Delftse SchaakSite - Toornooien

Zeven DSC-ers winnen hun groep tijden Corus 2010

Tijdens het Corus Chess Tournament 2010, hebben maarliefst zeven van de twaalf DSC-ers hun groep gewonnen. Corniel Nobel, Coen Leentvaar en Simon Dirkse waren hier een ronde voor het einde al zeker van, Anish Giri en Ted Barendse verzekerden zich van hun overwinning door een remise in de laatste ronde. Filip Borst moest er het hardst aan trekken de laatste ronde: hij moest winnen en de koploper moest verliezen. Zo geschiedde.

Grootmeester B
De grootmeester B groep is overtuigend gewonnen door Anish Giri. In de laatste ronde had hij aan halfje genoeg. Dat haalde hij gedecideerd binnen. Promotie naar de Grootmeester A-groep is hiermee een feit.

Tienkampen
In 1A speelde Gert Legemaat een stroef toernooi. Hij speelde spectaculaire partijen, en won fraai, maar moest ook een flink aantal keer de vlag strijken. Des ondanks ging zijn laatste partij nog ergens om: zijn tegenstander stond gebroederlijk met Jan-Willem de Jong aan kop met 7 uit 8, en was van invloed op wie er volgend jaar in grootmeester C-groep mag spelen. Gert won, en daarmee bewees hij niet alleen zichzelf, maar ook Jan-Willem een grote dienst.

Ted Barendse begon in 2F begon met een nederlaag, maar sprokkelde daarna rustig zijn punten bij elkaar. Drie ronden voor het einde stond hij nog derde, maar in de twee volgende duels versloeg hij de koploper en zijn mede runner-up. In de laatste ronde had hij genoeg aan een halfje. Zijn tegenstander vond dat ook een prima uitslag en zo was de groep­zege een feit.

Filip Borst speelde in 3D vanaf het begin mee aan kop, maar stond tot en met de laatste speeldag met kleine achterstand op de koploper. In de laatste ronde passeerde hij de koploper door zelf te winnen, terwijl de koploper verloor.

Simon Broos had in 4G een voortreffelijk toernooi. Hoewel hij op rating de een-na-zwakste was, scoorde hij goed, en deed tot drie ronden voor het einde nog serieus mee om de eindoverwinning. Al met al zal hij met zijn plus­score tevreden terugkijken.

In 5A was Corniel Nobel zeer goed op dreef. In de eerste vijf ronden liet hij nog 3 remises liggen, daarna boekte hij vier zegens op rij. Hij stond hiermee 2 punten lost van zijn achtervolgers en won met 7½ uit 9.

In 6A was Coen Leentvaar vergelijkbaar goed op dreef. Ook hij verloor niet, al had hij her een daar wat geluk, naar eigen zegge. Een ronde voor het einde was een overwinning genoeg voor de eindzege.

In 8B revancheerde Simon Dirkse zich voor een slecht schaak­jaar. Hij maakte gehakt van zijn concurrentie en stond in totaal slechts anderhalf punt af.

Bert van der Willik zal blij zijn dat het toernooi er opzit. Het wilde maar niet vlotten met het scoren van de punten. Volgend jaar zal hij zeker pogen een beter resultaat neer te zetten.

Weekendvierkampen
Drie DSC-ers deden mee aan de weekendvierkampen. Lisa Hortensius won haar groep met 2½ uit 3. Pauline van Nies en Lucien van de Lisdonk waren minder succesvol. Beiden haalden 1 uit 3.

Zie ook de belevenissen tijdens het toernooi: Corus Chess Tournament 2010.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap