Delftse SchaakSite - Toornooien

OPK (1): Veel verrassingen bij eerste ronde

Tijdens de eerste ronde van het Open Prometheus Kampioenschap wisten liefst 7 spelers hun sterkere opponent op remise te houden. En twee anderen wisten zelfs hun hoger gerate tegenstander te verslaan.

Het toernooi is met 55 deelnemers dit jaar prima bezet. De grote zaal in het denksportcentrum was dan ook geheel gevuld toen toernooidirecteur Ted Barendse iets voor acht uur het toernooi opende.

In de A-groep deden de hoogst geplaatste spelers wat van hen verwacht werd. Adriaan ter Mors en Jaco Brandsen wisten een remise in de wacht te slepen tegen Arno Wiersma en Roman Bojanovski, en Bart Dubbeldam wist zelfs te winnen; hij versloeg Derk Dekker.

In de B-groep wonnen de twee sterkst geplaatste spelers. Nummer een van de plaatsingslijst - Corniel Nobel - won met een kwaliteitsoffer van Jan van der Kolk.Daaronder moesten enkele andere toppers al een half puntje afstaan. Simon Broos, en Bilal Yalcin kwamen niet voorbij Herman Zonderland en Sumit Ganguly. En ook Piet Hofstee en Arie van Heeren vonden in Jan Zonneveld en Leo Zuijdgeest tegenstanders die zich niet lieten verslaan. Ook Marfa Blanter boekte een knappe remise tegen Fausto Molinari. De grootste verrassing kwam op naam van Olivier Krikorian, die Arzhang Davazdahemami wist te verslaan.

Zie voor de uitslagen en standen de toernooipagina.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap