Delfts Schaakforum » Zoeken » Zoekresultaten » Hello Guest [login|register]
Overzicht van 1 tot 20 van 91 resultaten Pages (5): [1] 2 3 next » ... last »
schrijver bericht
Onderwerp: DSC K1 verslaat Voorschoten 1 met 7-3
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 843

DSC K1 verslaat Voorschoten 1 met 7-3 26-11-2023 14:44 Forum: Externe competitie

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen mocht het vlaggenschip van DSC tegen Voorschoten aantreden. Met 3 matchpunten uit 3 wedstrijden had het seizoen slechter kunnen beginnen, maar ons spel voelde, althans naar mijn mening, nog niet erg stabiel aan. Ik was dan ook heel blij dat we deze wedstrijd voor het eerst dit seizoen op volle sterkte konden aantreden. Dat resulteerde in een gemiddelde rating van 2223. Hierdoor hadden we bij aanvang een licht overwicht op de tegenstander (gemiddeld 2200).

De wedstrijd begon voorspoedig. Richard A won overtuigend:

Richard A speelde op 8 met wit tegen Arthur Maters. Het leek wat gelijk op te gaan maar op de 1 of andere manier had zwart wat problemen en die wist hij niet op te lossen. In het middenspel kreeg ik ineens enorme aanvalskansen en de zwarte stelling werd volledig verscheurd. 1-0

Niet veel later maakte Ansh er 2-0 van:

Ansh speelde op bord 6 met wit tegen Rosa Ratsma. De stelling kwam uit tot een spannende Najdorf met kansen voor beide partijen, op een gegeven moment kreeg wit de kans zijn pionnen op te spelen en zijn stukken te activeren, zwart moest terugtrekken maar kon het nauwelijks bij elkaar houden, op een gegeven moment werd de druk te groot en verloor zwart een stuk, zwart gaf snel daarna op.

Richting de tijdnoodsfase kon ondergetekende de 3-0 binnenhalen tegen David Jongste. Ik kwam goed uit de opening, maar koos het verkeerde plan waardoor zwart mij voor grote problemen had kunnen stellen. Het was voor mij een grote opluchting toen David vrijwel a tempo niet de meest kritieke voortzetting koos. Ineens had ik weer alles onder controle. In de fase erna maakte ik geen fout meer.

Met 3-0 voorsprong de tijdnoodsfase betreden is natuurlijk altijd mooi, de stand op de rest van de borden beloofde nog meer goeds. Na het geweld tot zet 40 bleek Dennis geprofiteerd te hebben:

Dennis moest met zwart op bord 5 tegen Mees van Osch, en die bleek goed voorbereid. Dennis offerde al snel een pion in ruil voor activiteit. De computer is het hier ook helemaal mee eens. Echter deed Dennis ook een kwal extra in de aanbieding om zo de koning naar zijn hals te kunnen vliegen. Dat gaf het voordeel eigenlijk weer weg. Wit besloot de kwal niet te pakken en zelf een kwal te geven en doordat Dennis het niet direct goed opvolgde had wit het betere van het spel, tot hij besloot de witveldige lopers te ruilen. Dit gaf Dennis de ruimte die hij nodig had om zijn torens te activeren en het duurde niet lang totdat wit bezweek onder de druk en met een tactisch grapje resteerde een eindspel van dame vs L+P met nog wel een gevaarlijke vrijpion. Dennis wist dit echter goed uit te spelen.

Richard O had na de tijdnoodsfase juist een verloren stelling, maar kwam goed weg:
In een zomeravond variant dacht Richard O goed te staan. Dat vind de computer ook maar die doet het net anders in het middenspel. Wit won nu een pion en zwart lag compleet in de touwen, wachtend op de laatste klap. Die bleef uit wits voordeel was er nog wel maar veel minder. Nadat ik met h5-h4 kwam raakte wit de draad kwijt en liep in eeuwig schaak wat niet eens eeuwig was. Wit had er via Kh2 ipv g2 gewoon uit kunnen lopen. Een gelukkige remise.

En dat gaf Erik de mogelijkheid om de overwinning binnen te tikken:

Aan bord 10 speelden de twee veteranen een opwindend potje. Erik kreeg met wit de kans een pion te winnen met het verrassende zetje Pg5. Terwijl Pg5 feitelijk een blunder was. Hij kon het paard gewoon slaan want na fxg5, Dxg7 komt Pf6 en na Dxh8 is de dame gevangen na Kf7. Maar hij speelde e6-e5 ". De technische afwikkeling ging weer niet helemaal naar wens. Hij won nog een tweede pion maar dit resulteerde in een eindspel met lopers van ongelijke kleur. Echter, door wat heen en weer geloop met de koning en de krappe bedenktijd wist hij plotsklaps zijn vrijpion naar de overkant te brengen en zat het eerste volle Knsb-punt van dit seizoen in de knip!

Daarmee was de overwinning in feit! Resterend werden de partijen op bord 1 tot en met 3 tot de laatste pion uitgemolken, en had Gert een zeer spannende partij. Gert trok uiteindelijk aan het kortste eind:

Gert kreeg met zwart tegen Jip Damen een interessante stelling op het bord vanuit de Portisch-Hook variant van het Frans. Gert speelde lange tijd uitstekend (volgens de computer) maar Jip ook! Rond de 40e zet was het nog steeds gelijk maar Gert merkte dat behalve zijn tijd ook zijn energie (!) begon weg te vloeien. Hij begon te schutteren, kwam slecht te staan. Deed nog een wanhoopspoging met een dame-uitval die (verdorie!) nog eeuwig schaak had kunnnen opleveren. Maar met 1 minuut zag Gert het niet. Pas in de analyse ontdekten ze het.

De rest van de partijen eindigden in remise:

FM Joost zat met zwart op bord 1 tegen oude bekende Peter Wilschut. Joost offerde een pion die normaal gesproken terug gewonnen kon worden, maar na 5 zetten wist Joost de theorie niet meer en ging hij voor de zekerheid in de denktank. De pion werd alsnog opgehaald zonder teveel problemen maar daarna offerde Joost er nog 1 en ruilde een loper tegen paard op f3 zodat Peter overbleef 4 pionnen eilandjes op het bord waarvan 2 dubbel. Peter bleef met zijn koning in het midden, maar haalde wel nog een pion op. Joost kwam niet door de stelling, maar raapte wel een pion op gevolgd door een grote afruil. In het T+L eindspel begon Peter met 2x2 dubbelpionnen en Joost 3 verbonden pionnen. Na de loperruil vertikte Peter het eerst een pion van Joost te slaan en deed hierna nog een paar onnauwkeurige zetten waardoor Joost wat pionnetjes kon rapen en op winst kon gaan spelen. Met een F en H tegen B pion kwam Joost echter niet door Peters verdediging heen die dus net op tijd weer bij de les was. Remise

Het was mooi dat Matthieu weer eens mee kon spelen, hij voorziet ons van het volgende verslag:
Zonder voorbereiding kwam ik aan. De tegenstander startte de klok en ik spendeerde de eerste minuten aan de eerste 2 zetten. Waarom is een raadsel, want het lijkt erop alsof alle wegen toch bij een Catalaan uitkomen. Zo ook weer vandaag.

Mijn tegenstander koos voor een open variant die ik zelf ook speel, maar week af met een scherp alternatief dat ik nooit bekeken had.

Dat is altijd vervelend. Zeker anno 2023, waar Lc0 of Stockfish dubieuze scherpe varianten toch binnen de = weet te houden terwijl de tactische mogelijkheden achter het bord moeilijk te doorgronden zijn.

Zo ook dit geval - althans daar ging ik vanuit - achteraf liet mijn tegenstander niets kwijt over zijn kennis van de variant Glimlach.

Tot slot was Yasin pas klaar toen er twee koningen op het bord stonden:
Yasin played a genuine roller coaster game on board 3. With the black pieces, he was on the more spacious and comfortable side of a slow Ruy Lopez. Missing the opponent's knight maneuver to d5, the position turned into complete chaos with a material imbalance of white's extra rook versus black's knight and two pawns. Handling the complications better towards the time control, black achieved a winning position only until spoiling it completely during the later time scramble. A tough defense led the position to a plain rook versus knight ending. The better side couldn't make much progress and players agreed on a draw soon.

Een 7-3 overwinning uiteindelijk, heel mooi. In één klap staan we derde, wel met een afstand van 3 MP tot nr 2. Op naar de rest van het seizoen!

Onderwerp: DSC K1 verslaat Spijkenisse met 6,5-3,5 in openingswedstrijd
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 2563

DSC K1 verslaat Spijkenisse met 6,5-3,5 in openingswedstrijd 19-09-2022 22:05 Forum: Externe competitie

Weer een nieuw seizoen voor de boeg! Het vlaggenschip van DSC is versterkt ten opzichte van vorig jaar met nieuwe gezichten in de vorm van jeugdtalent Ansh Jakhari en routinier Erik Both. Om het nog leuker te maken mochten beiden gelijk tegen hun vorige club Spijkenisse aantreden. Een wedstrijd waar we op papier favoriet waren, maar dat dachten we vorig jaar ook...

Eigenlijk begon de wedstrijd helemaal niet zo goed. Zelf blunderde ik (IM Joost) in de opening tegen Maurits van der Linden en stond binnen 10 zetten totaal verloren. Na wat weifelend spel van de witkant leek ik nog een stevige verdediging op te zetten. Later verzuimde ik helaas om een opmars van de witte koningsvleugel te verhinderen met g5. Daarna gaf mijn tegenstander mij geen kans meer.

Iets eerder dan ik was Enrico klaar met een snelle remise:
Enrico speelde met wit op bord 4 een slappe zet in het Spaans. Hierdoor had hij geen manier meer om iets te kunnen proberen. Toen zijn tegenstander ook niets deed en remise aanbood, was de partij gauw klaar.

Gelukkig ging het steeds beter naar mate de middag vorderde. De ommekeer werd ingeleid door Ansh.

Ansh speelde met de zwarte stukken tegen de London opening, al snel kon de tegenstander een loperoffer doen. Dit leidde tot een hele scherpe en gevaarlijke aanval voor Ansh. Ansh verdedigde sterk en de tegenstander liet de aanval verzwakken met een paar fouten, hierdoor kreeg Ansh de kans om te consolideren en om 2 stukken voor te staan in het eindspel en even later won hij.

Ted werd in een Maroczy-structuur verrast door de opmars ...g5. Er ontstond een wat onduidelijke stelling met tegengestelde rochades. Een blunder van zwart gaf Ted de mogelijkheid om eerst een paard en daarna een kaal te offeren, om daarna de dame te winnen. Materieel was er niet zoveel aan de had, maar de zwarte koning was te kwetsbaar. Na nog 15 zetten complicaties scheppen hield zwart het voor gezien.

Dat betekende dat we na een uur of 3 voor stonden. Die werd verder uitgebreid door Ricardo:

Ricardo wilde graag voor ons invallen en nam aan 10 plaats. Met zwart vanuit het Siciliaans kwam hij snel goed te staan. Hij koos vol voor de aanval, gooide er maarliefst twee torens tegenaan, en zette zijn tegenstander mat.

Rond de tijdcontrole stonden we dus met 3,5-1,5 voor. Verder stond FM Joost stond gewonnen, beide Richards en Dennis hadden een stelling die ze onmogelijk konden verliezen: dat zag er heel goed uit.

Even later vroeg Richard O of hij remise mocht geven. Dat was uiteraard geen probleem:
Met wit tegen Ismael Woudt kwam Richard O midden in zijn voorbereiding terecht. Pionoffer voor het loperpaar en ontwikkelingsvoorsprong. De voor hem verborgen directe winst wist Richard niet te vinden. Hij besloot zijn pion terug te winnen en hield zijn tegenstander in een wurggreep. Maar ook hier wist zijn tegenstander zich uit te wurmen met een remise tot gevolg.

Vervolgens stelde FM Joost de twee matchpunten definitief veilig:
FM Joost werd met wit in de Trompowsky die beetje op een Benoni leek onterecht verrast door Daniel Zevenhuizen's b5. Helaas voor Daniel had hij dit beter een zet eerder kunnen doen waarna hij erg goed had gestaan. Nu kon Joost alles goed bij elkaar houden. Er ontstond een Benko opstelling maar dan had zwart een a ipv g pion wat niet in zijn voordeel was. Het geofferde pionnetje zag Daniel niet meer terug en bij een wanhoopspoging in tijdnoodfase verloor hij een tweede waarna het resterende eindspel niet meer te houden was.

Richard A speelde op 6 met zwart tegen Joey Brokaar. De opening was extreem saai en er werden wat stukken geruild waarna er een saaie stelling ontstond. Die speelde hij beter dan zijn tegenstander en ergens moet zwart gewonnen hebben gestaan. Richard sloeg de plank echter mis en had wel een pion meer in een toreneindspel, maar hoe hij dan moest winnen wist hij niet. Remise dus.

Erik kon het uiteindelijk niet bolwerken, maar dat maakte niet meer uit voor de einduitslag.
Na een rustige openingsopzet van zijn tegenstander besloot Erik met zwart aan bord 8 om in plaats van stukken te ruilen een pion te offeren. Er kwamen toen allerlei tactische mogelijkheden in de stelling, helaas ook voor zijn tegenstander. Die maakte daar goed gebruik van. Na verlies van nog een pion en dameruil ontstond een verloren eindspel. De lopers van ongelijke kleur gaven nog iets van hele vage remisehoop, maar met allebei ook nog een toren was het eindspel niet te houden met verlies tot gevolg.

Dennis was op bord 1 als laatste bezig, en won uiteindelijk in het verre eindspel: In een tamme opening waarbij zwart wat tijd verloor met 5...Lg4?! had Dennis een voordeeltje dat hij al snel liet verwateren. Zwart kon een volledig gelijk eindspel met enkel zware stukken krijgen na een paardruil op d5, maar sloeg terug met de verkeerde pion. De overgebleven structuur d5, e6, f7 was lastig voor zwart omdat Dennis altijd dreigde open te breken met f5. Er volgde een opmars met g4, h4-h5 en het was wachten voor zwart totdat er iets mis zou gaan. Uiteindelijk kwam Dennis binnen over de h-lijn. Zwart wist nog wel de dames te ruilen, maar het overgebleven toreneindspel was niet te houden

Bij elkaar dus 6,5-3,5, een prima start! Het eten na afloop smaakte ook prima. Op naar de volgende ronde, thuis tegen HMC den Bosch!

Onderwerp: DSC-K1 stunt tegen koploper en staat bovenaan in de eerste klasse
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 2970

DSC-K1 stunt tegen koploper en staat bovenaan in de eerste klasse 14-03-2022 17:28 Forum: Externe competitie

De thuiswedstrijd tegen Vianen beloofde een zeer lastige te worden. We konden zelf vrijwel op volledige sterkte opkomen, desalniettemin had Vianen een gemiddeld ratingoverwacht van ca 100 punten, mede dankzij twee GMs en een IM.

Hoe anders verliep de wedstrijd! We hebben met zijn allen vol energie gespeeld, na de tijdcontrole hadden we al de vereiste 5,5 punt binnen. De remise van man of the match Richard A tegen doorgewinterde professional Berelowitsj was voor de overwinning zelfs niet meer noodzakelijk.

Door de overwinning staan we zelfs bovenaan in Klasse 1B, hoewel enkele tegenstanders nog een wedstrijd tegoed hebben. We hebben het de afgelopen 20 jaar maar enkele keren voorzichtig kunnen denken, maar nu popt het weer op: zou een promotie richting de meesterklasse dan toch een keer mogelijk zijn?

Aangezien ik zelf vrij lang bezig was tegen Orlov heb ik geen exact beeld wie wanneer klaar was. Ik heb gepoogd om de individuele verslagen op volgorde van uitslag te tonen, maar het zal niet volledig kloppen.

Ted:
Ted kreeg met zwart een oude bekende tegen zich, die altijd zwaar positioneel speelt. Na een geweigerd loonoffer stond het ongeveer gelijk, ondanks het witte loperpaar. Toen wit door te ruilen zwart te gemakkelijk een vrijpion gaf stond Ter beter. Hij profiteerde door een kwaliteitsoffer waarna wit in hoge tijdnood opgaf, in ongeveer gelijke stelling overigens!

FM Joost:
FM Joost kwam op bord 2 met wit tegen Hintze in een Trompowsky terecht. Hintze opende wat lijnen voor zijn lopers ten koste van een pion en zwaktes in zijn structuur. Na afwikkeling van vele stukken resteerde een dame-eindspel waarbij Joost een loper tegen paard had. Nadat Joost zijn loper had geactiveerd, ontwikkelde hij dreigingen tegen de zwarte koning en een vrijpion. Na een witte koningswandelingetje om uit de schaakjes te lopen, was het zwart dat matging.

Richard O:
Richard speelde tegen een van de sympathieke gebroeders Stork. De dag ervoor heel even Storky nog gezien. Tot voor de 2e keer het licht uitviel in het stadion. Bjj mij ging het licht ook even uit (pionverlies) maar het ging weer aan na een paar mindere zetten van Storky. Via een toreneindpel kwam een pionneneindspel op het bord waar de plus pion geen betekenis meer had. Matige opening, maar goed een halfje gekeept.

Enrico:
Enrico met wit kwam in een scherpe variant van de najdorf terecht, waarbij hij met zijn pionnen een sterke koningsaanval opzette. Even leek het dat zwart een goede verdediging had gevonden, maar daar vond wit een oplossing voor. Met een dameoffer won Enrico vervolgens een toren tegen 3 pionnen en later de partij

Dennis:
Dennis kwam op bord 1 met zwart tegen Kooijmans terecht in een opening die hij al zeker 20 jaar niet meer heeft gespeeld. Dit resulteerde in een ingewikkelde tactische stelling waarbij het moeilijk uit te rekenen was wat de beste voorzetting was. De balans was in evenwicht totdat Dennis op zet 21. Met ...Le6? het eindspel in wilde duiken. Het resterende eindspel was voor beide D+T+L en pionnen, waarbij zijn tegenstander binnen kwam op de achterste rij en daarmee moest Dennis z'n koning aan de wandel. Hier miste wit, in tijdnood voor beide, de winst, en wilde de boel forceren door de zwarte koning helemaal naar f3 te jagen. Daar stond de koning echter goed en het was wit die moest oppassen. Wit ging ook snel in de fout, waarmee met wat geluk gewonnen werd door Dennis. 0-1

Gert:
Mijn chigorin werd beantwoord met een slappe variant waarin ik snel gelijk spel had. Wit ging te snel in de aanval en vergat te rokeren. Door actief te reageren verhinderde ik eerst voorgoed zijn rokade (koning op F1 en toren op h1 buitenspel) en vervolgens won ik met een combinatie een belangrijke centrumpion. “Then I had the pawn AND the compensation” om met baseman te spreken. Daarna speelde het vanzelf en liep hij zelfs snel mat.

Timo:
Ik haalde in de opening twee ideeën door elkaar en koos vervolgens een afwikkeling die niet gunstig was. Mijn tegenstander had het toen af kunnen maken maar wonder boven wonder kwamen we in een houdbaar eindspel met allebei een toren en een loper terecht. Wel met een pion minder. Dat houdbare viel in de praktijk ook een beetje tegen en uiteindelijk speelde mijn tegenstander het netjes uit.


Richard A:
Richard A moest aan de bak tegen Alexander Berelowitsj. In de opening ging het redelijk en ik kwam niet in de problemen. Volgens de computer had hij in het voordeel kunnen komen door een pion te pakken waarna ik een enorme koningsaanval zou krijgen, dacht ik. De computer houdt dat allemaal tegen maar ik begreep dan mn tegenstander naar het eindspel ging. Dat pakte hij echter niet goed aan en ik kwam in het voordeel. De extra pion kreeg ik echter niet naar de overkant. Remise dus.

IM Joost:
IM Joost dacht goed uit de opening te komen tegen GM Orlov, maar dat viel tegen in de praktijk, Orlov had met een actieve opstoot zelfs voordeel kunnen krijgen. In de partij kwam een stelling met ongelijke lopers op het bord, waarin Joost met doortastend spel in het voordeel kwam. De computer gaf op een gegeven moment zelfs +1.7, maar een concrete afmaker was nog niet makkelijk te vinden. Juist toen Joost 'kip ik heb je' dacht vond zijn grootmeesterlijke tegenstander meerdere sterke verdedigingszetten en verzandde de partij in remise. Al met al toch een partij waar Joost met tevredenheid op terug kan kijken.

Bob:
Bob kwam na een matige opening al snel in de moeilijkheden en vervolgens in een stelling met een pion minder en slechte positie. Hij wist zijn positie te verbeteren en won een pion terug. Het resterende T+L eindspel (ongelijke lopers) leek remiseachtig, maar mijn stelling was ongunstig. Na lang knokken wist Bob een remise uit het vuur te slepen.

DSC Delft 12178Vianen/DVP 122737-3
Ruijgrok, D.A. (Dennis)2288Kooijmans, J. (Jermo)23421 - 0
Ruitenburg van, J. (Joost)2311Hintze, H. (Helge)23071 - 0
Ammerlaan, R. (Richard)2128Berelowitsch, A. (Alexander)2506½ - ½
Michielsen, J.R. (Joost)2392Orlov, A. (Andrey)2492½ - ½
Legemaat, G. (Gert)2181Odendahl, R. (Reiner)23461 - 0
Bottema, T. (Timo)2053Ries, B. (Benjamin)23260 - 1
Barendse, T.J.M. (Ted)2127Perschke, U. (Ulrich)20701 - 0
Blees, E. (Enrico)2204Stork, O.J. (Ornett)21141 - 0
Oranje, R. (Richard)2039Stork, I.G. (Ivo)2119½ - ½
Voogt, B. (Bob)2055Lanen van, A.J.J. (Toon)2104½ - ½

Onderwerp: DSC-K1 geeft koppositie uit handen in spannend gevecht tegen LSG 2
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 3717

DSC-K1 geeft koppositie uit handen in spannend gevecht tegen LSG 2 08-11-2021 18:09 Forum: Externe competitie

Na 2 ronden stonden wij met het eerste ietwat verrassend bovenaan. De match tegen LSG2 was daardoor het topduel van Klasse 1B. Dat beloofde een spannende match te worden. Hoewel LSG2 bijna voortdurend voor stond, was het tot het laatste moment spannend. Sterker nog, Bob had op studieachtige wijze het punt en gelijkspel binnen kunnen slepen, maar dat was met zo weinig tijd erg moeilijk te vinden. Er resteerde een nipte nederlaag van 4,5-5,5.

Hieronder staan de verslagen per partij.

Ted:
Ik vergiste me in de opening, en had na 10 zetten al geen wit voordeel meer. Daarna op controle gespeeld en na n zet of 25 ging mn tegenstander akkoord mët een zetherhaling.

Jan:
Ik werd in een scherpe opening afgestraft voor mijn gebrekkige theorie kennis, en mijn tegenstander haalde daarna overtuigend de winst binnen

Richard A:
Ik speelde met wit voor het eerst de Trompowsky. Wel heb ik het al heel vaak op internet gespeeld met snelschaken. Zwart speelde of de 2e zet f6 en ik wist dat dit link voor wit kan zijn als je de loper dan op h4 zet. Zoals het nu ging kreeg zwart wat meer ruimte. Hij moest echter wel uitkijken dat zijn opgerukte pionnen niet zwak werden. Hij bood daarom ook remise aan. Omdat ik toen dacht dat het allemaal wel OK stond nam ik dat met nog een kwartier op de klok voor nog 20 zetten aan.

Ricardo:
Ik speelde met zwart Hollands, mijn tegenstander regeerde met 2. Pc3 en Lf4 rustig maar solide. Na een relatief rustige opening stond wit heel de tijd wat comfortabeler, ik dacht in het middenspel door een handige tussen zet volledig gelijkspel te creëren. Niets bleek minder waar, na een geforceerde zettenreeks kwam ik in een zeer passief eindspel terecht. Nadat ik mijn laatste kans op actief spel had gemist werd ik vakkundig weggeschoven en haalde mijn tegenstander het volle punt binnen.

Gert:
Ik kwam met zwart probleemloos uit de opening. Daarna kreeg ik door een sterke opmars op de damevleugel positioneel voordeel, maar hij verdedigde stug en sterk. In de tijdnoodfase miste ik een waarschijnlijk winnende zet maar vermeed ook een verliezende afwikkeling. Remise.

Dennis:
In een Sveshnikov haalde Dennis 2 zetten door elkaar waardoor hij op zet 13 vast stond. Een half uur in de denktank leidde tot 13... b4!? waar wit direct verkeerd op reageerde met cxb4? Dennis greep onmiddellijk het initiatief door het centrum open te breken. Dat ging ten koste van 2 pionnen, maar met de koning in het midden was het een angstige situatie voor wit. Vriendje Stockfish wist wel raad met de stelling (-4), maar Dennis koos met 25... Tb4?! voor het verkeerde plan. Er resulteerde door nog een fout een gedwongen dameruil wat leidde tot een gelijk eindspel waar Dennis nog wel wat probeerde, maar het mocht niet meer baten, remise.

IM Joost:
Ik trof een beter voorbereide tegenstander in het Slavisch. In een betere stelling koos wit een ongelukkig moment om te rokeren. Hierdoor kon ik h5 spelen en had ik prima tegenspel. In de schermutselingen erna ging ik in op een afwikkeling naar een eindspel met een pion meer, tegen witte compensatie. Het bleek moeilijker te spelen dan ik dacht, en na een ongelukkige stukkenruil stond ik eerder minder. Koppig ging ik ook nog een zetherhaling uit de weg, dit was helaas niet meer verantwoord, met een harde 0 tot gevolg.

Richard O:
In de op de club inmiddels bekende wiijze had ik al snel de gewenste opstelling bereikt welke vorige keer ook al een punt opleverde. Peter Passenier gebruikte tussen zet 4 en 7 heel veel tijd waardoor hij het complexe middenspel haast moest maken. Ik had een h pion gewonnen en danes geruild. Peter gad compensatie door een stevig centrum en loperpaar. Nadat hij zijn centrum verzwakte door op f4 te ruilen kon ik de zwakke pion op b5 vaak genoeg aanvallen en stond klaar om een 2e pion te winnen. Peter blunderde toen zijn centrum weg. Na Pxe6 ( Dit beest was via c3,e2, c1, b3,a5,b3,d4 omgespeeld) was het klaar want zwart verloor 2 pionnen en stond er 3 achter met uiteindelijk beiden een Toren en ongelijke lopers. Ik wikkelde af naar het eenvoudig gewinnen ongelijke loper eindspel. Waarna Peter opgaf.

FM Joost:
FM Joost speelde op bord 2 met wit tegen FM Michiel van Wissen, oud-clubkampioen van DSC. Michiel gebruikte op de eerste zetten van de Trompowski vrij veel tijd. Hij koos ervoor een paard tegen paard i.p.v. tegen de loper te ruilen waarna Joost met gelijke stukken een klein plusje had. In het middenspel lukte het niet een pion te winnen, maar wel kreeg Joost na wat afruil een vrije b-pion ten koste van het loperpaar. In tijdnoodfase bracht hij deze naar b6, maar kwam wel zijn koning licht op de tocht in een complexe stelling. Michiel forceerde dameruil, maar bleef last houden van de b-pion. Joost won hierna de g-pion ten koste van paard tegen loper. In het ongelijke lopereindspel bleken wits vrije B- en G-pion (tegen zwarts E-pion) ver genoeg uit elkaar te staan om de winst binnen te slepen.

Bob:
Bob wist met een truc materiaal te winnen. Hij speelde het wat onhandig en kwam in moeilijkheden terecht, maar wist toch een gewonnen eindspel te bereiken. Daarin net niet de winnende voortzetting gezien, dus werd het remise.

Gedetailleerde uitslag:

 DSC12181-LSG 221854½-5½
1IM Joost Michielsen2400-FM Raoul van Ketel22370 - 1
2FM Joost van Ruitenburg2309-FM Michiel van Wissen22551 - 0
3Dennis Ruijgrok2290-Alexander Polak2205½-½
4Richard Ammerlaan2122-IM Eelke Wiersma2261½-½
5Gert Legemaat2199-Kedem Gutkind2163½-½
6Richard Oranje2019-Peter Passenier21571 - 0
7Jan Bosma2070-FM Martin Roobol22750 - 1
8Ted Barendse2152-Jorgen Henseler2067½-½
9Ricardo Slaa2183-Jan Hellenberg20560 - 1
10Bob Voogt2062-FM Wim Heemskerk2170½-½

Onderwerp: Creatieve puzzel
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 7328

07-09-2020 14:54 Forum: De Stelling

Ah ja dat is idd mogelijk. Ik dacht: 13...Ka8 14.De7 Kb8 15.Dd7 Ka8 16.De8+! Kb7 17.Dd8 en je hebt de koning definitief van de achterste rij af. Is even snel als jouw variant geloof ik (na 17...Ka7 18.Dc8).

Quote

Originally posted by Chiel

Quote

Originally posted by Joost
Toch nog even plagen: hoe gaat wit verder als zwart in de variant van Chiel 13... Ka8 speelt i.p.v. Kb8? en dan na 14.Dc6+ Kb8 terug. Dan baal je wel even dat je geen tempozet hebt met wit :-)
(Ik meen de oplossing wel te zien, maar die is nog redelijk subtiel)


Ja, dat is wel hardnekkiger. Mijn eerste (werkende) gedachte is om 13...Ka8 14. Db4 Ka7 15. Db5 Ka8 16. Dd7 Kb8 17. Dc6 te spelen, om zo in dezelfde steling uit te komen als na de veertiende zet van wit in mijn variant. Maar misschien kan ook dit wel sneller, net als dat 1. Dg5, zoals door Sander aangegeven, sneller was. Het minimaal aantal zetten tot mat vinden bij de beste verdediging voor zwart lijkt me nog een hele opgave...

Onderwerp: Creatieve puzzel
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 7328

07-09-2020 12:12 Forum: De Stelling

Toch nog even plagen: hoe gaat wit verder als zwart in de variant van Chiel 13... Ka8 speelt i.p.v. Kb8? en dan na 14.Dc6+ Kb8 terug. Dan baal je wel even dat je geen tempozet hebt met wit :-)
(Ik meen de oplossing wel te zien, maar die is nog redelijk subtiel)

Onderwerp: DSC K1 verslaat Wageningen met 7-3
Joost

Antwoorden: 0
Bekeken: 6056

DSC K1 verslaat Wageningen met 7-3 24-11-2018 22:37 Forum: Externe competitie

Na de laatste twee wedstrijden te hebben verloren was het zaak voor het eerste om in ieder geval uit de degradatiezone te blijven. Hiervoor mochten we aantreden tegen Wageningen, een team waar we in het verleden vaak moeite mee hebben gehad.

Bij aanvang bleek dat de topman van Wageningen, Jan Timman, niet aanwezig was. Mooi voor onze uitgangspositie maar toch ook weer jammer, het is altijd leuk om tegen zo'n grootheid te spelen.

In het begin liep de wedstrijd voorspoedig. Al snel was Dennis klaar: "In een Pirc wist ik met wit de zwartveldige lopers snel te ruilen en met tegengestelde rokades snel een aanval op de koningsvleugel op te zetten. Zwart moest al snel materiaal geven en niet veel later was het punt binnen."

Niet veel later won Matthieu zeer eenvoudig van de nummer twee van Wageningen: "Tegen Sander van Eijk liet ik een nieuwe opening debuteren. Sander koos voor een rare opstelling (die Dennis in 2007 ook al had bedacht)... na 10 zetten waren de goede zetten al op en onstond een soort zugzwang. Niet onverdienstelijk met zwart nota bene. Sander koos voor een pionoffer dat - to say the least - niet werkte. Ik had een pion meer en de compensatie. Het geheel werd afgemaakt door een thematisch stukoffer zodat op zet 24 de 0-1 genoteerd kon worden."

Wageningen deed al snel wat terug tegen Bob, die zijn draai dit seizoen helaas nog niet gevonden heeft:
"Na de opening stond het gelijk. Ik slaagde er niet in een goed plan te bedenken. Mijn tegenstander opende de g-lijn en hield deze goed onder controle. Ik had last van zwakke pionnen en mijn stelling werd onhoudbaar. Ik verloor een pion en toen was het uit."

David kreeg een goed voorbereide tegenstander tegenover zich en moest het al vroeg op eigen kracht doen. Dit terwijl zijn tegenstander frivool stukken en pionnen (tijdelijk) in de aanbieding deed. David wist z'n stelling aardig bij elkaar te houden en stond op het punt zijn ontwikkeling te voltooien. Dat vertrouwde zijn tegenstander niet en die koos dan ook voor een snelle zetherhaling.
Voor David was het extra jammer om niet te kunnen winnen, hij heeft namelijk nog maar enkele ratingpunten nodig voor zijn felbegeerde IM-titel.

Tot zover de partijen die voor de tijdnoodsfase beslist werden. Mijn beeld was wel dat we er goed voor stonden. Niet bij mijn eigen partij, maar ik zag op een hoop andere borden dat we beter stonden. In tijdnood kwamen we verder op voorsprong:

Chiel: "In de opening verminkte mijn tegenstander mijn pionnenstructuur, waar tegenover stond dat ik het loperpaar had. Het lukte me niet om actief te spelen (zo had ik niet echt overwogen om zelf een pionruil te initiëren, terwijl achteraf blijkt dat ik dat wel een actieve opvolging had kunnen geven), en ik belandde in een slechter toreneindspel. Dit werd remise."

Lisa: "Bij mijn partij werden er in de opening al vrij veel stukken geruild, zodat we een gesloten stelling overhielden met zware stukken en ik een paard tegen een loper van mijn tegenstander. Voor de verandering stond ik de hele partij ruim voor in tijd. Toen mijn tegenstander flinke tijdnood had, werd de stelling langzaamaan complexer en gaf hij een stuk weg, waardoor het direct afgelopen was."

Dat was 4-2, en op de borden van Marijn en Gert stonden we gewonnen. Een goed vooruitzicht dus.

In mijn eigen partij moest ik beslissen of ik op de Berlijnse muur in zou gaan. Dat deed ik vroeger vaak, ook vaak met goede resultaten, maar dat lag meestal niet aan mijn spel/begrip van de opening zelf. Toch wilde ik het weer eens proberen. Het vervolg laat zich raden: ik bereikte niets, kwam met een vaag pionoffer voor wat spel omdat ik geen ander plan zag, en moest gelijk een mindere stelling keepen. Dit lukte vrij goed, tot vlak voor de tijdcontrole. Ik week af van de logische zet Th8 omdat ik dacht subtiel eerst wat schaakjes te kunnen geven om mijn tegenstander te descoördineren, echter had hij (winnend) met zijn koning naar binnen kunnen wandelen. Gelukkig (voor mij) misten we dit beiden, waarna ik de stelling makkelijk hield.

Smaranda maakte met zwart keurig remise tegen Yochanan Afek. In het Siciliaans hield zij haar solide stelling goed overeind.

Gert won overtuigend, en haalde hiermee de winst binnen:
"Met zwart wist ik na een doorschuiffransman redelijk snel gelijk spel te bereiken. Tot de 30e zet bleef het gelijk. Toen wist ik in zijn tijdnood door beter manouevreerwerk en met gebruikmaking van een penning een stuk te winnen. Daarna was het niet moeilijk meer."

Tot slot was Marijn aan een zeeslang bezig. Marijn was prettig uit de opening gekomen. Na een beetje duwen blunderde zijn tegenstander een kwaliteit. Marijn verzaakte de winst meteen binnen te halen en moest een nog een lastig eindspel uitmelken. Uiteindelijk kon het punt wel getekend worden.

Met 7-3 hebben we overtuigend gewonnen, waardoor we weer in de middenmoot staan. Op naar de volgende wedstrijd!

Kerkhof van, D. (David) 2389 - Jonker , A.B. (Fred) 2129 z-w ½ - ½
Michielsen , J.R. (Joost) 2418 - Franssen , J. (Jeroen) 2166 w-z ½ - ½
Freeke , M.F. (Matthieu) 2338 - Eijk van, J.H.A. (Sander) 2371 z-w 1 - 0
Ruijgrok , D.A. (Dennis) 2269 - Torn , L.H. (Bert) 2174 w-z 1 - 0
Oosterom van, C.D. (Chiel) 2387 - Oorebeek , E. (Erwin) 2225 z-w ½ - ½
Padurariu , I.S. (Iona Smaranda) 2136 - Afek , Y. (Yochanan) 2239 w-z ½ - ½
Hartog den, M.F. (Marijn) 2241 - Eekhout van, D.A. (David) 2134 z-w 1 - 0
Hortensius , L.M. (Lisa) 2126 - Verwoert , J. (Jef) 2069 w-z 1 - 0
Legemaat , G. (Gert) 2232 - Herwaarden van, A. (Arjen) 2060 z-w 1 - 0
Voogt , B. (Bob) 2140 - Stap , C.R.M. (Kees) 2051 w-z 0 - 1

Onderwerp: DSC1 wint met 5,5-4,5 van Paul Keres
Joost

Antwoorden: 6
Bekeken: 13482

DSC1 wint met 5,5-4,5 van Paul Keres 08-10-2017 19:52 Forum: Externe competitie

Het eerste mocht deze zaterdag de degens kruisen met het altijd lastige Paul Keres. Zij zijn in bezit van twee sterke IM's, en ook de rest van het team is gehaaid genoeg om iedereen te verslaan. Vooraf vroeg Paul Keres om drie borden vooruit te laten spelen, we wilden echter allen op zaterdag spelen. Het lukte Paul Keres nog steeds om vrijwel op volle sterkte te verschijnen, enkel Jan Breukelman miste. Het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Helaas was Dennis nog niet voldoende hersteld van zijn klachten om mee te kunnen doen, dus vonden we een vervanger in Jan Pieter. En hoe hij het deed! "In een complexe maar ongeveer gelijke stelling besloot mijn tegenstander de zaak te compliceren en gokte hij op een vrijpion in combinatie met actief stukkenspel. Ik kreeg hiervoor twee verbonden vrijpionnen. De gok van mijn tegenstander bleek verkeerd. Mijn vrijpionnen legde alle witte activiteit aan banden en raceten met een noodgang gebroederlijk naar de overkant. Lekker om als invaller een puntje te mogen scoren!".

Op enkele andere borden begon het helaas minder rooskleurig. Ik heb zelf relatief veel meegekregen van de partij van Sjoerd, die in een Nimzo Indisch thematisch in de problemen werd gebracht door Xander Wemmers: "Ik kreeg een nimzo-indisch op het bord, waarbij ik opzoek ging naar de pion op c4.
Wit offerde echter de pion op d4, inruil voor compensatie op de koningsvleugel.
Stelling werd wat complex. Op zich stond ik niet minder, maar wist de juiste verdediging niet te vinden. Wemmers sloeg toen keihard toe."

Ik zag om me heen dat David op de pijnbank lag, Gert een toren had geofferd voor een mataanval die ik niet door zag slaan en Chiel niet op de hoogte bleek van enkele zeer elementaire en thematische plannen in de Najdorf. Ik zag zag het zodoende niet al te rooskleurig in.

Gelukkig kon ik zelf iets terugdoen tegen Wesley Vermeulen. Nadat ik in een Draak de juiste voortzetting miste en ten onrechte voor een wanhoopsoffer ging miste mijn tegenstander de beste zet. In het eindspel dat ontstond stond hij waarschijnlijk nog steeds beter, maar het juiste plan was niet makkelijk te vinden. Hij zette zijn stukken ongelukkig neer, waardoor ik met een toren binnen kon komen op de zevende rij. Zijn stukken bleven zeer passief staan, en ik won enkele pionnen, waarna de partij beslist was.

Ongeveer tegelijkertijd probeerde Bob helaas teveel in een gunstige stelling:
"Ik stond beter en won een pion. De meest voor de hand liggende variant was remiseachtig, dus ik probeerde wat anders, maar dat pakte verkeerd uit. In het dubbele toreneindspel stonden de torens van mijn tegenstander actiever en ik verloor 2x een pion. De resterende stelling bleek onhoudbaar te zijn."

Hiermee stond het 2-2; het kwam op de eerste tijdnoodsfase aan om meer duidelijkheid over de wedstrijd te scheppen.

Chiel wist zijn stelling om te buigen: "Mijn koning stond te lang in het midden, en mijn tegenstander leek zich er door heen te gaan offeren. Na een kleine aarzeling, kon ik toch rokeren. De stelling die volgde bood op zich wederzijdse kansen, maar het viel snel mijn kant op, misschien mede omdat mijn tegenstander eerst beter stond."

Smaranda ging helaas wel kopje onder: "Via een siciliaanse Alapin kwan ik terecht in de structuur van de franse doorschuifvariant. Ik stond wat passief en probeerde met f5 de stelling te compenseren. In een scherpe maar dubieuze stelling maakte ik op zet 40 de beslissende fout."

En dit gold ook voor Lisa: "Ik koos in de opening niet de handigste opstelling, waarna zwart vrij snel prima stond. Toen besloot ik het centrum te openen, maar dit bleek niet het goede moment: zwart kon zijn stukken snel activeren ik bleef in een soort eeuwige penning staan, waarna mijn tegenstander met een trucje kon afwikkelen naar een gewonnen eindspel"

Intussen was het bij Gert weer helemaal onduidelijk; zijn tegenstander was de complicaties in een eerder stadium niet de baas geweest. Ook David verdedigde zich goed en zijn tegenstander had nog niet veel vorderingen gemaakt.

In het verre eindspel wist Matthieu intussen te winnen. Ik heb van zijn partij weinig meegekregen, maar het ging als volgt, aldus Matthieu: "Ik speelde tegen Joris Kokje, 2100 knsb maar op de een of andere manier 2270 op de Fide website. Wat het ook zij hij speelde goed en maakte volgende Stockfish eigenlijk maar 1 fout. Ineen g3 konings Indisch kreeg ik vanuit de opening een structureel betere stelling, maar koos bij de laatste belangrijke beslissing voor de verkeerde oplossing. Een gelijke stelling resulteerde, maar toen kwam die ene fout. Hij offerde een pion maar moet iets gemist hebben in het vervolgplan. Ik maakte dankbaar gebruik van de geboden mogelijkheid. Nam de pion aan en wist het vanaf dat punt foutloos naar de winst te spelen. Ondanks de misser in de opening een fijne partij."

Gert was met een dame tegen twee torens handiger dan zijn tegenstander, en bracht ons op 5-4. "Op de 19e zet offerde ik een toren voor aanval. Dit was volkomen incorrect. h6xg5 waarna Pf5-h6 mogelijk was. Niet gezien! Opgeven? Nee nog even doorspelen. 3 zetten later laatste wanhoopspoging 23 f5 en het wonder geschiedde: hij sloeg exf5 waarna ik met Dg6 een verschrikkelijke matdreiging kreeg. Met 6 nauwkeurige zetten wist hij die te neutraliseren en toen hadden we een ongeveer gelijkstaand eindspel van mijn D+P+3 tegen zijn TT+P+3. Beide koningen stonden op de tocht en het werd heel scherp en spannend. Na nog eens 30 zetten wist ik dit te winnen."

Dus nu was het aan David om de overwinning veilig te stellen. En hij liet zien wat er voor nodig is om IM te worden, keurig blijven keepen en niet bang zijn om af te wikkelen naar toren tegen toren en paard. David: "De hele middag op de pijnbank liggen is geen pretje tegen een IM, vooral niet als je er al vanaf zet 6 op ligt. Na op de 41e zet een comfortabele remise gemist te hebben duurde het nog eens 30 zetten, maar toen gaf Ten Hertog het resterende eindspel van toren + paard tegen toren eindelijk remise. 5,5-4,5!"

Twee ronden, 4 MP, dat gaat voorlopig erg goed. Laten we zien wat de rest van het seizoen nog gaat brengen!

Onderwerp: DSC1 eenvoudig langs Zukertort Amstelveen 2
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 12319

DSC1 eenvoudig langs Zukertort Amstelveen 2 06-11-2016 15:50 Forum: Externe competitie

Van te voren keken we relatief gespannen aan tegen het duel met hekkensluiter Zukertort Amstelveen. Drie van onze spelers hadden andere verplichtingen op de datum van deze "must-win" wedstrijd. Vandaar dat het een grote opluchting was toen Zukertort zelf met het voorstel kwam om twee wedstrijden vooruit te spelen.

Martine en David hadden wel een avondje vrij en zetten het team gelijk op 2-0 voorsprong. David gooide in een eindspel tegen Lody Kuling vakkundig de koningstelling dicht om op de damevleugel een winnende vrijpion te creëren, terwijl Martine nadat ze toch niet zo slecht stond als ze dacht profiteerde van een blunder van Michiel Harmsen.

Dit gaf ons een goede uitgangspositie voor de daadwerkelijke wedstrijd. Die werd meteen versterkt doordat Zukertort bord 1 leeg liet. Hierdoor kon Chiel op zijn vrije zaterdagmiddag genieten van de prestaties van zijn teamgenoten.

Na grofweg 1,5 uur kon ondergetekende de stand op 4-0 zetten. Christopher Brookes speelde Draak en was niet op de hoogte van een vrij oude variant. Ik stond gelijk goed, en niet veel later kon ik met een torenoffer beslissend voordeel halen. Enige smet was dat ik een nog veel snellere en mooiere winst miste, zoals Smaranda gelijk na de partij opmerkte.

De 5-0 werd binnengetikt door Sten tegen Tobi Kooiman. "Ik kreeg dezelfde variant van de Aljechin op het bord als anderhalf jaar geleden in België. Na diep graven in mijn geheugen wist ik me de analyse van die partij weer te herinneren. Dit hielp enorm want op het oog leek de zwarte stelling ok. Er is echter een bepaalde wending die veel gevaarlijker is dan hij op het eerste gezicht doet vermoeden. Hoewel mijn tegenstander de wending had gezien, had hij de ernst ervan onderschat. Hierdoor kreeg ik een gigantische aanval en een paar zetten later stond hij mat."

Dit betekende dat we ruim voor de tijdcontrole al minimaal gelijk spel binnen hadden gehaald. Een kleinere domper kwam er voor Matthieu. Ik zal de exacte tekst die Matthieu aan mij heeft opgeleverd hier niet plaatsen, maar het kwam erop neer dat hij een overwegende positie na de opening ongelukkigerwijs niet het gewenste vervolg wist te geven tegen Bram ter Schegget. Hier baalde hij vanzelfsprekend enorm van.

De matchwinner kwam van Joram, die Gijs IJzermans een lesje aanval voeren met ongelijke lopers gaf. Niet veel later won Talitha van Laurend Schilstra. “Hoewel de opening die ik op het bord kreeg scherpere varianten kent, besloten zowel mijn tegenstander als ik de stelling rustig op te bouwen. Ik had meer ruimte maar zwart stond dusdanig solide dat een plan verzinnen niet zo makkelijk was. Toen ik in tijdnood zat, probeerde zwart het initiatief over te nemen met zetten die hij in hetzelfde tempo speelde als ik dat moest doen. Dit kostte hem een paard. Vanwege alle tactiek die in de stelling zat was het nog even oppassen maar de samenwerking tussen mijn stukken deed alle puzzelstukjes op hun plaats vallen op de 41e zet gaf mijn tegenstander op.

Rond de tijdcontrole viel helaas het doek voor Lisa tegen IM Matthew Tan. “Ik kwam niet zo goed uit de opening, doordat ik meerdere zwakke pionnen had en mijn koning in het centrum moest blijven. We ruilden snel lichte stukken af, waarna we een eindspel met zware stukken en 6 pionnen overhielden. Hij manoeuvreerde hier beter dan ik en door gebruik te maken van mijn zwakke pionnen kon hij uiteindelijk met zijn stukken binnenkomen”.

Na de tijdcontrole was alleen Samaranda nog bezig. Het zal u niet verbazen dat de collega-Zukertort spelers van Joel de Vries inmiddels allang naar huis waren om nog wat van de rest van de zaterdagmiddag te kunnen maken. De partij mondde uiteindelijk uit in een toreneindspel dat mijns inziens nog niet zo makkelijk remise te houden was voor Smaranda. Dit lukte haar echter met verve, waardoor de eindstand op 7,5-2,5 uitkwam.

Onderwerp: Giri - Grandelius
Joost

Antwoorden: 5
Bekeken: 7737

28-05-2010 16:18 Forum: Het koffiehuis

De pot Hillarp Persson-Giri van vandaag is nog meer een lust voor het oog! De partijen zijn live te volgen via http://www.sigeman-chess.com/live/ .

Onderwerp: Wereldkampioenschap 2010 Anand-Topalov
Joost

Antwoorden: 11
Bekeken: 16010

23-04-2010 22:27 Forum: Toernooien & activiteiten

Vooral interessant wat voor fratsen Silvio D. gaat verzinnen in het geval dat Anand voor komt.

Onderwerp: DSC7 kaapt punt
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 27933

29-11-2009 17:24 Forum: Seizoen 2009-2010

Als zwart niet op winst speelt hoeft hij alleen maar Le6 en g6 (eventueel gevolgd door h5) te spelen, daar komt wit echt nooit meer doorheen... Maar ik ben het met Mark eens dat wit die stelling echt niet hoeft te verliezen.

Onderwerp: Van 15 t/m 22 augustus BDO toernooi 2009
Joost

Antwoorden: 17
Bekeken: 15512

21-08-2009 16:36 Forum: Toernooien & activiteiten

Oei, dat betekent toch niet een 5 voor het tentamen van Marco?

Onderwerp: Van 15 t/m 22 augustus BDO toernooi 2009
Joost

Antwoorden: 17
Bekeken: 15512

20-08-2009 16:58 Forum: Toernooien & activiteiten

Vandaag een (zo te zien) incorrect stukoffer goed opgevangen en zodoende een eerste overwinning, ga zo door Chiel!

Onderwerp: Van 27 juni t/m 5 juli HSG Open
Joost

Antwoorden: 14
Bekeken: 13418

02-07-2009 21:09 Forum: Toernooien & activiteiten

http://www.hsgopen.nl/nieuws/index.cfm?id=24

Inderdaad.

Onderwerp: Joost deze zomer op weg naar IM-titel?
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 9215

21-06-2009 16:44 Forum: Toernooien & activiteiten

Snel halfje en 4e IM-norm... Daar heb ik weinig meer aan, hopelijk gaat het in mijn volgende toernooi (Heart of Finland Open) net zo goed als hier.

Onderwerp: Joost deze zomer op weg naar IM-titel?
Joost

Antwoorden: 3
Bekeken: 9215

20-06-2009 20:31 Forum: Toernooien & activiteiten

Helaas vandaag verloren, kijken of het morgenochtend om 9 uur tegen GM Vokac lukt.

Onderwerp: OGD Masters: Anish Giri neemt koppositie over
Joost

Antwoorden: 5
Bekeken: 21124

16-06-2009 11:09 Forum: Seizoen 2008-2009

Vanuit Tsjechië wil ik wijzen op een belangrijke fout in de stand: Dennis heeft van Jan Willem gewonnen in plaats van verloren.

Onderwerp: Ratinglijst 1 februari 2009 is uit
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 28136

02-02-2009 23:40 Forum: Algemeen [nationaal]

Ah, ik snap m nu, ze willen niet dat je stijgt als je TPR over alle partijen tezamen lager ligt dan je vorige rating...

Onderwerp: Ratinglijst 1 februari 2009 is uit
Joost

Antwoorden: 19
Bekeken: 28136

02-02-2009 21:42 Forum: Algemeen [nationaal]

Vreemd dat mijn rating hetzelde is gebleven terwijl ik volgens de berekeningen die er staan toch echt 7 punten heb gewonnen...

Overzicht van 1 tot 20 van 91 resultaten Pages (5): [1] 2 3 next » ... last »

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller