Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 7 wint uitwedstrijd tegen WSC 5 met 3-5

Mochten er nog twijfels zijn, in theorie konden we immers nog degraderen, na gisteren zijn die door ons team weggenomen door een klinkende overwinning op WSC, 5-3.

Twee weken geleden speelden Jan en Lito hun wedstrijden al voorruit. Met een 2-0 voorsprong togen wij richting 's Gravenzande, in de wetenschap dat zes remises voldoende zou zijn. Dat bleek nog lastig, al vrij vroeg in de avond stond het door een verlies van Rob 1-2.
Dat gaf de heren moed. WSC was op papier de sterke ploeg. Tot twee maal toe bood ik mijn tegenstander, in een gelijkwaardige stelling, remise aan. Telkens, na overleg met zijn teamleider mocht hij het bod niet aannemen. Logisch, er moest geknokt worden. Uiteindelijk kwamen we toch remise overeen, waarmee de stand intussen op 4-2 kwam te staan, dus verliezen zou sowieso niet meer gebeuren.
Van de andere partijen heb ik niet veel meegekregen. Coen kon na een overtuigende vrij snelle winst, veel eerder dan dat de laatste bus uit het Westland zou vertrekken, naar huis. René overblufte zijn tegenstander met een opmerking dat het toch echt een remise stelling was, wat niet klopte. Arzhang schoof in tijdnood zijn tegenstander keurig van het bord. Antoon verloor onnodig. In het eindspel gaf hij een paard weg.
Nu staan we keurig op een vierde plek, met 5 punten uit zes wedstrijden, meer zit er niet meer in, handhaven op die plek is het hoogst haalbare. Wel kunnen we met winst in de slotronde een 50% score halen. Dat zou mooi zijn!

http://www.haagseschaakbond.nl/component...petitionId,100/

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap