Druivenschaak toernooi

2007

Het druivenschaaktoernooi van 2007 was voor de DSC-ers een bijzonder succesvol toenooi. Liefst 4 van de 7 spelers wonnen hun groep, al hadden drie daarvoor het lot nodig. En een speler werd gedeeld eerste maar moest na loting met de tweede plek genoegen nemen.

In groep 2 won Arno Wiersma twee maal en speelde remise tegen Wim Vink. Die won echter ook zijn twee andere partijen, waarna loting uitwees dat Arno de groep won. In groep 3 deel Bart Meulemans het met 2 uit 3 uitstekend. Frans Vreugdenhil deed dat echter ook, en na loting ging Frans er met de eerste plek vandoor.

In groep 5 behaalde Simon Broos 1½ punt. Het leverde hem een derde plek op. Gerrit Bussmann had het in groep 6 zwaar. Hij speelde tweemaal remise, maar dat was niet genoeg om de laatste plaats te ontlopen.

Het debuut van Adriaan ter Mors op het druivenschaaktoenooi was bijzonder geslaagd. Met 2 uit 3 werd hij gedeeld eerste, en na loting won hij zijn groep 8. Coen Leentvaar deed het in groep 11 nog beter. Hij behaalde 2½ punt, wat een ongedeelde eerste plaats betekende.

Leo Zuijdgeest won eveneens zijn groep. Hij behaalde 2 uit 3, en had een gunstiger lotingsnummer dan Ruud van Heyningen die ook op 2 uit 3 was geëindigd.

Met 7 spelers kunnen helaas geen 2 viertallen worden gevormd. Gelukkig was Rens ter Veen zo vriendelijk een Delfts team te completeren.

Het DSC-team deed het bijzonder goed, hetgeen met al die groepsoverwinningen niet zo verwonderlijk is. Het werd gedeeld eerste, echter samen met Lierse 3. Dat betekende loting, en in dit geval trokken de DSC-ers aan het kortste eind. Lierse 3 ging er met de hoofdprijs vandoor, DSC werd tweede. Verantwoordelijk voor die tweede plaats waren Bart, Simon, Adriaan en Coen. Team Delft, bestaande uit Arno, Rens, Gerrit en Leo kwam niet in de buurt van de prijzen.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4000 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap