Delftse SchaakSite - Toornooien

Weinig perfecte scores na twee rondes van het Open Prometheus Kampioenschap 2023

Het Open Prometheus Kampioenschap, door DSC overgenomen toen Prometheus, de personeelsvereniging van de TUDelft opging in DSC, is inmiddels al twee rondes oud. Er wordt om de donderdag van 12 januari tot 13 april in ons eigen Denksportcentrum een partij gespeeld, met het traditionele snelschaaktoernooi op de laatste avond om het toernooi af te sluiten. Met ruim 60 deelnemers is het toernooi prima bezet, hier volgt een verslagje van de eerste twee rondes.

In de A-groep zijn er van de 26 spelers nog maar 2 die na twee rondes op een perfecte score staan. Timo Bottema en Daniël van Loenen wisten allebei hun partijen te winnen. Timo had daarvoor in ronde 1 al Michael Stoops moeten verslaan, wiens rating een heel stuk achterloopt op zijn speelsterkte en ook in ronde 2 kreeg hij in de gedaante van Arno van der Lubben te maken met een speler die in het afgelopen jaar enorme stappen heeft gemaakt in zijn speelsterkte. Twee andere noemenswaardige uitslagen waren er voor de twee FMs in de A-groep. Zowel Esper van Baar als Gert Timmerman lukte het niet om respectievelijk Kasper Uithof en Wybe Evenhuis te verslaan en zij liepen met een half punt al meteen averij op. Averij die ze overigens in de tweede ronde achter zich lieten met een overwinning. Ted Barendse, van wie we wellicht zouden mogen verwachten dat hij zich ook nog in de top van het veld zou moeten bevinden won in de eerste ronde van Evert Lafeber, maar ging laat op de avond in de tweede ronde, in een gewonnen eindspel, de mist in en liet Raymond afwikkelen naar een ongelijk loper eindspel dat hij eenvoudig remise hield.

De B-groep bestaat maar liefst uit 38 spelers en slechts drie daarvan, André van der Weijde, Jan Neutel en Tom van der Zanden hebben nog geen punten gemorst. André versloeg in de eerste ronde Devansh Sharma en had in de tweede ronde een zware kluif aan Wojciech Marczuk maar wist hem na een lange partij tot opgave te dwingen. Jan Neutel nam het in ronde 1 op tegen René Poots. René heeft een minder goed schaakseizoen achter de rug in onze eigen interne competitie en ook bij het OPK moet hij het vooralsnog doen met 0/2. Na zijn overwinning op René moest Jan het in ronde 2 opnemen tegen de sterke Simon Broos. Het leek lang kansloos voor Jan, die 2 pionnen achterstond en geen serieuze tegenkansen had. Simon liet echter, in een moment van onoplettendheid een stuk hangen! Dd2 van Jan viel de toren op e1 en het paard op g5 aan en waar Pf3 beide stukken had gered speelde Simon Te2 en zag zijn paard verloren gaan. Simon bood nog dapper weerstand maar met een stuk minder was er geen houden meer aan. Verder nog noemenswaardig is het prestatie van Willem de Koster. Na een goede overwinning op Tom Stoek in ronde 1 moest Willem het in ronde 2 opnemen tegen als eerste geplaatste Ton van der Zijden. Willem hield echter zijn hoofd koel en kwam met wat al snel in een klassieke plusremise stelling. Het remiseaanbod van zijn tegenstander, die bijna 300 ratingpunten meer had nam hij gretig aan en zo staat Willem met 1.5/2 op een prima score.

Alle uitslagen, standen en indelingen zijn te vinden op de toernooipagina: uitslagen en standen. De eerstvolgende ronde is op donderdag 9 februari, de indeling voor die ronde zal woensdag 1 februari op bovenstaande pagina gepubliceerd worden.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap