Delftse SchaakSite - Toornooien

11 DSC'ers actief tijdens dubbele thuis-Grand Prix

Op zondag 7 mei vond er weer een Grand Prix plaats, ditmaal georganiseerd door DSC, een thuiswedstrijd dus. En er was een speciaal tintje aan deze GP, want er werd niet 1 maar er werden 2 toernooien georganiseerd: een ochtend-GP en een middag-GP. De reden hiervoor is simpel: dan kunnen er 2x zoveel kinderen meedoen! Schaken bij kinderen is namelijk heel populair tegenwoordig. De middag Grand Prix was binnen een dag al meteen 'vol' en ook de ochtend-GP was binnen een week of 2 helemaal volgeboekt. Volgende keer uitbreiding met een avond- en nacht-GP? ;) Vanuit DSC de hoogste opkomst dit seizoen: 14 DSC-spelers speelden mee!

Ochtend-GP

In groep A (de formulegroep voor beste schakers) speelde Oscar Verwer mee. Hij had net een hele schaakweek achter de rug op het NK t/m 14 jaar, maar speelde gewoon weer fris mee aan de GP en wist zijn groep (gedeeld) te winnen met 2 uit 3. Zijn broertje Cedric Verwer wist zeer overtuigend groep 1 te winnen met een mooie score van 4 uit 5. In deze zelfde groep nog 2 DSC'ers: Lina el Khaddari eindigde op de 5e plaats met 1,5 punt en Jaap de Koster werd 6e met 1 uit 5.

Leonid Leshko kwam tot dezelfde score als Jaap en werd met 1 uit 5 6e in groep 3. Casper de Jong speelde zijn eerste GP-toernooi en werd best hoog ingedeeld, in groep 9. Hier kwam hij tot 1,5 punt uit 10. Hij had best nog een partijtje kunnen winnen, maar helaas werd het pat! Toch goed gedaan voor zijn eerste toernooi. Een hele mooie eerste plaats was er voor Jaival Pandya in groep 11 met de knappe score van 8 uit 10. Volgende keer mag Jaival het in een hogere groep proberen. In groep 12 treffen we nog 2 stap-2 DSC'ers aan, helaas beide net buiten de prijzen. Oleg Nadrshin werd 4e met 4 uit 10 en Iresh Bishnoi werd 5e met 3,5 uit 10.

Middag-GP

In de middag kwamen er nieuwe kinderen, en ook nieuwe begeleiders. Alleen Ted Barendse was de hele dag actief om te helpen om de bar en het toernooi in goede banen te begeleiden, waarvoor hulde! In groep 1 speelde Abel Drenthen die op weg was naar groepswinst in zijn groep, maar toen in de laatste ronde (met een stuk voorsprong) helaas zijn dame wegblunderde en toen (gedeeld) 2e werd met 3 uit 5. In groep 2 speelde Thaara Swaminathan, maar Thaara was niet helemaal fit, won 1 partij, verloor er 3 en ging na 4 rondes ziek naar huis. Nog een groep lager, groep 3, vinden we Bohdan Koval. Bohdan kwam ook tot 3 uit 5 en eindigde hiermee net als Abel op een gedeelde 2e plek (op loting werd hij 3e). Hij speelde een goed toernooi, ook hier een beetje pech, want net als Abel stond hij tegen de uiteindelijke winnaar eerst helemaal gewonnen.

In groep 6 speelde Nathan Drenthen, hij wist te winnen van de uiteindelijke winnaar, maar verloor de overige partijen en kwam (mede dankzij een bye) tot 2 uit 5 en eindigde hiermee op de 5e plaats. In groep 7 speelde Breixo leal van Helden. Breixo had deze maand een grote ratingsprong gemaakt, dus nu pittiger tegenstanders. Toch kwam hij nog tot 4,5 uit 10 - helaas gingen zijn laatste 2 partijen verloren dus nu net buiten de prijzen op een 4e plaats.

HSB verslag + uitslagen ochtend: https://haagseschaakbond.nl/2023/05/07/g...er-twee-part-1/

HSB verslag + uitslagen middag:
https://haagseschaakbond.nl/2023/05/07/g...er-twee-part-2/

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap