Delftse SchaakSite - Toornooien

Peter Pilgrim gedeeld eerste in B-groep Haags Weekendtoernooi

Peter Pilgrim heeft met 5 uit 6 een gedeelde eerste plek behaald in het Haags Weekendtoernooi. In de laatste ronde speelde hij remise tegen mede-koploper M. Hoogland, die op weerstandspuntjes boven hem eindigde.

In de vierkampen waren er ook successen voor DSC. Filip Borst won de eerste vierkamp, al verloor hij de laatste ronde van Kees van der Meer. De tweede vierkamp werd met overmacht gewonnen door Jan-Pieter de Vries.

Het toernooi werd gewonnen door IGM Erik van den Doel, die in de laatste ronde al snel remise nam om daarmee de ongedeelde eerste plaats veilig te stellen. Een viertal spelers eindigde op een vol punt achterstand op de gedeelde tweede plek.

Er was een behoorlijke delegatie DSC-ers aanwezig op het toernooi. In de A-groep konden ze geen potten breken:
37Marco Anink193312921½14 1

In de B-groep speelden meer DSC-ers mee. Peter en Bart hadden allebei een goede start, maar Bart hield het niet vol punten binnen te halen. Peter speelde de laatste ronde om de titel, maar de remise betekende dat hij die moest delen. Goede prestaties waren en van Nadeem Taverne en Corniel Nobel, die beide ruim boven hun rating scoorden.