Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H4 verliest van Promotie 2

De uitwedstrijd van DSC- H4 tegen Promotie 2 ging met 7-1 verloren. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden gaven wij ons niet zomaar over. Ondanks het flinke verschil in rating werd er hard gestreden en waren er aan diverse borden zeker kansen.

Simon trof aan bord 1 een tegenstander met ruim 300 ratingpunten meer. De opening verliep goed, waarna hij via f2-f4-f5 zijn aanval richtte op pion e6. Zijn tegenstander zocht tegenspel op de damevleugel. Na afruil van wat zware stukken raakte Simon zijn voordeeltje kwijt en geraakte tenslotte in een slecht toreneindspel, dat verloor.

Martin kreeg de kans zijn geliefde Wolga gambiet te spelen. In een naar eigen zeggen leuke partij deelde hij de lakens uit na het pionoffer. Het werd van beide kanten een felle strijd, die in remise eindigde.

Rene moest al snel in de verdediging. Hij deed dit lang goed, totdat aan het eind 2 sterke paarden van zwart binnendrongen en de stelling niet meer te houden was.

Gerard kreeg met zwart een symmetrisch Engels op het bord. Met een paard op d4 stond hij na de opening goed. Veel dreigingen, die zijn tegenstander echter steeds wist te pareren. Onder tijdsdruk liet Gerard een loper insluiten. Ondanks enige compensatie ging de partij toch verloren.

Ronald kreeg al snel te maken met een sterk centrum van zijn tegenstander met het initiatief. Hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Cock moest zich lang secuur verdedigen. Op de 22e zet dacht hij zijn stelling te kunnen "bevrijden" met een quasi paardoffer. Een tegenoffer van zijn tegenstander kwam hij een kwaliteit achter. Met 2 paarden had hij nog lang aardig tegenspel, maar aan het eind van de avond moest de zwarte koning toch het kopje laten hangen.

Ed verloor al snel een pion en kreeg een moeilijke stelling waarin hij voortdurend in de verdediging zat. Na een flinke afruil bleef er een eindspel van lichte stukken met een pion minder over. Met nog weinig tijd en dreigend verlies van nog een pion (en de partij) nam hij de gok door zijn overgebleven stukken te geven voor de pionnen van zijn tegenstander. Het L+P+K tegen alleen een K werd het een gelukkige remise omdat zijn tegenstander het matconcept hiervoor niet kende

Tom kreeg het Schotsgambiet op het bord. De nauwkeurige verdediging ging goed tot hij een venijnig paardvorkje miste. Dit kostte een kwaliteit.Het toreneindspel met 2 pionnen minder was niet te houden.

er zijn geen reacties: reageer
Prinsenstad-toernooi



Agenda

March
Fri29Prinsenstadtoernooi
Sat30Prinsenstadtoernooi
Sun31Prinsenstadtoernooi
April
Tue 2Lightning Chess
 Rijswijk 4 - DSC 9
Mon 8Training (4)
Thu11OPK (7)
Sun14DD 1 - DSC 4
 DSC 1 - Promotie 1
 DSC 3 - Haeghe Ooievaar 1
 DSC 6 - Haeghe Ooievaar 2
 DSC 7 - Schaakhuis 2
 DSC H2 - SHTV 1
 RSC Belgisch Park 2 - DSC 5
 SHTV 3 - DSC 8
Mon15Interne Competitie (V7)
Sat20HWP Haarlem - DSC 1
 HWP Haarlem 2 - DSC 3
 Philidor 2 - DSC 2
Mon22Interne Competitie (V8)
Thu25OPK (Snelschaak)
Mon29Grand Prix Rapid (5)
May
Mon 6Interne Competitie (V9)
Mon13Interne Competitie (V10)
Sun19Kroegloperstoernooi
Tue21Open Delfts Doorgeefschaakkampioenschap

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap