Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-K1 wint van Stukkenjagers

In de 4e ronde speelde ons 1e tegen Stukkenjagers. Dat team speelde vorig seizoen nog in de Meesterklasse. Een paar jaar geleden verloor ons 1e dik van ze, maar deze keer waren ze een stuk zwakker.

Chiel op bord 1 speelde tegen iemand met een relatief hele lage rating, het was duidelijk dat Stukkenjagers voor een taktische opstelling hadden gekozen. Hij stond materiaal voor, zijn tegenstander had geen compensatie en Chiel wist snel te winnen.
Nadat Gert probleemloos uit de opening gekomen was, waren na 22 zetten alle lichte stukken geruild. Zijn tegenstander offerde vervolgens 2 pionnen voor aanval. Maar Gert wist al zijn dreigingen en trucs te omzeilen en mocht vlak na de tijdcontrole het volle punt incasseren.
Joost M kwam dit keer prima uit de opening en dacht met c4 voordeel te halen. Waarschijnlijk was dit ook het geval, maar de stelling was verraderlijker dan hij had verwacht. Na een aantal redeijke zetten kon hij op een gegeven moment afwikkelen naar een eindspel met wat voordeel. Hij koos echter voor een kwaliteitsoffer, weigerde daarna een directe remisevariant en had zelfs kunnen verliezen. Zijn tegenstander gaf echter de kwaliteit terug, waarna de vrede werd getekend.
Dennis kreeg een Nijlpaard tegen zich. Hij kwam al snel met f5 waar zijn tegenstander niet goed mee om wist te gaan en gaf noodgedwongen een dame tegen 2 lopers en een pion. Dennis wist wat materiaal te ruilen en nadat de stelling open brak was het snel voorbij.
FM Joost kreeg tegen Luuk Baselmans met wit de Tromposky op het bord. Joost ruilde loper voor paard, kreeg isolanie op d4, maar had inmiddels zo'n 4 extra tempi te pakken. De vele (mat)dreigingen werden door Luuk gepareerd door dame tegen toren + loper te geven. Na een nieuwe onnauwkeurigheid van Luuk kreeg Joost een vrije h-pion die niet te stoppen was.
In een spannende partij met spel op beide vleugels won de tegenstander van Bram een kwaliteit in de tijdnoodfase. Hij deed toen alleen een paar onhandige zetten, waardoor Bram lastige druk bleef houden en zelfs beter kwam te staan. Na een fout van zijn tegenstander was het meteen uit.
Marijn kreeg met zwart een KID op het bord. Hij probeerde langzaam de zwarte velden te pakken. Zijn tegenstander kreeg hiervoor wel meer controle over de witte velden. Na een mislukt trucje kwam Marijn materiaal achter te staan en was de partij al snel over.
Ted had na een wat vreemd uitziende openingsopzet de betere stelling. In het neerzetten van zijn stukken overzag hij een simpele wending die hem een pion en de stelling kostte. Zijn tegenstander speelde het netjes uit.
Bob speelde de opening prima en stond iets beter. Nadat hij een taktische wending had overzien, kwam hij toch in de moeilijkheden. In de tijdnoodfase gaf hij een pion prijs. Na het ruilen van de torens ontstond een lastig paard tegen loper eindspel. Het paard van Bob werd uit positie gespeeld en alleen door stukverlies kon de vrijpion worden gestopt, zodat Bob na 73 zetten in een nederlaag moest berusten.
Als laatste was Richard nog bezig. Lange tijd ging het gelijk op, maar op een gegeven moment stond hij een toren tegen 3 pionnen achter. Zijn tegenstander wist bekwaam de winst binnen te halen.

Zodoende wist ons 1e met 5,5 - 4,5 van Stukkenjagers te winnen en staat het nu keurig in de middenmoot. De schaakdag werd gezellig bij Huszar afgesloten.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap