Delftse SchaakSite - Toornooien

DSC-ers succesvol in Krimpen aan den IJssel

Drie DSC-ers en een oud-DSC-er deden mee aan het 9e Menno Ploegertoernooi. Een gezelligheidstoernooi waaraan zo'n 120 schakers meedoen ieder jaar. En twee DSC'ers gingen nog met een prijs naar huis ook!

Willem-Jan van den Broek, Corniel Nobel en Arno Wiersma waren de drie DSC'ers die meespeelden. De oud-DSC'er was Remko Moerkerken, die twee seizoenen geleden in het studententeam speelde, maar al jaren lid is bij Krimpen.

Het toernooi is een 9-rondig snelschaaktoernooi met 7 minuten per persoon per partij. Alles werd op rating ingedeeld, wat niet altijd even gunstig uitpakt voor de "zwakkere" spelers. Hoewel... Arno was op papier huizenhoog favoriet in de eerste ronde maar incasseerde vrolijk een nul.

Het vervolg was echter beter, en na vier rondjes stond er 3 uit 4 achter zijn naam. Corniel had een identieke start, terwijl Remko een halfje minder had behaald.

Willem-Jan had zijn zinnen gezet op een fraaie serie: verlies, winst, verlies, winst. Dat ging zo door tot en met ronde 6, daarna volgden enkel nog overwinningen. Met 6 uit 9 een redelijk toernooi, qua tpr een minnetje. Maar het was niet goed genoeg voor een ratingprijs.

Remko dupliceerde de score zijn eerste 4 partijen, en stond dus na acht ronden op 5 punten. Daar bleef het helaas bij, en dat was ook voor hem niet genoeg voor een ratingprijs.

Corniel wist zijn zegereeks na ronde 4 niet voort te zetten. De partijen waren behoorlijk, maar de punten niet. Gelukkig keerde het tij in de laatste twee ronden, en eindigde hij op een fraaie 5 uit 9. Qua tpr ook een behoorlijke plus-score, en het leverde hem tevens een ratingprijs op. Hij ging naar huis met een fraai boek van Jan Timman.

De grootste prestatie kwam echter op naam van Arno. Na de 3 uit 4 volgde nog een overwinning, waarna een tijdelijke onderbreking van de zegereeks volgde. De uiteindelijke toernooiwinnaar Gert-Jan Ludden bleek te sterk. Maar daarna volgden nog drie overwinningen, waardoor er liefst 7 punten achter Arno's naam prijkten. Er waren slechts 4 spelers die elk een halfje meer hadden behaald, en dus werd hij gedeeld vijfde. Een schaakspel werd als prijs mee naar huis genomen.

De eindstand is te bekijken via de onderstaande link:
Eindstand Menno Ploegertoernooi

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap