Delftse SchaakSite - Toornooien

Geslaagde match DSC - St.Albans Chess Club

Op donderdag 23 februari kwam St. Albans Chess Club (ten noorden van Londen) naar DSC toe voor een vriendschappelijke match.
In 2018 werd er nog een vredige eindstand (2,5 - 2,5) opgetekend.
Nu waren we echter te sterk en wonnen we met 5-3.

Maar daar ging het de meesten niet om; zeker bij onze Engelse gasten stond het vooral in het teken van kennismaken met DSC, Nederland en uiteraard gezelligheid. Dat laatste was bij hun late binnenkomst (25 minuten later dan afgesproken) te merken. Ze hadden al wat bier gedronken en nog niks gegeten. Gelukkig had Lars gezorgd voor wat toastjes zodat de Engelse magen nog wat werden gevuld.

Na een kort welkomstwoord van mij en vriendelijke woorden van een van de gasten kregen we een gegraveerde schaal van onze match aangeboden. Deze zal binnenkort een mooi plekje krijgen ergens bij ons clublokaal.

Daarna begonnen de partijen en werden de flesjes bier, maar ook koffie en fris, tijdens de partij erbij gehaald.

Er was een opvallende deelnemer bij de gasten die van zijn ontmoeting een partijtje ‘praatschaak’ maakte. Hij speelde al pratend en hardop denkend tegen onze voorzitter Henk die zich hierdoor niet van de wijs liet brengen en gewoon de winst binnen haalde.

De overige partijen verliepen met minder hardop denk-werk en duurden van een half uur tot zo’n twee uur. Aan het einde van de avond bleken we met 5-3 te hebben gewonnen via winst op de borden 4 t/m 7, remises op 2 en 3 en verliezen op bord 1 en 8.

Daarna werd er nog uitgebreid geanalyseerd en werd ons ook verteld dat we volgend jaar welkom zijn bij een rematch in Londen. Wie weet gaan we inderdaad in 2024 erheen met een aantal leden.

Uiteindelijk gingen onze Engelse gasten rond half 1 weer de stad in en zag ik ze even later bij een shoarmatent nog wat vette happen naar binnenwerken. Hun welverdiende avondeten, zullen we maar zeggen.
Ik begreep dat ze daarna naar cafe Locus Publicus zouden gaan om zich nog verder te verdiepen in het bier en nachtleven dat Delft te bieden heeft.... J

De DSC-spelers waren:
1. Pieter Buzing (2114)
2. Erik Both (2097)
3. Lucien van de Lisdonk (1984)
4. Lars Visser (1909)
5. Marfa Blanter (1770)
6. Sofya Blanter (1724)
7. Henk Stipdonk (1603)
8. Bert van der Willik (1186)

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap