antwoorden: 3
Bekeken: 6882

31-05-2022 08:53 Forum: Externe competitie

lekker mannen ! Overduidelijke uitslag. Ik had inderdaad een probleemloze avond. Al snel een met zwart een pion geďncasseerd waarna de witten er niet meer aan te pas kwamen en na dameruil en ruil van beide torens ontstond een eindspel met paard en lopen aan beide kanten waarbij wit passief kwam te staan na een paar rake klappen van zwart. uiteindekijk ging een 2e pion verloren en was ook de tijd op bij wit.
Lars wees me na afloop nog op een andere variant aan de bar. Deze on ik me niet meer helemaal herinneren maar na een kijkje vanochtend in mijn openingsboek de zet van Radjabov en Carlsen weer teruggevonden. Als je iets lang niet hebt gespeeld moet je geheugen weer gevuld worden met de juist zetten Glimlach Op naar de finale tegen Rijswijk en de HSB dubbel.

In de beker nu 3 uit 3 gevoegd bij de 3.5 uit 4 inde hsb competitie is dat 6.5 uit 7. Ik nader de 2100 weer.

Onderwerp: DSC K2 handhaaft zich na overtuigende zege
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 6752

24-05-2022 15:21 Forum: Externe competitie

dan is het punten per zet gemiddelde aardig gestegen Ivar ! (ppz)

Goed gedaan mannen !

Onderwerp: HSB (open) Rapidkampioenschap voor teams
Richard

Antwoorden: 4
Bekeken: 5852

10-05-2022 08:35 Forum: Activiteiten

aangezien Ado om 16.30 thuisspeelt inde payoffs doe ik niet meer mee

Onderwerp: HSB (open) Rapidkampioenschap voor teams
Richard

Antwoorden: 4
Bekeken: 5852

06-05-2022 11:16 Forum: Activiteiten

ik wil wel meedoen

Onderwerp: Interne Competitie V7: Nieuwe gezichten
Richard

Antwoorden: 3
Bekeken: 6571

01-05-2022 10:30 Forum: Interne competitie

tegen Eirk dacht ik erg slecht te staan maar nadere analyse met de computer gaf aan dat ik een paar sterke enige zetten gevonden had wat niet alleen de boel bijelkaar hield en Eriks aanval stopte maar zelfs een gevaarlijke counter inluidde. Deze werd in eerste instantie goed opgevangen maar later ging Erik toch in de fout in een reeds mindere stelling. Toch best wel koelbloedig gespeeld .

Onderwerp: DSC-K1 wint van Krimpen a/d IJssel 1
Richard

Antwoorden: 1
Bekeken: 5277

26-04-2022 14:12 Forum: Externe competitie

En zo maken we in theorie nog kans om kampioen te worden
Indien LSG 2 van Stukkenjagers wint en wijde laatste ronde heel dik winnen dan zijn wij kampioen bij verlies van LSG 2 tegen Blerick in de in te halen wedstrijd. Competitievervalsing. Lijkt mij wel ja. Waarom wordt deze inhaalwedstrijd niet voorde laatste ronde ingehaald ? Ook voor evt degradatiekan de wedstrijd van belang zijn en kan het zomaar zijn dat 5-5 voor beide teams genoeg is

Onderwerp: DSC-K3 verliest nipt na 7x “Noteren!”
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 6507

26-04-2022 09:52 Forum: Externe competitie

Genoteerd ! Jammer heren !!

Onderwerp: Interne competitie V5: Volle zaal
Richard

Antwoorden: 5
Bekeken: 7707

05-04-2022 11:17 Forum: Interne competitie

Wat is uitslag van Ted tegen Gert ?

Onderwerp: DSC-K2 geeft winst weg tegen Philidor 2
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 6046

05-04-2022 11:16 Forum: Externe competitie

Zeven wint op Zeven. Gelukkig deden van Drie,,HaZes en van Acht niet mee

Onderwerp: DSC-K1 verliest van BSG
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 6035

05-04-2022 11:14 Forum: Externe competitie

De kans op kampioen worden is net zo groot als nog degraderen denk ik.
Doodzonde van de nul bij Lars natuurlijk. Het aantal invallers baart echter meer zorgen bij mij en diverse teamgenoten. Drie topspelers missen in een cruciale wedstrijd is teveel van het goede. 9 potjes per jaar moeten toch wel in ieders agenda passen. Hopelijk volgende keer weer compleet en de laatste 2 wedstrijden vol gas op de winst spelen.

Onderwerp: DSC zwijnt tegen RSC-Belgisch Park in HSB Beker
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 5800

DSC zwijnt tegen RSC-Belgisch Park in HSB Beker 29-03-2022 09:05 Forum: Externe competitie

Al doet de uitslag het niet vermoeden, 0.5-3.5, het DSC Beker team is erg goed weg gekomen in en tegen Belgisch Park.

Gert kwam op bord 1 niet verder dan remise na een lange positionele partij , volgens Gert ala Capablanca.

Richard op 2 stond verloren tegen Hans vdZIjden, had geen idee van de stand op de andere borden en besloot door te spelen. Dat paktij goed uit een door zowel hemzelf als Gert ingestraalde zet in een zaal van het kerkgebouw leverde een stukwinst op ipv een kansloos eindspel. De tegenstander dacht nog even te promoveren maar dat was een illegale zet, want de loper op f6 gaf schaak. Hierna was het resterende eindspel gewonnen.

Op bord 3 Ted, tjsa ik gaf er geen cent meer voor. Twee pionnen achter. Toch blijkt hij gewonnen te hebben. Mag hij zelf vertllen hoe.

De enige die een goed partij speelde was Pieter. Met het loperpaar bouwde hij goed op en middels een penning waar de tegenstandermet pijn en moeite maar uitkwam was eigenlijk het pleit al beslecht.

Al met al dus 0.5-3.5, waar 2.5-1.5 zeker mogelijk was geweest Met dank aan de hogere machten in het gebouw.

RSC-Belgisch Park1807DSC2120˝-3˝
Zijden van der, A.Q. (Ton)1801Legemaat, G. (Gert)2181˝ - ˝
Zijden van der, J.A. (Hans)1859Oranje, R. (Richard)20390 - 1
Groen, C. (Cor)1760Barendse, T.J.M. (Ted)21270 - 1
Herber, W. (Willem-Paul)0Buzing, P.C. (Pieter)21330 - 1

Onderwerp: Interne competitie V3: Het lijkt wel lente
Richard

Antwoorden: 3
Bekeken: 6209

22-03-2022 15:54 Forum: Interne competitie

De toppartij in groep A was saai en eindigde dan ook in een relatief snelle remise, In de ruilvariant van het Frans keek Gert een plusje te krijgen maar na zijn g5 leek wit te gaan profiteren van de ruimte achter de verdediging. Na nog wat geschuif en geruil besloten we aan de bar te gaan snelschaken met het oog op zaterdag. Mijn voorsprong in de intene blijft dus intact. Met wat externe duels (HSB beker, KNSB ) op komst.

Onderwerp: DSC-K2 geeft punt weg tegen koploper Leiderdorp
Richard

Antwoorden: 5
Bekeken: 6620

22-03-2022 11:25 Forum: Externe competitie

Wat had je tegenstander te zeuren dan Martin ? Heb ik wat gemist ?

Onderwerp: Interne competitie V1: Ouderwets gezellig in Denksportcentrum
Richard

Antwoorden: 3
Bekeken: 7458

25-02-2022 11:57 Forum: Interne competitie

tegen Sofya kwam een stokoude variant van de Leningrader op het bord. Ik had na wits Lh1 al hard kunnen winnen met Le6x . Ik haalde echter 2 varianten doorelkaar en speelde g5 wat na Lh3 het juiste antwoord was geweest. Zelfs nu stond zwart meer dan uitstekend en de computer geeft aan dat bij het beste spel van beide kanten wit geen kans meer heeft om de stelling te houden. Echter ik deed het onhandig waardoor wit stand leek te houden. Echter na een fout van Sofya (ze sloeg met de pion ipv met het paard op g3 terug was de strijd voorbij. Nog een blunder versnelde het einde maar de stelling was toen al hopeloos.
De voorsprong op de afwezige nummers 2 en 3 is weer gegroeid,

Overigens heb ik via de computer nu ook een antwoord op de sterkste witte voortzetting gevonden waarmee de witte opzet eigenlijk onspeelbaar is. Handig voor een eventuele belangrijkere partij extern in deze variant. ( een update na pakweg 25-30 jaar is natuurlijk niet heel verwonderlijk maar ik had er al heel lang niet serieus meer naar gekeken)

Onderwerp: Nu zelfs podiumplaats voor DSC in hoogste klasse Team Battles
Richard

Antwoorden: 2
Bekeken: 6776

10-01-2022 14:46 Forum: Externe competitie

Welkom terug Patrick de Bas Draaiend hoofd Ja!

Na een slechte start met drie nullen kwam ik er steeds beter in, won zelfs een paar bersekers en eindigde als 21e in het individuele klassement. Er zat meer in want ik verloor de laatste 3 potjes waarvan 2 vrij onnodig

Overzicht van 1 tot 20 van 913 resultaten Pages (46): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller