Delftse SchaakSite - Toornooien

Adam en Abel winnen schaaktoernooien

Na de mooie DSC-successen op het JCK is in maart de kop er ook al weer af met een paar mooie DSC-resultaten op verschillende toernooien. Op vrijdag 3 maart was het Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap (NSK) en een dag later vond er in Maassluis een Grand Prix toernooi plaats. Bij beide toernooien waren 3 DSC'ers van de partij. Met name de prestaties van Abel en Adam vielen op, die met een zgn. clean sweep (alleen maar overwinningen) zorgden voor een toernooioverwinning.

NSK 3 maart

Het NSK is een schoolschaaktoernooi dat open staat voor alle kinderen t/m 12 jaar, die wonen of naar school gaan in de regio Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland. Abel en Nathan Drenthen en Fedde Dijkshoorn wonen in Delft, maar gaan in Midden-Delfland naar school (Het Galjoen) en hadden daarom een uitnodiging ontvangen. De onderbouw en de middenbouw werden van elkaar gescheiden, toen werden er 4 voorrondes gespeeld en op basis daarvan werd je ingedeeld in een finalegroep.

Abel en Fedde wisten al hun partijen te winnen in de voorronde en kwamen zodoende uit in finalegroep 1. Nathan kwam in finalegroep 3 terecht, nadat hij tot een 50% score kwam in de voorronde - Nathan zit nog in groep 4 van de basisschool, maar wilde graag uitdaging en deed ook mee met de bovenbouwgroepen. In finalegroep 3 deed Nathan het best prima, maar met een score van 4 uit 7 werd hij 4e en viel hij hiermee net naast de prijzen. Fedde had het zwaar in de finalegroep 1. Dit waren toch wel (bijna) allemaal clubschakers en die versla je niet zomaar. Fedde wist toch nog 2x te winnen en eindigde op een 7e plaats. Abel wist het toernooi vorig jaar ook te winnen en hoopte op titelprolongatie. Dat lukte overtuigend. Hij wist ook in de finalegroep al zijn concurrenten te verslaan en dus mocht hij de grote wisselbeker opnieuw in ontvangst nemen.

Verslag van de organisatie en eindstanden kun je hier vinden: http://www.westlandschaakt.nl/index.php/...schaak-kampioen

Grand Prix Maassluis 4 maart

Zaterdag 4 maart was er in Maassluis een Grand Prix van de Rotterdamse Schaak Bond. Deze Grand Prix lijken op de GP-cyclus van de HSB, maar wijken op onderdelen toch wat af. Zo speel je maximaal 1x tegen elkaar (ipv 2x bij HSB in de lagere groepen) en zijn er wat meer deelnemers in de lagere groepen. Bohdan Koval, Thaara Swaminathan en Adam Ahaloui waren de DSC'ers die meespeelden. In totaal waren er 16 groepen, ingedeeld op rating.

Thaara en Bohdan hebben al veel toernooien geschaakt en ook al best een hoge rating bij elkaar gespeeld. Ze werden dan ook beide in groep 7 geplaatst. Aangezien hun speelsterkte dicht bij elkaar ligt, moeten ze regelmatig tegen elkaar - net als 2 weken geleden toen ze in een GP in Naaldwijk remise tegen elkaar speelden. Thaara en Bohdan hadden ook nog 4 andere tegenstanders, en daarvan wisten ze beide er 2 te verslaan. Aangezien Thaara ook van Bohdan wist te winnen, kon Thaara met de knappe 3e prijs naar huis en viel Bohdan met 2 punten (op plek 5) net buiten het podium.

De echte ster deze middag was Adam. Hij speelde vorige week al heel erg toen hij (samen met Thaara en Cedric) topscorer werd van het DSC E-team met 8 uit 9, en hij ging gisteren door met winnen! Hij wist in groep 15 (7 spelers) zelfs al zijn partijen te winnen. Hiermee werd hij uiteraard eerste van de groep, een knappe prestatie. De volgende keer mag Adam het ongetwijfeld in een hogere poule proberen.
Verslag, foto's en uitslagen vind je hier: http://r-s-b.nl/nieuws/nishaaz-haque-win...schaaktoernooi/

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap