Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H8: Met vallen en opstaan

Met enige vertraging , veroorzaakt door het verlate vertrek uit Delft en de wirwar aan rotondes rondom Naaldwijk begon DSC8 op maandag 28 oktober zijn uitwedstrijd tegen Schaakmat Westland 5.

Bij aankomst miste Joop in het half duister een trede van de toegang tot de kerk. Hij kwam ten val en haalde daarbij zijn hand open en beschadigde tevens zijn broek. Dit alles had gelukkig geen gevolgen voor zijn concentratie. Met een pleister op zijn hand speelde Joop op bord 5 (met wit). Door zijn tegenstander werd een slimme combinatie over het hoofd gezien, hetgeen DSC het eerste punt opleverde.

Ernst was deze avond verhinderd, daardoor speelde Ferdinand op bord 2 (met zwart) als invaller zijn partij tegen een gelijkwaardige (ELO rating - 1400) tegenstander. De partij ging gelijk op, totdat Ferdinand een toren-afruil niet goed interpreteerde. Later liet hij zich verrassen, verloor hij zijn dame en daarmee de partij.

Op bord 3 speelde uw reporter Aad (met wit) tegen een ervaren man, waarvan hij in het verleden verloren had. Op een vrijwel leeg bord, in een toren - pionnen eindspel, stond Schaakmat- Westland 5 een pion voor. DSC leek hier te gaan verliezen. Door scherp en accuraat spel kon een pion worden geworden. In deze situatie werd een remise overeengekomen.

Op bord 6 won Bert (met zwart) overtuigend tegen een volgens zijn ELO rating niet zeer sterke speler. Halverwege had Bert een toren voorsprong. Voldoende om de partij met gedegen spel in rustig tempo met winst af te ronden.

Op bord 4 werd Bart ( met zwart) tijdens zijn spel bewaakt door een grote hond. Hij speelde tegen een blinde tegenstander en moest daarom twee schaakborden in de gaten houden. Tijdens het spel kwam Bart licht achter te staan, hetgeen in het eindspel voldoende gecorrigeerd kon worden, waardoor remise haalbaar werd.

Bij een tussenstand van 2-3 in het voordeel van DSC moest de partij van Jan (met wit) op bord 1 uitsluitsel geven. Na een enerverende dag diende Jan aan het bord zijn concentratie terug te vinden, hetgeen lang goed ging. In het middenspel verloor Jan echter 2 pionnen, voldoende om in het eindspel (Toren, Paard, 5 pionnen tegen Toren , Paard en drie pionnen) na een lange strijd uiteindelijk te moeten capituleren.

Uitslag Schaakmat Westland 5 DSC8 werd uiteindelijk 3 - 3.

Nadat onze tweede chauffeur in het donker met vereende krachten en enige moeite zijn auto had teruggevonden werd de terugtocht aanvaard.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap