DSC Viertallen Ttoernooi

2010 - 115 jaar DSC

Het viertallertoernooi dat DSC organiseerde ter ere van het 115-jarig bestaan is gewonnen door het viertal van Promotie. Het sterke Zoetermeerse viertal stond slechts 1 matchpunt af. De tweede plaats ging naar het team ‘Oranje boven’, gevolgd door het bestuursteam van DSC.

Jubileumtaart met kaarsjes
Jubileumtaart met kaarsjes

Na de ontvangst met een kopje koffie en iets daarbij kon het toernooi beginnen. Dat had nog enige voeten in de aarde, aangezien er door de weersomstandigheden de nodige afmeldingen waren. Met wat herschikken bleken er uiteindelijk 14 teams aan de aftrap te staan, die er een uitermate gezellig toernooi van maakten.

Er werd ook nog geschaakt
Er werd ook nog geschaakt

Na 7 ronden eindigde Promotie zoals gezegd bovenaan, voor het team ‘Oranje boven’. Maar ook andere teams vielen in de prijzen; het bestuursteam van de HSB en het team van Haeghe Ooievaar mochten een prijs in ontvangst nemen, omdat zij gezien hun gemiddelde rating het best gepresteerd hadden.

Extra eer was er voor Promotie-speler Henk Alberts, die als enige alle 7 partijen had gewonnen.

Na afloop van het toernooi was er een jubileumreceptie. Tijdens deze receptie werden eerst de prijzen uitgereikt. Vervolgens liet voorzitter Willem-Jan van den Broek een aantal leden naar voren komen, als eerste Gerrit Bussmann. Gerrit is dit jaar 60 jaar onafgebroken lid van DSC, en heeft dus meer dan de helft van het leven van de vereniging meegemaakt. Cees Huygen, die als tweede naar voren kwam, viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum van de Delftse SchaakClub. Cees dankte de voorzitter, en riep tegelijkertijd de leden op allen een bijdrage te leveren aan de vereniging. Het succes van een vereniging rust op de inzet van haar leden.

Als derde werd Jeannette Steijger in het zonnetje gezet. Jeannette is sinds DSC in 1999 het denksportcentrum betrokken heeft 10 jaar lang het vaste gezicht achter de bar geweest. Helaas liet haar gezondheid het niet meer toe om deze taak voort te zetten. Met een aandenken en een mooie bos bloemen dankte de vereniging haar voor haar jarenlange inzet. Jeannette vertelde het al die jaren met veel plezier te hebben gedaan, en het ook wel weer erg leuk te vinden ‘haar mannen’ weer een keer te zien. Ze wilde af en toe best nog wel eens een keertje achter de bar staan; wekelijks lukt niet meer maar ze is daarmee niet van de wereld verdwenen. Toen Herman Zonderland voorstelde dat ze maandag weer bar kwam staan antwoordde Jeannette dat ze ‘haar mannen’ niet iedere week hoefde te zien.

Jeannette ontvangt bloemen uit handen van de voorzitter
Jeannette ontvangt bloemen uit handen van de voorzitter

Vervolgens werden Ted Barendse en Arno Wiersma naar voren geroepen. Willem-Jan vertelde dat het bestuur, waar Ted en Arno ook deel van uitmaken, in meerderheid (de overige 4 bestuursleden zijn uiteraard een meerderheid) had besloten een ongeschreven regel te breken; het is niet gebruikelijk om zittende bestuursleden in het zonnetje te zetten. De jarenlange inzet van Ted en Arno voor de vereniging was echter van dien aard dat het bestuur vond dat zij beiden voorgedragen moesten worden voor het lidmaatschap van verdienste. Onder daverend applaus van de aanwezigen ontvingen zij hiervan een aandenken, en op de eerstvolgende ledenvergadering zal het lidmaatschap van verdienste officieel worden bekrachtigd.

De nieuwe leden van verdienste Ted Barendse en Arno Wiersma
De nieuwe leden van verdienste Ted Barendse en Arno Wiersma

Na het huldigen van al deze mensen en mooie woorden, onder meer van Ger Honderd, voorzitter van Prometheus, die tevens een fraai cadeau overhandigde (een serie portretten van titels­houders van DSC), schoven de aanwezigen aan voor het warm buffet. Rond half tien verlieten de laatste schakers het denksport­centrum, waarmee een zeer gezellig toernooi ten einde kwam.

Eindstand:
 TeamSpelersMpBp
1PromotieBannink, Alberts, Noordhoek, Broekman13 24 
2Oranje BovenOranje, Voogt, Smits, Verolme11 19½
3DSC BestuurBarendse, Van de Lisdonk, Van der Broek, Bilars9 17 
4HSB BestuurWiersma, Manoch, Wagner, Nienhuis9 16 
5DSC-Glimmerveen, Mekuria, Nobel, Marincic9 13½
6PomarBieger, Van Markestein, Van der Meer, Vink8 16 
7WSCVreugdenhil, Van Woerden, A. Duyvestein, Gillet7 13½
8Haeghe OoievaarFlohil, Bons, Van der Bos, Nierop6 13 
9SchaakmatJ. Dekker, A. Dekker, L. Duyvestein, W. Duyvestein5 13½
10Mat in 38Ten Have, Van der Weijde, Torenstra, Van der Willik5 12 
11VoorburgMellens, Goeberus, Grootjans, Zijlstra5 11½
12Mezzo e OttoVan Reede, Zonderland, Dirkse, Poots4 9½
13DCSVMoerkerken, Ter Veen, Hofman, Hartmann4 9 
14Vlam in de PanVlam, Van der Heiden, Bussmann, Zuijdgeest2 8 Naast prijzen voor de nummers 1-3 waren er ratingprijzen voor het HSB Bestuur en Haeghe Ooievaar. Ook voor de individuele topscorers waren er prijzen:

7 uit 7: Henk Alberts (Promotie)
6,5 uit 7: Wim Duyvestein (Schaakmat), Henk Noordhoek (Promotie), Richard Oranje (Oranje Boven)
6 uit 7: Bernard Bannink (Promotie), Hora Vlam (Vlam in de Pan), Arno Wiersma (HSB Bestuur)
5 uit 7: Ted Barendse, Willem-Jan van den Broek, Lucien van de Lisdonk (allen DSC Bestuur), Lito van Reede (Mezze e Otto), Martin Verolme, Bob Voogt (beiden Oranje Boven), Theo Zijlstra (Voorburg)

Met dank aan wedstrijdleider Ton Vissers.
Met dank ook aan Regina en Gerda die zorgdroegen voor de inwendige mens en fraai cakeschaakbord.
Met dank aan huisfotograaf Herman Zonderland.
Met dank vooral aan alle deelnemers die er een onvergetelijke middag van hebben gemaakt!

Extra
Zie fotoalbum van Herman Zonderland: 115 jaar DSC

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap