Delftse SchaakSite - Toornooien

Roland & Marco leren hun tegenstanders schaken

Kerst is voorbij, het is bijna oud&nieuw. Je hebt nog zat te studeren. En ja hoor, daar is het studieontwijkend gedrag dus weer, deze keer in de vorm van een 2daags Open Capels Jeugdkampioenschap.

Roland deed mee in de groep tot en met 16 jaar, maar de betere spelers van die leeftijd speelden in de groep tot en met 21. Met dank aan de organisatie nog die ons dat niet vertelde ("Tot en met 16 jaar? Oh, dat is gemiddeld 1600, zoiets.")...
Goed, 2 dagen verder had Roland een mooie 100%-score (14 uit 14) en een grote trofee behaald, maar slechts 1 leuke pot gespeeld. Helaas.

Marco liet de eerste dag wel wat leuks zien, en sloot deze dag af met 5 uit 6, gedeeld aan kop.
En dan het afmaken he.
Ronde 7 : een eindspel vernuftig gewonnen, en aangezien de medekoploper verloor: alleen aan kop. Alles (4 rondes nog) winnen en we zijn kampioen. Even better: ik mag zelfs nog een halfje laten liggen.
Ronde 8 : tegen de favoriet met bijna 2000 het strategisch zeer onhandig gespeeld: 1. d4 Pc6 2. e4 e5 3. Pf3 ... rot, dat is het Schots. Achteraf had ik dan nog beter met d6 een Philidor op kunnen zoeken, nu gaf (mede) zijn theoretische kennis de doorslag: ik werd hard gebeukt. Niets aan de hand, deze jongen had op dag 1 -totaal uit vorm- al 3 punten laten liggen, ik sta nog een vol punt op hem voor. Gewoon alles winnen en kampioen.
Ronde 9 : Een strakke pot, een kwaloffer maar dat wint wel. Meer tijd in eindspel, de kwal wordt gecompenseerd door drie pionnen (iets als 7 tegen 4, dus ook nog een veilige koning)...en ik geef m'n paard weg! *Slik.* Nog getruukt naar remise, maar wenselijk is anders. Maar door andere uitslagen blijft zelfs met 2 partijen voor de boeg blijkbaar hetzelfde principe gelden: ik sta alleen aan kop, nog 2x winnen en ik ben kampioen.
Ronde 10
: Dubbel pionoffer, weer de enige die het spel maakt, een gekkenhuis. In tijdnood geef ik m'n pion voorsprong weg en in paniek bied ik remise aan. Misschien stond ik iets beter, maar ik had 2 minuten en hij 7. Goed, nu dan gedeeld koploper, als ik de laatste win ben ik nog wel eerste, maar inderdaad niet meer ongedeeld.
Ronde 11 : U voelt'm al aankomen he? Snoeiharde aanval, maar hij slaat net niet door. En dan ben je het zakje op de damevleugel. Andere koploper verloor ook, maar de jongen van wie ik verloor is me dus voorbijgegaan. De Zoetemelk-award voor mij graag!

Gister won ik nog van hem: hij gaf op zet 12 een stuk weg...

Resultaat: die jongen nr. 1 met 7.5, zelf gedeeld 2/3/4 maar meeste wp dus 2de.
Beetje vreemd indelingssysteem gebruikten ze btw: een soort intern Zwitsers: gevolg was dat je in 11 ronden, met 18 deelnemers, toch 2x dezelfde opponent kon treffen. En dat de uiteindelijke kampioen, die evenveel wp had als nr. 10, dankzij een slechte eerste dag 2x de rode lantaarn (met 0 punten) heeft getroffen.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap