Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 123 resultaten Pages (7): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: Liam Vrolijk en Casper Schoppen winnen - zonovergoten - 18e Kroeglopertoernooi
Lars Visser

Antwoorden: 2
Bekeken: 337

Liam Vrolijk en Casper Schoppen winnen - zonovergoten - 18e Kroeglopertoernooi 29-05-2023 21:56 Forum: Toernooien & activiteiten

Door: Lucien van de Lisdonk

De 18e editie van het Delfts Kroeglopertoernooi is met overmacht gewonnen door Liam Vrolijk en Casper Schoppen. Beide grootmeesters waren al huizenhoog favoriet en lieten dat zien door met de recordscore van 13,5 uit 14 als eerste te eindigen.

René Poots, verantwoordelijk voor het regelen van de speellocaties, aan het werk op de markt - <i>Susanne Dimmers- van de Lisdonk</i>
René Poots, verantwoordelijk voor het regelen van de speellocaties, aan het werk op de markt - Susanne Dimmers- van de LisdonkOp een knappe 2 e plek eindigden de jonge Ansh Jakhari en Mees van Batenburg met een mooie 11,5 uit 14. Zij presteerden daarmee fors beter dan op basis van hun ratings kon worden verwacht.

Plekken 3 en 4 (10,5 punt) waren voor de befaamde duo’s ‘Joost en Joost’ respectievelijk Thom en Rogier. Deze laatste was er overigens als enige in geslaagd een halfje af te snoepen van GM Vrolijk.
Plek 5 was voor het duo T&T, ofwel Timon en Thierry met de score van 10 punten. Deze score was er ook voor de DSC-leden Erik en Richard, maar zij hadden een matchpunt minder en eindigden hierdoor op een (helaas niet-priemgetal) 6e plek.

In het Proeflokaal - <i>Sofya Blanter</i>
In het Proeflokaal - Sofya BlanterOp de andere borden werd uiteraard ook hard geknokt; ieder team dat op een priemgetal eindigde won immers ook een prijs. Veel gejuich dus tijdens de prijsuitreiking, wanneer er weer een koppel ontdekte dat ze naar voren mochten komen voor een prijs.
Na de prijsuitreiking schoven zo'n 50 mensen aan bij de gezamenlijke maaltijd, ook dit keer weer uitstekend verzorgd via Toko Idola, waarna het nog lang gezellig bleef in het denksportcentrum.

Lucien ging ook zelf de strijd nog aan <br />
- <i>Susanne Dimmers- van de Lisdonk</i>
Lucien ging ook zelf de strijd nog aan
- Susanne Dimmers- van de Lisdonk


Pinsterzondag was een heerlijke dag. Met een zonnetje, weinig wind, en een aangename temperatuur, was het heerlijk toeven op de Delftse terrasjes. Daarbij ook weer een aantal nieuwe locaties; de deelnemers konden bij zo’n 20 locaties in Delft terecht.

Het was weer een gezellig toernooi. Voor een impressie van Sofya Blanter zie: Foto's Sofya Kroegloper

Ook de organisatie had het zwaar
Ook de organisatie had het zwaarDe eindstand is terug te vinden op de toernooipagina: Toernooipagina met eindstand

Onderwerp: Interne Competitie V10: En toen waren er nog drie
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 269

Interne Competitie V10: En toen waren er nog drie 23-05-2023 17:38 Forum: Interne competitie

Er werden maandag in de tiende ronde van het najaarskampioenschap 22 partijen gespeeld. Met nog drie rondes te gaan tot de zomerstop van de interne competitie is elk punt belangrijk om promotie af te dwingen of degradatie te vermijden. In de A-groep deed Richard wat dat betreft goede zaken. Dankzij de afwezigheid van Gert en zijn winst op Jouke liep hij weer wat in op Gert. Een onderlinge ontmoeting tussen deze twee mannen zit er nog aan te komen en kan wel eens beslissend zijn voor het clubkampioenschap dit seizoen. Veel zetten hoefde Richard overigens niet te doen voor zijn punten deze week, met 15 zetten had hij het pleit al beslecht nadat Jouke een tactisch grapje over het hoofd had gezien. Ook Bob kwam niet zonder kleerscheuren uit de opening. In het Hollands accepteerde hij een kwaliteit die bram bewust aan had geboden. Hoewel voor Bram de inspiratie over het bord kwam, was de stelling nog theoretisch en was het aannemen van de kwaliteit een bekende fout. Bram zijn paarden domineerden de zwarte velden, die door het kwaliteitsoffer onbeschermd waren achtergelaten, en al snel was de stelling voor Bob niet meer te houden.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Jouke van Gosliga1-0
2Henk van den Bos (J)-David Boersma.....
3Erik Both-Ted Barendse (J)1-0
4Bram van der Velden-Bob Voogt1-0
5Shiraz Alhasan (J)-Shandijean Shindi0-1
6Henk van den Belt-Sofya Blanter½-½


Albert hield zijn onverslagen status dit seizoen in stand en waar hij eerder genoegen moest nemen met remise tegen Mats, wist hij nu, na enkele uren schaken, de winst binnen te slepen. Corniel deed er aanzienlijk korter over. Na een wellicht wat naïef gespeelde opening van Cock was zijn stelling al vroeg gerust dramatisch te noemen. Tot overmaat van ramp sloeg na Pxe6 (hoewel het daar wellicht al verloren was) de alom bekende schaakblindheid toe. Cock miste de hoofddreiging volledig en na zijn zet speelde Corniel Pe6 x Dd8 en met een dame minder was de partij meteen ten einde. Kees Korving was na een tijd weer op de club maar had meteen te maken met een tegenstander die niet op kwam dagen. Gelukkig was daar onze voorzitter, Henk Stipdonk, die zich niet had aangemeld maar wel graag een uurtje of twee wilde schaken.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Mats Borgen-Albert Kemeling0-1
2Corniel Nobel-Cock Hazeu1-0
3Bernard Bot-Victor van der Kloet (J)½-½
4Theo Rekveldt-Simon Broos1-0
5Wytze Roël-Thomas Bredewoud1-0
6Edgar Huisman-Jan van de Donk½-½
7Gerard Bilars-Willem de Koster1-0
8Rob Smits (J)-Tom Stoek1-0
9Jan van den Bolt-Bauke Schenkelaars½-½
10Kees Korving-Burak Tezcan1-0F
11Victoria Kucherenko-Hugo van der Laan0-1F


Jules liet definitief blijken een maatje te groot te zijn voor de C-groep. Nadat hij op zijn eerste avond al koploper René Poots had verslagen verschalkte hij nu Ferdinand, één van de sterkere spelers in de groep. Bert en Frank speelden een interessante partij met kansen voor beiden. Frank liet wel duidelijk blijken veel online blitz te spelen en toen Bert nog 30 minuten op de klok had en al een paar keer diep had nagedacht, stond er op Franks klok nog ruim anderhalf uur. De aanpak bleek niet helemaal succesvol toen Frank met diezelfde negentig minuten op zijn klok pardoes zijn dame blunderde.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ferdinand Schreuder-Jules Bodegom0-1
2Wim Meijer-Arzhang Davazdahemami0-1
3Simon Dirkse-René Weerts0-1
4Bert van der Willik-Frank de Zwart1-0
5Abel Drenthen-Ernst Hanewald1-0


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Interne Competitie V9: Gert slaat toe, Kees Venema terug op de club
Lars Visser

Antwoorden: 1
Bekeken: 887

Interne Competitie V9: Gert slaat toe, Kees Venema terug op de club 09-05-2023 17:03 Forum: Interne competitie

Er werden 27 partijen gespeeld in de interne competitie... (later meer)

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Richard Oranje1-0
2Jouke van Gosliga-Jorick Laan1-0
3Ted Barendse (J)-Alexander Bruschke0-1
4Kees van der Meer-Wim Kortis½-½
5David Boersma-Shandijean Shindi1-0
6Ansh Jakhari-Shiraz Alhasan (J)1-0
7Michael Stoops-Erik Both½-½
8Nikolaas Verhulst-Henk van den Belt1-0
9Willem-Jan van den Broek-Christophe Rebreyend½-½
10Julian Oskam-Albert Kemeling1-0


B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Tom van der Zanden-Mats Borgen½-½
2Corniel Nobel-Bernard Bot1-0
3Ahmad Diab Diaz-Theo Rekveldt½-½
4Simon Broos-Edgar Huisman1-0
5Victor van der Kloet (J)-Gerard Bilars1-0
6Thomas Bredewoud-Rob Smits (J)1-0
7Jan van de Donk-Jan van den Bolt1-0
8Shyam Balasubramanian-Jason van Oudheusden1-0
9Konstantin Sidorov-Bauke Schenkelaars0-1
10Victoria Kucherenko-Henk Stipdonk0-1
11Kees Venema-Hugo van der Laan1-0


C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-Bert van der Willik1-0
2Wim Meijer-Arzhang Davazdahemami1-0F
3René Weerts-Ferdinand Schreuder0-1
4Ernst Hanewald-Simon Dirkse0-1
5Bharadwaj Tallapragada-Frank de Zwart0-1
6Loucas-Afshin Loni0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: GP Rapid(5) 2023: Maar liefst 4 winnaars in de A-groep
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 385

GP Rapid(5) 2023: Maar liefst 4 winnaars in de A-groep 08-05-2023 21:31 Forum: Activiteiten

Maandag 1 mei was het dan zo ver. De dag van de Arbeid. Dat dat nog steeds geen nationale feestdag is blijft mij verbazen, immers hebben we wel tweede Paas- en Pinksterdag. Goed, dat is een andere discussie. OP deze niet feestdag reisden een slordig zestigtal schakers ook af naar het Denksportcentrum om de vijfde en laatste Grand Prix Rapid van het seizoen te spelen.

Het beeld dat we in de interne competitie zien, dat van een groeiende, grote A-groep, was ook hier weer bevestigd. Maar liefst 25 schakers, iets minder dan de helft van het totaal bonden de strijd met elkaar aan in de hoogste groep. Ook Rachid had zijn hoed in de ring gegooid om de dagoverwinning, en bovendien zou hij er ook nog zomaar met de eindoverwinning vandoor kunnen gaan bij een goede uitslag.

Iemand die beslist niet mee kon doen om de knikkers was ikzelf. Het excuus dat het indelen en spelen op dezelfde avond mijn schaakprestaties niet ten goede komt is makkelijk gemaakt. De (wan)prestaties op het bord doen echter vermoeden dat dat de lading niet afdoende dekt. Mijn eerste partij was tegen David Boersma, waar ik recent in de interne in min of meer 11 zetten van verloor. Ik had de witte stukken en er kwam een Sveshnikov op het bord. Allemaal goed en aardig, en ik leek zowaar een redelijke partij te spelen. Na een flinke fout had ik de schade weten te beperken en we springen in op zet 30 van wit.Wit staat inmiddels goed en de oplettende kijker zal wellicht gezien hebben dat Pxf6 een stuk wint. Ik besloot echter tot een zet met dubbel uitroepteken: Df7!!. De dame staat geweldig op f7 en er dreigt van alles. Een klein probleem, sinds de introductie van schaken is het alleenrecht op over andere stukken heenspringen voorbehouden aan het paard. Toen ik zelfverzekerd de dame over de toren op d5 bewoog, op f7 neerzette en mijn klok indrukte riep mijn tegenstander dan ook lachend uit "We zijn toch niet aan het dammen?!". Deze gevleugelde uitspraak en de absurditeit van Df7 bracht ons allebei tot slappe lach. David heeft de partij nog in zijn volledigheid gereproduceerd: https://lichess.org/study/8zqJ2xaX/DzRAa7YV

Na de regels van het schaakspel met voeten getreden te hebben was de ronde daarna de barcommissie onderlinge. Jouke - Lars. Ik stond niet best maar trok met toch weer een reeks redelijke zetten de partij naar me toe. De eindsituatie was meer dan hopeloos voor Jouke. Ik had een extra kwaliteit, drie extra pionnen waarvan er ook nog eens twee verbonden vrijpionnen waren. Mijn hoofd was de overwinning al aan het vieren en Jouke, die nog een paard, toren en een paar pionnen had zou, volgens mij, elk moment op kunnen geven. Jouke deed een zet, ik dacht met een aantal minuten op mijn klok nog even na en pakte toen een van zijn laatste pionnen. Jouke keek even verbaasd op, pakte zijn toren vast en gaf mat in 1. Met de bijzonder weinige stukken die hij had hij nog een laatste valletje gezet en ondanks het feit dat ik ogenschijnlijk nagedacht had was het niet gelukt om 1 zet diep te rekenen.

Al met al een succesvolle avond voor mij dus. Er waren echter ook een aantal mensen die wel presteerden. Gert, Joost, Ted en Rachid, allen grote namen in de GP Rapid bij DSC deelden gezamenlijk de eerste plaats in de A-groep. Ook Erik Both, die vorige keer een wat mindere GP Rapid had bewees zich weer als een van de sterke schakers binnen DSC en werd verdienstelijk zesde.

In De B-groep was het al Jason wat de klok sloeg. De beste man, die een niet zo best Prinsenstadtoernooi had gespeeld begin april, won met 5/5 glansrijk de B-groep. Burak Tezcan, nog maar net lid, drukte ook zijn stempel op de B-groep en eindige met 4.5/5 op plek twee.

Er werd ook weer een C-groep uitgeschreven. Een leuke mix van jeugdspelers, nieuwe gezichten, routiniers, en Milan die na een lange tijd weer eens terug was op de club, vulden deze gelegenheidsgroep. Eveneens met 5/5 werd deze groep gewonnen door jeugdspeler van DSC Marco Ferrario. De tweede plek werd bezet door maar liefst vier mensen: Christophe, Frank, Maarten en Fjodor van der Kloet (de zoon van).

De uitslagen van alle groepen staan hieronder:

 NaamLandEloTPRPntW-WEWPSB
1Legemaat, GertNetherlands2211226240.4716.512½
2Michielsen, JoostNetherlands239122764-0.391612 
3Schrik, RachidNetherlands2139220640.481311 
4Barendse, TedNetherlands2121218740.54139 
5Voogt, BobNetherlands194919123.5-0.11138½
6Both, ErikNetherlands211219493-0.8215.58¼
7Van den Berg, MeesNetherlands1600200432.3414.58¾
8Laan, JorickNetherlands1859209331.1214.57½
9Glimmerveen, MartinNetherlands1922195730.0214.56½
10Van den Belt, HenkNetherlands183118253-0.13135½
11Kortis, WimNetherlands212218683-1.1312.55½
12Van Gosliga, JoukeNetherlands1804200131.23114 
13Van den Bos, HenkNetherlands192817882.5-0.8312.54 
14Boersma, DavidSweden178218282.50.1111.54½
15Verhulst, NicolaasBelgium0181021810133½
16Visser, LarsNetherlands191117932-0.3212.55 
17Van der Zanden, TomNetherlands017972179712.51½
18Shindi, ShandijeanNetherlands1671176720.33122½
19Smits, RobNetherlands176819201.50.5811.53¼
20Van de Lisdonk, LucienNetherlands200815781.5-2.659.51¼
21Rebreyend, ChristopheNetherlands175815981.5-0.6491¼
22Blanter, SofyaNetherlands1725181510.24121 
23Sediqi, ahmadNetherlands0 *10771011.51 
24Doolard, FlorisNetherlands1900 16401164010.51 
25Borgen, Mats PederNetherlands159811101-0.449.5 ½


B-groep
 NaamLandEloTPRPntW-WEWPSB
1Van Oudheusden, JasonNetherlands1448240351.4213.513½
2Tezcan, BurakNetherlands0 *173241.514.59½
3Ganguly, SumitNetherlands160316303.50.1112.58¾
4Bilars, GerardNetherlands160314703-0.36178 
5Huisman, EdgarNetherlands14918033-0.3513.56½
6Bodegom, JulesNetherlands0 *14873148713.56 
7Bredewoud, ThomasNetherlands0 *15903159012.56 
8Sediqi, AhmadNetherlands0 *226530125½
9Roel, WytzeNetherlands0 *17883110.54½
10Alhasan, ShirazNetherlands142418882.51.1315.56¼
11Sidirov, konstantinNetherlands0 *14182.51418113½
12Stipdonk, HenkNetherlands16036482-0.7115.54½
13Bergers, WimNetherlands1551160320.07134 
14Henry Pierre SarrNetherlands0 *152821528124 
15Nobel, CornielNetherlands17866242-0.9122½
16Poots, RenéNetherlands1539157820.11101½
17De Leur, Mark BasNetherlands013162131692¾
18Schreuder, FerdinandNetherlands137801.5011.51¾
19Van den Bolt, JanNetherlands0139911399122 
20Van der Kloet, VictorNetherlands15527391-0.5211 ½
21Van den Heuvel, MartNetherlands0 *6550655110 


C-groep
 NaamLandEloTPRPntW-WEWPSB
1Ferrario, MarcoNetherlands00509.59½
2De Zwart, FrankNetherlands0030147 
3Van der Kloet, FjodrNetherlands1000 16003013.55½
4Van den Meulen, MaartenNetherlands0 *030115½
5Smet, ChristopheNetherlands016003095 
6Alaiz, ZaidNetherlands0 *02014.53½
7Van den Heuvel, MilanNetherlands800020145 
8Villanueva, BraulioNetherlands0 *010163 
9Sweens, PieterNetherlands1100 010111 
10Nadrshin, OlegNetherlands500 00014.50 

Onderwerp: Maandag 1 mei: Vijfde en laatste GP Rapid van het seizoen!
Lars Visser

Antwoorden: 1
Bekeken: 382

Maandag 1 mei: Vijfde en laatste GP Rapid van het seizoen! 26-04-2023 18:35 Forum: Toernooien & activiteiten

Maandag 1 mei 2023 organiseert DSC de vijfde en laatste avond van het Open Delfts Rapidschaakkampioenschap 2022/2023. Per avond spelen de deelnemers vijf schaakpartijen, met een bedenktijd van 10 minuten plus 5 seconden per zet, per persoon per partij.

Er wordt gespeeld in twee dan wel drie aparte groepen afhankelijk van de aanmeldingen op de avond.

• De A-groep, voor spelers met een rating van boven de 1750
• De B-groep, voor spelers met een rating van 1750 of lager
• De C-groep, voor spelers met een rating van 1400 of lager

Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem waardoor iedereen ongeveer op zijn eigen niveau speelt.

Het toernooi wordt gespeeld in de vaste speelgelegenheid van de Delftsche Schaakclub, DUWO Denksportcentrum, Zusterlaan 114 (naast de Sebastiaanbrug). Aan dit toernooi kan iedereen meedoen, inschrijving is gratis. Wil je meedoen, dan dien je uiterlijk 20.10 uur op de betreffende avond aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden hoeft dus niet. Het is ook mogelijk om slechts de eerste drie of vier partijen te spelen, of later in te stromen. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom.

Prijzen
De drie hoogst geëindigde in de drie groepen ontvangen als prijs een aantal consumptiebonnen, en er is elke avond een prijs voor de beste huisschaker. Ook voor degenen die in een seizoen minimaal drie keer hebben meegedaan zijn er prijzen:

• voor de beste drie schakers in alle groepen
• ook zijn er enkele ratingprijzen per groep
• en een prijs voor de beste huisschaker

Tijdschema
• 19.45 - 20.10 inschrijving
• 20.15 - 20.45 ronde 1
• 20.50 - 21.20 ronde 2
• 21.25 - 21.55 ronde 3
• 22.00 - 22.30 ronde 4
• 22.35 - 23.05 ronde 5
• 23.10 prijsuitreiking

Meer informatie over deze of andere DSC-activiteiten is te vinden op de website. Voor vragen mail activiteiten@delftseschaakclub.nl.

Onderwerp: Interne Competitie V8: Gert neemt de leiding
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 581

Interne Competitie V8: Gert neemt de leiding 25-04-2023 22:29 Forum: Interne competitie

Bij ronde V8 van de competitie 2021-2022 was de titel van het verslag nog "Het gat krimpt". Dit jaar dekt dat de lading niet meer, Gert Legemaat heeft definitief de leiding overgenomen in het voorjaarsklassement en gaat vanaf nu ook in de totaalstand om het clubkampioenschap aan kop. Er zijn nog een zestal rondes te spelen en er kan nog van alles gebeuren maar spannend is het zonder meer.

Gert nam het op tegen Michael Stoops, en verraste Michael met een nieuwe zet in een bekende variant van de Caro-Kann. Het werd al snel een tactisch mêlee, maar wel een waar de koning van Michael erg tochtig stond in het midden van het bord. Gert bood nog een dubbel torenoffer aan, dat niet aangenomen kon worden op straffe van groot materiaalverlies of mat, en joeg de zwarte koning het bord over. De lezer begrijpt dat de zwarte koning dit verhaal niet heeft na kunnen vertellen. Een tweede belangrijke ontmoeting was die tussen Richard en Ted. Richard, als verdedigend clubkampioen en Ted, als potentieel clubkampioen, waren er allebei veel aan gelegen deze onderlinge ontmoeting in hun eigen voordeel te beslechten. Nu is dat een mathematische onmogelijkheid en bij voorbaat was het dus duidelijk dat ten minste één van de twee teleurgesteld zou worden. Dat werd Ted, in een moeilijk eindspel met alleen de zware stukken er nog op en een pion minder had Ted, volgens de analyse achteraf, goede remisekansen gehad, maar een ongelukkige damezet zag die remisekansen verdampen en Richard nam een belangrijke horde op weg naar prolongatie van zijn titel. Hij zal nog wel af moeten rekenen met Gert. Kasper was ingedeeld tegen Nicolaas Verhulst, die na een tijd afwezig te zijn geweest weer eens tijd had om langs te komen. Kasper, die zaterdag voor een aantal weken naar Japan vertrekt had wellicht nog gehoopt op een overwinning om in het vliegtuig van na te genieten maar dat werd een door schaakblindheid ingegeven nederlaag toen hij op zet 12 een kwaliteit weggaf.


A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Michael Stoops1-0
2Richard Oranje-Ted Barendse (J)1-0
3David Boersma-Jorick Laan0-1
4Mees van den Berg-Floris Doolaard0-1
5Shandijean Shindi-Bob Voogt0-1
6Christophe Rebreyend-Ansh Jakhari0-1
7Kasper Uithof-Nikolaas Verhulst0-1


Albert had alweer zijn derde ontmoeting met Corniel dit seizoen op het schema staan, maar driemaal bleek niet zonder meer scheepsrecht. Corniel had het winderige, regenachtige Delft verruild voor betere oorden. Daar het interne competitiereglement van de Delftse Schaakclub nog geen provisie heeft voor hybride partijen kon Corniel niets anders dan genieten van zijn vakantie en was Albert veroordeeld tot slap ouwehoeren met mij aan de bar, een zware avond alom. Voor de rest was het een avond met veel resultaten. Alleen Jules en Victor maakten remise, hoewel beide partijen kansen hadden gehad om ook op dat bord de partij te beslissen. Hugo kwam, met hulp van Mark Bas, eindelijk van de 0 af in de voorjaarscompetitie. Mark Bas trok op avontuur met de pionnen voor zijn koning maar kwam er iets later achter dat de pionnen voor de koning toch ook een nuttig doel dienen.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Albert Kemeling-Corniel Nobel1-0R
2Bernard Bot-Mats Borgen0-1
3Theo Rekveldt-Tom van der Zanden0-1
4Cock Hazeu-Edgar Huisman1-0
5Ed Eveleens-Rob Smits (J)1-0
6Jules Bodegom-Victor van der Kloet (J)½-½
7Jan van den Bolt-Wytze Roël0-1
8Henk Stipdonk-Thomas Bredewoud0-1
9Hugo van der Laan-Mark Bas de Leur (J)1-0


René en Ferdinand tekenden voor remise en voor René betekende dit een versteviging van zijn grip op de promotieplek. Jeroen verloor zijn eerste partij in de interne competitie. Dat precies op de avond dat hij en zijn zoon Arne zich opgegeven hebben als lid van onze vereniging. Ook in het vervolg is het dus niet meer nodig om met opzet te verliezen van Jeroen, de buit is immers al binnen! Zijn zoon Arne had ook een moeilijke avond. De zoon van Arjan Drenthen, Abel deed namelijk voor het eerst mee in de interne competitie en die liet blijken dat ervaring, en niet leeftijd, de doorslaggevende factor is achter het schaakbord. Ook Joey Tessers speelde voor het eerst met onze interne mee. Joey is een immigrant uit Spijkenisse en kende onze club van één van de activiteiten die wij organiseren en wilde komen kijken of het wat voor hem was. Victoria was zo schappelijk om deze debutant te verwelkomen met een vol punt.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ferdinand Schreuder-René Poots½-½
2Arzhang Davazdahemami-Jeroen Mennink1-0
3Simon Dirkse-Bert van der Willik1-0
4Ernst Hanewald-Maneesh Avadhani1-0
5Joey Tessers-Victoria Kucherenko1-0
6Arne Mennink-Abel Drenthen0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Interne Competitie V7: Gert Legemaat versterkt koppositie
Lars Visser

Antwoorden: 1
Bekeken: 801

Interne Competitie V7: Gert Legemaat versterkt koppositie 18-04-2023 16:25 Forum: Interne competitie

In de zevende ronde van de voorjaars­competitie heeft Gert Legemaat zijn koppositie versterkt met een knotsgekke partij tegen Jorick Laan. Met 20 partijen was het betrekkelijk rustig en dat bood de kans om niet één, maar maar liefst twee vergaderingen in de filmzaal te beleggen. Ted was zonder meer kampioen vergaderen daar hij ze allebei bijwoonde.

Buiten al het vergadergeweld werd er ook nog geschaakt. Zelf sloeg ik dat gedeelte van de avond over en kwam pas aan toen de derde helft al goed aan de gang was. Vergeef mij dan ook gaarne het beknopte verslag deze week. Gert komt met zijn overwinning wel steeds dichter bij Ted op de totaalranglijst. Van Ted's riante voorsprong van 200 punten aan het begin van de voorjaars­competitie zijn er nog minder dan 50 over. Er zijn echter nog genoeg kansen op een onderlinge ontmoeting tussen de twee grootmachten de interne competitie en de strijd is nog lang niet beslist. Kees van der Meer reeg nog een tegenstander aan zijn remise-sabel. Ook Michael Stoops kon Kees niet afhouden van de felbegeerde halve liter, halfvolle melk die hem nu haast niet meer kan ontgaan.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jorick Laan-Gert Legemaat0-1
2Alexander Bruschke-Jouke van Gosliga0-1
3Kees van der Meer-Michael Stoops½-½
4Bob Voogt-Mees van den Berg½-½
5Martin Glimmerveen-Sofya Blanter1-0
6Henk van den Belt-Shandijean Shindi0-1
7Mats Borgen-Victoria Kucherenko1-0
8Christophe Rebreyend-Kasper Uithof1-0


Albert en Ahmad tekenden ook voor een vredig einde aan hun partij en schoten daar allebei in hun strijd om promotie naar de A-groep net niets mee op. Nu zal Albert daar een stuk minder van wakker liggen gezien hij op dit moment in de hot-seat zit. Konstantin Sidorov was afgelopen dinsdag bij Lightning Chess langs geweest en hoewel hij het daar zwaar had gehad ging het hem in de interne een stuk beter af. In zijn debuut in het Delfts Blauw wist hij Hugo van der Laan te verschalken.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Albert Kemeling-Ahmad Diab Diaz½-½
2Bernard Bot-Simon Broos1-0
3Edgar Huisman-Corniel Nobel0-1
4Cock Hazeu-Martin Verolme0-1
5Varun Kancharla-Jan van den Bolt1-0
6Gerard Bilars-Jan van de Donk0-1
7Tom Stoek-Cas van Mierlo0-1
8Konstantin Sidorov-Hugo van der Laan1-0


René Poots lijkt zich definitief ontdaan te hebben van de spoken uit het najaar. De beste man blijft maar winnen, en niemand lijkt hem te kunnen stoppen. De jojo kan al ingekocht worden. Een tweede nieuw gezicht was Braulio Villanueva. Ferdinand Schreuder is al voor menigeen de eerste tegenstander geweest die ze op de club tegen zijn gekomen en zoals zovelen kwam ook Braulio niet ongehavend uit de vuurdoop.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-Ernst Hanewald1-0
2Bert van der Willik-Wim Meijer½-½
3Braulio Villanueva-Ferdinand Schreuder0-1
4Bart van Cleef-Simon Dirkse0-1Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Open Prometheus Snelschaakkampioenschap 2023
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 445

Open Prometheus Snelschaakkampioenschap 2023 16-04-2023 13:31 Forum: Toernooien & activiteiten

Op donderdag 20 april aanstaande wordt het Open Prometheus Snelschaakkampioenschap 2023 gehouden. Dit is een open en informeel snelschaaktoernooi, met in elk geval prijsjes voor de beste drie spelers, en daarnaast enkele prijsjes die op ludieke wijze worden verdeeld.

Er worden 9 ronden Zwitsers gespeeld in een grote groep. De bedenktijd bedraagt 3 minuten + 2 seconden increment per persoon per partij. Aanmelden voor het toernooi kan tot kwart over acht in de speelzaal en is kosteloos.

Er wordt gespeeld in de vaste speelgelegenheid van DSC, DUWO Denksportcentrum, Zusterlaan 114 te Delft.

In de pauze van het snelschaken - rond kwart over negen - vindt de (korte) prijsuitreiking van het Open Prometheus Kampioenschap (OPK) tevens het HSB PK Veteranen plaats, dat eens in de twee weken vanaf januari is gespeeld.

Uiteraard bent u allen - deelnemers van het OPK of niet - van harte welkom, als deelnemer aan het snelschaken, of gewoon voor de gezelligheid.

Voor meer info over het OPK zie de toernooipagina op de website. Hopelijk tot 20 april!

Onderwerp: Kroeglopertoernooi 2023: Zondag 28 mei
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 1894

Kroeglopertoernooi 2023: Zondag 28 mei 13-04-2023 09:45 Forum: Toernooien & activiteiten

Op Eerste Pinksterdag (zondag 28 mei) organiseert onze club, in samenwerking met de Delftse horeca wederom het Delfts Kroeglopertoernooi. Een middag lang word je onder het genot van een biertje (of een ander drankje) en een schaakbord het centrum van Delft ingestuurd. Het Kroeglopertoernooi gaat alweer zijn 18e editie beleven, en na het succes van de voorgaande edities (96 koppels vorig jaar) rekenen we wederom op een geweldig toernooi. Wellicht dat het weer dit jaar ons beter gezind is dan de regenachtige editie vorig jaar!

Het centrum van Delft is en blijft een geweldige locatie voor een kroegschaaktoernooi. Het historische centrum is vrijwel intact, en daardoor uitermate sfeervol. En niet onbelangrijk: het zit vol met kroegjes, restaurantjes en cafeetjes. De Beestenmarkt met haar gezellige cafeetjes is alom bekend, maar ook in de rest van het sfeervolle centrum zijn vele cafeetjes en kroegen te vinden. En in het compacte centrum allemaal op loopafstand, dus wat wil je nog meer?

Wederom dient het speellokaal van DSC, dat aan de zuidkant van het centrum ligt, als start- en eindpunt. Hier vandaan word je op pad gestuurd richting het centrum. Zeven rondes mag je proberen samen met je partner het andere team te verslaan. Er wordt gespeeld met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Tijd genoeg dus om nog even met een biertje na te praten aan de bar.

Prijzen
Uiteraard zijn de sfeer en de gezelligheid de belangrijkste ingrediënten voor dit toernooi. Maar er zijn ook aardige prijzen te winnen. Het koppel dat op de eerste plaats eindigt verdient een fraaie trofee met een bijbehorend geldbedrag. Ook voor de plaatsen twee tot en met vijf zijn er prijzen. Maar daar houdt het niet mee op. Ieder koppel dat op een priemgetal eindigt kan ook een prijs tegemoet zien.

Meer informatie en aanmelden
Alle informatie, zoals over aanmelden, tijdsschema, in welke kroegen er wordt gespeeld, en de historie van het toernooi, is terug te vinden op onze website www.delftseschaaksite.nl/toernooi/kroegloper/

Eventuele vragen kun je richten aan de organisatie via aanmelden@delftseschaakclub.nl.

Onderwerp: FM Stefan Bekker wint Prinsenstadtoernooi 2023!
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 1270

FM Stefan Bekker wint Prinsenstadtoernooi 2023! 10-04-2023 13:15 Forum: Toernooien & activiteiten

FM Stefan Bekker heeft het Prinsenstadtoernooi 2023 gewonnen. Van tevoren was Bekker, tevens titelverdediger, de gedoodverfde winnaar, maar ondanks het eindresultaat was de weg daarnaartoe allerminst eenvoudig. Bekker begon aan de zondag met 3.5/4 een half punt los van naaste achtervolger Jelle Bulthuis en die twee ontmoetten elkaar dan ook in ronde 5. Bekker speelde met zwart een Caro-Kann en offerde op zet 19 een pion om spel te creëren tegen de witte koning. Het resultaat was een zeer complexe stelling waarin het beste plan voor zwart wellicht was om met de koning helemaal van e8 naar b8 te lopen en vanaf daar verder te spelen. Bekker speelde dat niet en al snel restte slechts nog de moed der wanhoop voor zwart. Bulthuis speelde de partij, met inmiddels alleen nog toren en pionnen tegen paard en pionnen vakkundig uit.

FM Stefan Bekker is de winnaar van het Prinsenstadtoernooi 2023 - Herman Zonderland
FM Stefan Bekker is de winnaar van het Prinsenstadtoernooi 2023 - Herman Zonderland


Brandalarm

In de laatste ronde keek Bekker zo ineens aan tegen een achterstand van een halve punt op Mees van Batenburg en Jelle Bulthuis, die tegen elkaar speelden, en deelde hij zijn voorlopige tweede plek met Alan Bakija die ook op 3.5/5 stond. De verassingen waren dit toernooi nog niet ten einde en zo ging na grofweg een uur gespeeld te hebben in de laatste ronde het brandalarm af. De klokken werden stilgezet en de spelers moesten kortstondig de speelzaal verlaten. Het werd snel duidelijk dat het een vals alarm betrof, maar doorschaken met een blèrend alarm, was ook geen optie. Ted Barendse wist gelukkig na een tijdje het geluid van het alarm uit te zetten en de spelers konden weer terugkeren naar het bord. De tegenstander van Bekker had er echter de brui aan gegeven, en keerde na het brandalarm niet meer terug naar zijn bord. Wellicht had de deprimerende situatie op het bord voor deze zwartspeler daar geen geringe bijdrage aan. Bulthuis en van Batenburg kwamen niet veel later remise overeen en zo eindigden alle drie de spelers op 4.5/6 en deelden de eerste plaats. De toernooiwinst ging naar Bekker op weerstandspunten.

Roel Romanesco wint de B-groep

Roel Romanesco wist de B-groep ongedeeld te winnen met 5/6. Was er een prijs geweest voor de meest gezellige deelnemer dan was Romanesco daar ook zeker voor in aanmerking gekomen, maar naast een goede bijdrage aan de sfeer wist hij dus ook nog een goede partij te schaken. Dankzij een overwinning op directe concurrent Jouke van Gosliga in de laatste ronde kwam Roel, geholpen door een remise op bord 2 als alleenwinnaar uit de B-groep.
Roel Romanesco wint de B-groep met 5/6 - Herman Zonderland
Roel Romanesco wint de B-groep met 5/6 - Herman Zonderland


Oscar Koppenens wint de C-groep

Oscar Koppenens één van de jongere deelnemers aan het toernooi won tevens met 5/6 de C-groep. Hij was samen met zijn vader Ben Koppenens op het toernooi afgekomen en ook vader, die met 4.5/5 de laatste ronde in ging had zelf een goede kans op een podiumplaats. Alexander Neutel zou bij winst van Oscar ongedeeld eerste kunnen worden, maar ondanks verwoede pogingen bleef er uiteindelijk een stelling over met alleen koningen en pionnen zonder een mogelijkheid progressie te maken. Het verlies van Ben Koppenens was vervolgens genoeg voor Oscar om in zijn eentje op de hoogste trede van het podium plaats te mogen nemen.
Oscar Koppenens met 5/6 - Herman Zonderland
Oscar Koppenens met 5/6 - Herman Zonderland


Toernooicoach Jasel Lopez een hit

IM Jasel Lopez hield dit toernooi zitting als toernooicoach en was een ongebreideld succes. Menig speler is na de ronde langsgegaan bij de charismatische internationaal meester om te analyseren en Jasel wist elke speler van sterk tot wat minder sterk van goed advies te voorzien en dat ook nog eens op een leuke manier te brengen. Stefan Hess en Paul Romanesco, de latere winnaar van de B-groep, hadden op zaterdagavond een bye en het plan was eigenlijk om de stad in te gaan om wat te eten en ergens wat te gaan drinken maar gingen “even” bij de toernooicoach langs om nog snel wat advies in te winnen voor zondag. De drie heren hebben ten minste een uur met elkaar gelachen, geanalyseerd en een drankje gedaan. Wellicht is dat het wel geheim tot goede schaakprestaties?!
Toernooicoach Jasel Lopez aan het werk - Herman Zonderland
Toernooicoach Jasel Lopez aan het werk - Herman Zonderland


Dankwoord

Langs deze weg willen we iedereen bedanken die het toernooi ook dit jaar weer mogelijk heeft gemaakt. Zelfs bij een toernooi van wat kleiner formaat zoals deze editie van het Prinsenstadtoernooi, gaat ontzettend veel voorbereidend en uitvoerend werk zitten en zonder alle vrijwilligers was dit weekend niet mogelijk geweest. Dank!

Onderwerp: Dinsdagavond 11 april: Lightning Chess bij DSC
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 201

Dinsdagavond 11 april: Lightning Chess bij DSC 10-04-2023 12:29 Forum: Toernooien & activiteiten

Beste schaker,

Na ons zeer geslaagde Prinsenstad weekeindtoernooi (zie www.delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi/) zijn we alweer in voorbereiding op onze volgende schaakactiviteit:

Morgenavond (dinsdag 11 april (= derde Paasdag)) organiseert de Delftse Schaakclub een Open Lightning Chess Toernooi.

Lightning Chess – ook wel Bullet Chess of bliksemschaak genoemd – is een vorm van snelschaak waarbij een bedenktijd van zo’n 2 minuten per persoon per partij voor handen is. Het is een zeer spectaculaire vorm van snelschaak die op internet heel populair is. Maar ook live lightningtoernooien worden steeds populairder.

Het toernooi wordt gespeeld in het speellokaal van DSC, DUWO Denksportcentrum bij de Sebastiaansbrug, vanaf 20.15 uur.

Van tevoren inschrijven is niet nodig, aanmelden kan gewoon aan de speelzaal, tot 20.10.

Er zal worden gespeeld met 2 minuten + 1 seconde per zet per partij per persoon.

De deelnemers worden in groepen ingedeeld die een hele competitie spelen (dus tegen iedere tegenstander in de groep een keer met wit en een keer met zwart).

Vervolgens gaan de hoogst-geëindigden door naar een kampioensgroep, en de andere spelers (naar gelang het behaalde aantal punten) naar lagere groepen. Ook in deze groepen wordt een hele competitie gespeeld.

De winnaar van de kampioensgroep mag zich een jaar lang Open Delfts Lightning Chess-kampioen noemen. Dit alles belooft een heus spektakel te worden. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom, en kan er ook een gewone pot schaak worden gespeeld!

– Bedenktijd 2 min + 1 seconde per zet p.p.p.p.
– Inschrijving op de avond zelf tot 20:15 uur
– Kosten geen
– Aanvang 20:15 uur
– Locatie DUWO Denksportcentrum, Zusterlaan 114, Delft

Onderwerp: Interne Competitie V6: Legemaat neemt de leiding over na remise aan de top
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 765

Legemaat neemt de leiding over na remise aan de top 04-04-2023 08:58 Forum: Interne competitie

Er werden maandag 26 partijen in de interne competitie gespeeld. Richard en Jorick waren, vanwege hun hoge plaatsing tot elkaar veroordeeld en kwamen na een lange, maar opwindende, partij niet verder dan remise. Gert profiteerde van het struikelen van de twee en neemt met zijn winst op David de leiding over in het voorjaarsklassement. De opmars van Mees in het klassement werd gestuit door Jouke, in een partij die blijkbaar zo goed voelde dat Jouke zich spontaan aanmeldde om dit weekend met het Prinsenstad mee te doen. Tegen Kees van der Meer kwam ook ik niet verder dan remise. In een Taimanov was ik al vroeg uit boek, waar Kees zich nog de stampartij (Sofia) Polgar - Taimanov (Amsterdam Klompendans 2001) herinnerde. Kees kwam dus meer dan ongehavend uit de opening. Een paar zetten later nam ik zijn remiseaanbod aan in een stelling waar zwart wellicht nog door had kunnen spelen maar er objectief niet zo veel aan de hand is.

Naast Mees speelde ook jeugdige speler Shandijean weer mee, en ook hij moest zijn deelname met verlies bekopen deze week. Alexander was te sterk voor hem. Ted had in de opening een pion geofferd voor een heel stel actieve stukken en open lijnen voor zijn torens. De witte stelling was ontzettend lastig te spelen en het was dan ook geen verassing dat niet lang nadat Kees en ik in 16 zetten remise waren overeengekomen, Ted en Sofya zich naar de analysetafel begaven. Christophe, die tot nu in de A-groep elke keer met een 0 achter zijn naam moest vertrekken sleepte zijn eerste remise binnen tegen Julian.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Jorick Laan½-½
2Gert Legemaat-David Boersma1-0
3Jouke van Gosliga-Mees van den Berg1-0
4Lars Visser (J)-Kees van der Meer½-½
5Shandijean Shindi-Alexander Bruschke0-1
6Sofya Blanter-Ted Barendse (J)0-1
7Michael Stoops-Henk van den Belt1-0
8Shiraz Alhasan (J)-Henk van den Bos (J)0-1
9Kasper Uithof-Erik Both0-1
10Julian Oskam-Christophe Rebreyend½-½


Burak Tezcan, pas een paar weken lid en tot recent eigenlijk alleen een online schaker hield Mats op remise. De partij was een herindeling en Burak zou eigenlijk aan de onderkant van de B-groep spelen. Toch wist hij één van de koplopers in de B-groep te dwingen het punt met hem te delen; een knappe prestatie! Albert ging vrolijk door met winnen en mede dankzij de afwezigheid van achtervolger Bernard Bot staat hij nu 70 punten los in de voorjaarsstand. Corniel had tegen Simon Broos een veelbelovende stelling opgebouwd. Zwart leek planloos en met weinig kansen om zijn stelling te verbeteren. Wit daarentegen leek plannen te over te hebben, niet de minste waarvan om de zwarte koning, die nog niet in het midden stond, onder vuur te nemen met een ouderwetse pionnenstorm. Corniel was echter iets te haastig en miste een tactisch detail toen hij de stelling opende. Resultaat was een vol stuk minder, en enkele zetten later, toen Simon alles netjes verdedigd had, viel dan ook het doek voor de eens zo veelbelovende aanval. Vanavond lukte het Victoria nog niet om haar eigen spel te vinden, tegen lid #200 Wytze Roël kwam ze uiteindelijk net te kort.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Burak Tezcan-Mats Borgen½-½
2Ed Eveleens-Albert Kemeling0-1
3Tom van der Zanden-Edgar Huisman½-½
4Corniel Nobel-Simon Broos0-1
5Rob Smits (J)-Theo Rekveldt0-1
6Victor van der Kloet (J)-Cock Hazeu0-1
7René Poots-Varun Kancharla0-1
8Jan van den Bolt-Tom Stoek1-0
9Wytze Roël-Victoria Kucherenko1-0
10Mark Bas de Leur (J)-Henk Stipdonk½-½
11Hugo van der Laan-René Weerts0-1


Bart speelde voor het eerst in een tijdje weer mee op de club en nam het op tegen Jeroen. Jeroen heeft al laten zien dat hij een aardig potje kan schaken en stuurde Bart puntenloos naar huis. Zijn zoon Arne had een wat mindere avond. In zijn partij tegen Ernst liet hij op zet 5 zijn paard insluiten en vanaf toen was het zwemmen tegen de stroom in. Arne kwam er niet meer aan te pas en moest al snel zijn verzet staken. Wim deed weer een succeservaring op de in de interne. Na een uiterst pijnlijk verlies in een dame eindspel met twee pionnen meer, wist hij het nu tegen David wel af te maken.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jeroen Mennink-Bart van Cleef1-0
2Arzhang Davazdahemami-Bert van der Willik1-0
3Simon Dirkse-Ferdinand Schreuder0-1
4Wim Meijer-David Spitsbaard1-0
5Ernst Hanewald-Arne Mennink1-0Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Interne Competitie V5: Oranje doet het goed, Koeman toch kritisch
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 1470

Interne Competitie V5: Oranje doet het goed, Koeman toch kritisch 28-03-2023 22:09 Forum: Interne competitie

Er werden 20 partijen gespeeld in de interne competitie. Daarnaast werd de vijfde ronde van de KNSB beker gespeeld tegen DD. Het zag er in het klassieke gedeelte lang slecht uit, maar mede dankzij een klassieke Legemaat schwindel wist DSC het nog tot de barrage te redden. Daar was DD, dat met gelouterde spelers en een jeugdtalent afgereisd was naar Delft te sterk.

In de interne competitie nam Jorick het op tegen Pieter Buzing. De partij was één van de laatste die klaar was en het was met afstand de partij die tot het laatst geanalyseerd werd. Het was uiteindelijk toch ratingfavoriet Pieter die het punt bij mocht schrijven. In de analyse kwam nog wel een hele benarde stelling voor Pieter voorbij, maar of die ook echt op het bord gekomen is, of een optie was in de partij durf ik niet te zeggen. Richard deed ook goede zaken; hij versloeg Alexander en komt zo dicht bij de leiding van de A-groep. Waar onze Oranje een soepele overwinning boekte kon dat ondanks de 3-0 uitslag niet gezegd worden van "ons" Oranje. Wellicht dat Richard nog één en ander kan verhelderen over technisch, aanvallend spel.

Ted zijn positie in de overall stand is nog wel even veilig, hij heeft mede dankzij zijn overwinning op Bob nog een buffer van pakweg 200 punten. Aan bord vier doorbrak Ted de hegemonie van zwart, zoals die op de eerste drie borden tentoongespreid was. Erik Both kent een anonieme start aan het seizoen. Met nog 9 rondes te gaan is er echter van alles mogelijk en de verwachting is dan ook dat Erik nog wel wat plaatsjes gaat stijgen op de ranglijst.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jorick Laan-Pieter Buzing0-1
2Alexander Bruschke-Richard Oranje0-1
3Henk van den Belt-Jouke van Gosliga0-1
4Ted Barendse (J)-Bob Voogt1-0
5Timo Bottema-Petra Randic1-0
6Erik Both-Shandijean Shindi0-1
7Christophe Rebreyend-Henk van den Bos (J)0-1


In de B-groep won Albert de belangrijke onderlinge slag met medekoploper Bernard. Door deze overwinning is Albert Bernard genaderd tot een paar punten en is hij in zijn eerste seizoen terug op de club een hele serieuze kandidaat om het direct naar de A-groep te schoppen. Willem mocht het, na donderdag tegen André gespeeld en verloren te hebben bij het OPK, nogmaals tegen de routinier van de B-groep opnemen. Ook nu was het echter niet genoeg en waar Willem de laatste tijd juist erg sterk speelt, zeker ook tegen spelers met (een paar) honderd ratingpunten meer lukt het hem nog niet vat te krijgen op André. Victoria, die bij het OGD Rapid kennismaakte met onze club en meteen besloot ook bij ons intern te komen spelen, is nog bezig het schaakroest eraf te schrapen. Ze komt net terug van een jarenlange schaak hiatus en we zullen haar vast snel overwinningen zien boeken.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Albert Kemeling-Bernard Bot1-0
2Edgar Huisman-Mats Borgen0-1
3Willem de Koster-André van der Weijde0-1
4Victor van der Kloet (J)-Corniel Nobel0-1
5Gerard Bilars-Ed Eveleens0-1
6Cock Hazeu-Rob Smits (J)0-1
7Martin Verolme-Victoria Kucherenko1-0
8Tom Stoek-Mark Bas de Leur (J)1-0
9Shyam Balasubramanian-Hugo van der Laan1-0


De C-groep was vandaag, door een aantal afmeldingen en het extern spelen van het achtste wat dun bezet. René mocht het opnemen tegen een relatief nieuw gezicht op de club, Jules Bodegom, en dat liep niet goed af voor de jazz-liefhebber. Als lichte roeier is technische vaardigheid heel belangrijk en Jules bewees tegen René dat hij ook op schaakgebied technisch aangelegd is.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jules Bodegom-René Poots1-0
2Joaquin-Arzhang Davazdahemami0-1
3Ernst Hanewald-Siddartha Sen½-½
4Ferdinand Schreuder-Bert van der Willik0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Interne Competitie V4: De laatste HSB thuiswedstrijden
Lars Visser

Antwoorden: 3
Bekeken: 3100

Interne Competitie V4: De laatste HSB thuiswedstrijden 21-03-2023 21:51 Forum: Interne competitie

Maandag werden alweer de laatste HSB thuiswedstrijden van het seizoen gespeeld. Het 3e en 7e team van DSC hadden concurrenten van SHTV en Botwinnik op bezoek, helaas moesten allebei de teams het hoofd buigen voor de gasten. Daarnaast werden er nog 20 partijen gespeeld in de interne competitie, elke tafel werd dan ook benut. (later meer)

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Mees van den Berg-Jorick Laan0-1
2Gert Legemaat-Kees van der Meer½-½
3Alexander Bruschke-Floris Doolaard1-0
4Willem-Jan van den Broek-Henk van den Belt0-1
5Burak Tezcan-Shiraz Alhasan (J)0-1
6Petra Randic-Christophe Rebreyend1-0
7Erik Both-Julian Oskam1-0


B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1André van der Weijde-Bernard Bot0-1
2Willem de Koster-Ahmad Diab Diaz½-½
3Edgar Huisman-Shyam Balasubramanian1-0
4Ed Eveleens-Victor van der Kloet (J)½-½
5Bauke Schenkelaars-Tom van der Zanden0-1
6Mark Bas de Leur (J)-Theo Rekveldt0-1
7Cock Hazeu-Wytze Roël1-0
8Victoria Kucherenko-Jan van den Bolt½-½
9Thomas Bredewoud-Hugo van der Laan1-0


C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-Jeroen Mennink½-½
2Bert van der Willik-Maneesh Avadhani1-0
3Wim Meijer-Ernst Hanewald0-1
4Bart van Cleef (J)-Arne Mennink0-1F


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Liam Vrolijk wint OGD Rapid 2023
Lars Visser

Antwoorden: 1
Bekeken: 1081

Liam Vrolijk wint OGD Rapid 2023 19-03-2023 14:03 Forum: Toernooien & activiteiten

OGD Rapid 2023
Grootmeester Liam Vrolijk heeft op zaterdag 18 maart de 23e editie van het OGD Rapid gewonnen.

Een nieuw begin
Het OGD Rapid is een samenwerking tussen de Delftsche Schaakclub en OGD ICT-diensten. Het toernooi is voor de eeuwwisseling begonnen als passieproject van enkele leden van Schaakcollectief Jan Timman, waar ook de huidige CEO van OGD, Roel Nikkessen lid was. Toen het Schaakcollectief opging in de Delftsche Schaakclub is ook het toernooi meegekomen en tot Corona elk jaar georganiseerd. Na Corona zijn wij weer met OGD om tafel gaan zitten om te kijken hoe we het toernooi opnieuw leven in konden blazen en we vonden in Roel een ontzettend enthousiaste partner.

Zo kwam het dat we op zaterdag 18 maart op het hoofdkantoor van OGD in Delft met een deelnemersveld van 152 mensen, een prijzenpot van €2500 en een verzorgde avondmaaltijd het toernooi konden aftrappen. De groepen speelden verspreid door het gebouw, in verschillende ruimtes en konden tussen de rondes door aan de bar genieten van wat fris op een biertje van de tap.

De eerste zet werd gedaan door Roel Nikkessen - Harry Gielen
De eerste zet werd gedaan door Roel Nikkessen - Harry Gielen


Spannende ontknoping aan de top
In de A-groep was GM Daniel Dardha de grote ratingfavoriet. De 17-jarige speler uit België had met een rating van 2607 bijna 100 punten meer dan de nummer 2 en 3 van de plaatsingslijst, IM Thomas Beerdsen en GM Liam Vrolijk. FM Stefan Bekker bleek echter een vroeg struikelblok voor de jonge grootmeester. In een Caro-Kann ging het in de opening helemaal mis en keek Dardha op zet 16 al tegen een hopeloze stelling aan met een grote materiële achterstand. Bekker gaf zijn tegenstander geen enkele kans meer om terug de partij in te komen en op zet 43 moest de Belgische grootmeester opgeven.

Dardha geeft op tegen Bekker - Harry Gielen
Dardha geeft op tegen Bekker - Harry Gielen


Na ronde 4 stond IM Jasel Justo Lopez met 4/4 bovenaan, gevolgd door Vrolijk en FM Roger Meng op 3.5. Zij maakten onderling remises in ronde 5 en pas in ronde 6 zou duidelijk worden wie er nog kans had op de groepswinst. Lopez verloor een cruciale partij van Meng en Vrolijk bracht Dardha zijn tweede nederlaag van de dag toe met de witte stukken. Beerdsen en Bekker wonnen ook en kwamen samen met Lopez op 4.5/6 achter de 5/6 van Meng en Vrolijk.

In de laatste ronde nam Beerdsen het op tegen Vrolijk, Meng tegen IM Mansur Gilmanov en Bekker tegen Lopez. Die laatste was als eerste klaar en eindigde in remise, 5/7 voor beide heren. Op bord 1 waren er tegengestelde rokkades op het bord en in de verwikkelingen die volgend liep de witte structuur van Beerdsen zware averij op. Met elk nog een stuk en een toren op het bord waren de witte pionnen vervolgens makkelijke doelwitten voor zwart en Beerdsen kon uiteindelijk niets anders dan het hoofd buigen. Gilmanov won nog een mooie partij in de Benoni van Meng en hield hem zodoende op 5 punten. Zo eindigde Liam Vrolijk ongedeeld eerste op 6/7 met een TPR van 2685.

De toernooiwinnaar Liam Vrolijk - Harry Gielen
De toernooiwinnaar Liam Vrolijk - Harry Gielen


DSC wint de B-groep
De B-groep werd gewonnen door twee DSCers: Richard Oranje en Bob Voogt kwamen ook allebei op 6/7. Oranje had één verliespartij moeten incasseren in de zesde ronde tegen Kees Voorberg en Voogt had alleen in ronde 3 en ronde 5 remises moeten toestaan tegen Jan-Willem Koelmans en Hans Hollander. Beiden stegen met een TPR van 2200+ ver uit boven hun eigen rating. Thomas Bredewoud leverde bovendien een hele knappe prestatie, door als speler zonder rating op de 18e plek te eindigen met een TPR van 1867!

Bob Voogt op de voorgrond. Verschillende denkstijlen - Herman Zonderland
Bob Voogt op de voorgrond. Verschillende denkstijlen - Herman Zonderland


Klinkende zege in de C-groep
De C-groep werd overtuigend gewonnen door Ghosh Swarnangshu met een monsterscore van 6.5/7. De enige remise die hij moest dulden was tegen Luka Ekart in de zesde ronde. John Bakker werd tweede met 6/7 na een verlies tegen Ekart in de derde ronde en Ekart zelf werd gedeeld derde met OGDer/DSCer Cas van Mierlo en Rens ter Veen op 5.5/7. De C-groep had maar liefst 62 deelnemers waarvan 11 OGDers en de strijd om de beste OGDer was dan ook een felle. Van Mierlo, die ook al een tijdje lid is van DSC won die strijd uiteindelijk met afstand door met 5.5/7 te eindigen. Robbert Lapoutre was zijn naaste achtervolger vanuit OGD en eindigde op 4/7.

Schaken en Spelletjes - Herman Zonderland
Schaken en Spelletjes - Herman Zonderland


W.A van Buren
Ook Roel Nikkessen zelf speelde nog een ronde mee. Onder het illustere pseudoniem W.A van Buren betrad de CEO zelf het strijdtoneel tegen Bas van der Stap in ronde 5. Het vele oefenen op chess.com bleek toch zijn vruchten afgeworpen te hebben en het paard van Roel wist al vroeg een toren op te halen en ongehavend te ontsnappen. De zwarte stelling viel snel verder uit elkaar en zo bewees van Buren dat naast schaatsen hij ook nog een potje kan schaken.

Roel in actie - Harry Gielen
Roel in actie - Harry Gielen


Eten en Borrel
Het OGD Rapid is ook een toernooi met meerdere gezichten. Aan de ene kant is het een groot toernooi, met goede prijzen en een sterk deelnemersveld, aan de andere kant is er ook ruimte voor de minder serieuze schaker om te genieten van een dag schaakplezier. De bar was goed gevuld en met ruim de tijd tussen de rondes om daar gebruik van te maken en allerlei gadgets in het OGD kantoor zoals een NES emulator en een race simulator konden mee gespeeld worden. Het toernooi werd ook traditiegetrouw gebroken met een gezamenlijke avondmaaltijd. Met een goed gevulde maag, en soms net iets voorbij de Ballmer Peak lukte het sommige schakers beter dan andere om de laatste vier rondes nog succesvol af te sluiten. Na de prijsuitreiking was er nog tijd om een borrel te drinken aan de bar, waar de CFO van OGD inmiddels ook al geruime tijd aan het tappen was. Een mooie afsluiting van een hele geslaagde dag.

Ontspanning is ook belangrijk - Herman Zonderland
Ontspanning is ook belangrijk - Herman Zonderland


Aan iedereen die heeft meegeholpen in de organisatie, zich op de dag zelf heeft ingezet en allen die mee hebben gespeeld dank voor jullie aandeel in dit mooie toernooi. Volgend jaar weer!

Woord van dank
Zonder de sponsoring en hulp van OGD was dit toernooi niet mogelijk geweest. In het bijzonder willen we Roel Nikkessen, Kaspar Versluis en Pleun Meeuwissen bedanken. Zij waren namens OGD vanaf het begin betrokken bij de organisatie en hebben veel moeite gestopt in het tot een succes maken van dit toernooi.

Fotografen
Ook Herman Zonderland en Harry Gielen willen we bedanken voor de mooie foto's van de dag. Harry's foto zijn te vinden op zijn Flickr (foto's). Alle foto's van Herman zijn terug te vinden in een album op de toernooipagina:
Foto's Herman.

Onderwerp: DSC-H2 is kampioen
Lars Visser

Antwoorden: 3
Bekeken: 2270

10-03-2023 14:33 Forum: Externe competitie

Als voorproefje op het teamverslag, vast een verslag van mijn partij. Ik nam plaats aan bord 4 achter de zwarte stukken. Tegenover mij zat Andrey Birg een jonge, Engelssprekende, speler die net zijn eerste rating had gekregen, 2048. Net als bij mij gebeurd was toen ik mijn eerste rating kreeg, was Andrey zijn rating wellicht wat aan de hoge kant maar hij was zeker een tegenstander van formaat. Het werd het Schots Gambiet, iets dat ik online al vaak op het bord heb gehad en waar ik redelijk in thuis ben met zwart. Wit kende het minder goed en durfde de kritieke variant niet aan. Tot overmaat van ramp besloot Andrey ook nog dames te ruilen, waarna de extra pion die ik aan de opening had overgehouden mij langzaam, maar zeker, verzekerde van de overwinning.

Onderwerp: Interne Competitie V3: Wit slaat toe in de A-groep
Lars Visser

Antwoorden: 3
Bekeken: 391

Interne Competitie V3: Wit slaat toe in de A-groep 07-03-2023 21:42 Forum: Interne competitie

Er werden afgelopen maandag slechts 18 partijen in de interne competitie gespeeld. Het eerste, vierde, en achtste speelden extern, waarvan de eerste twee uit, en dus was het voor de verandering eens rustig in het Denksportcentrum. In de A-groep werd door alle witspelers gewonnen. Mees van den Berg was op het laatste moment weggeroepen om extern in te vallen maar Burak Tezcan, die zaterdag meespeelde met het toernooi van de Wiskunde studievereniging van de TU en maar meteen langs was gekomen, kon dat gat mooi opvullen. (later meer)

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jorick Laan-Alexander Bruschke1-0
2David Boersma-Lars Visser (J)1-0
3Lucien van de Lisdonk-Kasper Uithof1-0
4Henk van den Belt-Burak Tezcan1-0


B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Bernard Bot-Edgar Huisman1-0
2Swarnangshu Ghosh-Albert Kemeling½-½
3Mats Borgen-Willem de Koster½-½
4Theo Rekveldt-André van der Weijde0-1
5Rob Smits (J)-Victor van der Kloet (J)0-1
6Tom van der Zanden-Mark Bas de Leur (J)1-0
7Jan van den Bolt-Corniel Nobel0-1
8Hugo van der Laan-Wytze Roël0-1


C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-Dennis Bemelmans1-0
2Maneesh Avadhani-Wim Meijer1-0
3Jeroen Mennink-Bert van der Willik1-0
4Arne Mennink-Simon Dirkse0-1
5David Spitsbaard-Dylan Mitchell1-0
6Ernst Hanewald-Bart van Cleef (J)1-0


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

Onderwerp: Prinsenstadtoernooi 2023
Lars Visser

Antwoorden: 0
Bekeken: 2287

Prinsenstadtoernooi 2023 02-03-2023 21:11 Forum: Toernooien & activiteiten

Beste schaker,

In het paasweekend (van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april) wordt voor de veertiende maal het Prinsenstadtoernooi georganiseerd door de Delftsche SchaakClub.

De speellocatie
Het DUWO Denksportcentrum, Zusterlaan 114 in Delft. De speelzaal ligt op ca. 15 minuten lopen van het station, en is tevens te bereiken met de bus vanaf Station Delft. Let op dat er bij de speelzaal alleen tegen betaling geparkeerd kan worden.

Toernooiopzet
Er wordt gespeeld in 3 groepen, waardoor de ratingverschillen binnen de groepen beperkt blijven. Hierdoor speelt iedereen zoveel mogelijk interessante partijen, zowel op lager als op hoger niveau.

  • A-groep (vanaf 1900)
  • B-groep (1600 t/m 1950)
  • C-groep (t/m 1650)

Het toernooi wordt gespeeld over 6 rondes; ronde 1 op vrijdagavond. Rondes 2,3 en 4 op zaterdag en rondes 5 en 6 op zondagochtend en -middag. De ochtendpartijen beginnen om 9:45, de middagpartijen om 14:15 en de avondpartijen om 19:30. De speelduur bedraagt 1:40 per persoon plus 10 seconden extra per zet (increment).

Prijzen
Het totale prijzengeld is €1500,- en als volgt verdeeld.

 A-groepB-groepC-groep
1€250,-€150,-€100,-
2€150,-€125,-€75,-
3€100,-€75,-€50,-
4€75,-€50,-€50,-
5€50,-€50,-€25,-
Rating 1€50,-€50,-€50,-

Aanmelden
Inschrijven kan via Google Forms. Dit kan tot woensdag 5 april 2023. Let op dat we dit jaar vanwege de locatie maximaal 80 deelnemers toe kunnen laten tot het toernooi. Voor details en een lijst met de aanmeldingen ga naar Aanmelden. In de eerste 4 rondes mag één bye opgenomen worden tegen vergoeding van een halve punt. Meer byes of byes in latere rondes leveren geen punten op.

Inschrijfgeld
De kosten bedragen €25 voor deelname, onafhankelijk van de groep. Dit bedrag dient bij aanmelding betaald te worden. Spelers met de (W)GM- of (W)IM-titel betalen geen inschrijfgeld. DSC leden betalen de helft van het inschrijfgeld. Dit bedrag kan tot maandag 5 april 2023 worden overgemaakt op IBAN NL19 INGB 0000 9824 82, ten name van DSC. Bij betalen aan de zaal wordt €5 extra in rekening gebracht.

Verdere informatie
Voor de volledige toernooi informatie raadpleeg de pagina op de website http://www.delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi/. Mocht je nog vragen hebben mail dan activiteiten@delftseschaakclub.nl

Onderwerp: Interne Competitie V2: Gert Legemaat profiteert van verlies Ted Barendse
Lars Visser

Antwoorden: 2
Bekeken: 1225

21-02-2023 22:08 Forum: Interne competitie

Ook nog een verslagje van mijn partij. Ik ben al een paar weken totaal niet in vorm, ook omdat ik weinig speel en nog minder train. Ik dacht een rustige partij te gaan spelen met d4 maar Petra weet het toch altijd tactisch te maken. Ik heb een aantal eenvoudige dingen gemist, maar ook wat goede beslissingen gemaakt. Uiteindelijk kwam de winst eigenlijk door een overhaaste zet (e4) van Petra, en dat leverde mij weer een punt op.

Onderwerp: Interne Competitie V2: Gert Legemaat profiteert van verlies Ted Barendse
Lars Visser

Antwoorden: 2
Bekeken: 1225

Interne Competitie V2: Gert Legemaat profiteert van verlies Ted Barendse 21-02-2023 10:45 Forum: Interne competitie

Er werden 24 partijen in de interne competitie gespeeld, daarnaast speelde DSC3 uit tegen Promotie 1. Hoewel het dus een stuk minder druk was dan afgelopen week, is het in het Denksportcentrum altijd gezellig. In de A-groep stonden er een tweetal belangrijke ontmoetingen op het programma. Allereerst Richard Oranje - Gert Legemaat. Beide heren gingen deze ronde in met een paar honderd punten achterstand op de koploper in strijd om het kampioenschap Ted Barendse. De winnaar van deze onderlinge ontmoeting zou, gezien de lastige pairing van Ted, tegen Bram van der Velden, mogelijk kans hebben om in te lopen. Het werd het Frans, Richard offerde een pion in de opening maar kreeg daar actief stukkenspel voor terug. Zodanig zelfs dat Gert zich genoodzaakt zag zijn witveldige loper op te geven voor een paard van Richard dat op f5 landde. Dat paard werd echter meteen vervangen door zijn collega, en met veel van Gert zijn pionnen op zwart waren de witte velden een makkelijke prooi voor Richard. Gert werd langzaam teruggedrongen naar de achterste rij, en in een analyse achteraf was het zestal spelers om het bord het er mee eens dat de zwarte stelling nagenoeg hopeloos was. Gert verdedigde echter star en Richard speelde een paar minder nauwkeurige zetten en zag zijn voordeel met de zet slinken. Gert forceerde ook nog eens dameruil en de witte minpion , die zo lang geleden geofferd was met beloftes van activiteit, positionele compensatie en een zwak kleurcomplex, begon nu wél te tellen. Gert buitte zijn actieve toren en de zwakke witte pionnen vakkundig uit en scoorde een belangrijke overwinning om Ted op zijn tenen te houden.

Ted zelf delfde tot overmaat van ramp ook nog het onderspit tegen Bram van der Velden, in een partij waar ik verder niet veel van meegekregen heb. Ted heeft nog steeds een ruime voorsprong op de ranglijst maar er zijn kapers op de kust. Christophe Rebreyend en Henk van den Belt hadden allebei hun dag niet en grepen allebei in de opening flink mis. Christophe dacht dat hij op zet negen eigenlijk al verloren stond, probeerde nog krampachtig vast te houden aan een extra pion maar verloor er daardoor uiteindelijk drie en moest opgeven. Floris Doolaard, die toch al een paar jaar niet serieus geschaakt had tot een paar weken geleden, boekte een knappe overwinning op Erik Both. Erik heeft met 0-2 een slecht start van het seizoen maar als een diesel op gang is is hij ook niet eenvoudig meer te stoppen. Vormherstel is vast en zeker aanstaande.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Gert Legemaat0-1
2Ted Barendse (J)-Bram van der Velden0-1
3Kees van der Meer-Christophe Rebreyend1-0
4Shandijean Shindi-Mees van den Berg0-1
5Henk van den Bos (J)-Alexander Bruschke0-1
6Henk van den Belt-Jorick Laan0-1
7Lars Visser (J)-Petra Randic1-0
8Floris Doolaard-Erik Both1-0
9Jouke van Gosliga-Julian Oskam1-0


Edgar Huisman, die vorige seizoenhelft een vormdipje had lijkt voorlopig het gevoel weer gevonden te hebben. De overwinning op Victor van der Kloet doet voor hem goede zaken op de ranglijst. Albert Kemeling nam het op tegen jeugdspeler Mats Borgen. Jeugdspelers zijn altijd gevaarlijk en Mats is zeker geen afwijking van de norm. Zijn theoretische kennis is erg goed en ook tactisch is hij best scherp. Albert deerde het niet en de partij eindigde in remise. Swarnangshu Ghosh boekte zijn tweede overwinning op rij en tegen niet de minste: Wytze Roël. Met deze overwinning bezet hij voorlopig de eerste plaats in de B-groep, we zijn benieuwd of hij zich daar kan handhaven.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Victor van der Kloet (J)-Edgar Huisman0-1
2Albert Kemeling-Mats Borgen½-½
3Ahmad Diab Diaz-Tom van der Zanden1-0
4Wytze Roël-Swarnangshu Ghosh0-1
5André van der Weijde-Cock Hazeu1-0
6Mark Bas de Leur (J)-Martin Verolme½-½
7Jan van den Bolt-Hugo van der Laan1-0
8Tom Stoek-Shyam Balasubramanian½-½


Net als Edgar lijkt ook René Poots met het inluiden van de voorjaarscompetitie zijn schaakmojo weer gevonden te hebben. Arzhang had weliswaar een korte nacht achter de rug maar nadat René een pion had gewonnen maakte hij simpelweg geen fouten meer en speelde de partij vakkundig en genadeloos uit. Nog iemand die misgreep in de opening was Ernst Hanewald. Hij speelde op het bord naast mij tegen Bert van der Willik en terwijl Petra en ik rond zet 8 waren had Ernst een naar paardvorkje over het hoofd gezien wat hem een volle toren kostte. Ondanks dat hij de partij opgaf hebben beide mannen nog een hele tijd aan het bord gezeten en een tweede partij gespeeld, die een stuk langer duurde. Jeroen en Arne Mennink waren ook weer terug vanavond. Jeroen wist te winnen van Maneesh, en hoewel ik alleen het einde van de partij gezien heb zag dat er, met paard+3 tegen paard overtuigend uit van Jeroen zijn kant. Arne had minder geluk, en hoewel hij flink geoefend had met een stappenboekje, en zeker winstkansen had gehad in de partij, trok hij maandag toch aan het kortste eind tegen David Spitsbaard.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ferdinand Schreuder-Dennis Bemelmans0-1
2Arzhang Davazdahemami-René Poots0-1
3Frank de Zwart-Wim Meijer0-1
4Bert van der Willik-Ernst Hanewald1-0
5Simon Dirkse-Siddartha Sen1-0
6Jeroen Mennink-Maneesh Avadhani1-0
7Arne Mennink-Joaquin0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand
Opmerking Ik ben nog even de juiste vorm aan het zoeken om een totaalstand van de A-groep te publiceren met het oog op het kampioenschap. Ik zal dat in de loop van volgende week ergens publiceren.

Overzicht van 1 tot 20 van 123 resultaten Pages (7): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller