OGD Rapid SchaakToernooi

Achtste OGD Rapid Schaaktoernooi

IGM Dennis de Vreugt heeft het 8e OGD-rapidtoernooi op zijn naam geschreven. In een onderling duel won hij in de tijdnoodfase van IGM Erik van den Doel. Beste DSC-er was Arend van Dop met 5½ uit 7.

Het was weer een gezellig toernooi dat SchaakCollectief Jan Timman had georganiseerd. Het heeft een leuke formule: Iets na 4 uur beginnen, halverwege een barbeque, en dan 's avonds de rest van het toernooi. En door het behoorlijke prijzengeld trekt het ook een aantal topschakers. Ditmaal de twee bovengenoemde grootmeesters en een meester (Edwin van Haastert).

In ronde 5 ontmoetten de twee grootmeesters elkaar. Ze hadden beide nog 100%. Het duel werd in de tijdnoodfase beslist in het voordeel van Dennis de Vreugt.

De Vreugt won daarna nog eenmaal en speelde de laatste ronde remise tegen Alexander van Beek, daarmee de toernooizege veilig stellend. Erik van den Doel werd tweede met 6 uit 7, gevolgd vijftal spelers met 5½ uit 7. De LSG-ers Edwin van Wessel, Rudy van Haastert en Eelco Kuijpers mochten op die plek worden verwacht, en ook Alexander van Beek is geen vreemde naam. Maar tot zijn eigen verbazing eindigde Arend van Dop ook op 5Ĺ uit 7. Het oefenen tijdens het rapid afgelopen maandag had blijkbaar succes gehad!

Met zijn 5½ uit 7 was Arend de beste DSC-er. Op 5 punten eindigde nog een drietal DSC-ers, te weten Michiel van Wissen, Marten Wortel en, met een uitstekend toernooi Jaap Flohil. Jaap moest in de laatste ronde nog een nederlaag incasseren tegen Erik van den Doel. Ook op 5 uit 7 eindigde oud-DSC-er GabriŽl Smit.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap